Към съдържанието

  •  

EseAmor

Регистрация: 29 май 2020
Офлайн Последно: 31 авг 2023 - 22:31:20
-----

Моите теми

Въпрос относно проблем с компресия

19 август 2023 - 07:44

Здравейте.

 

Продължаваме да сме фенове на най-добрата марка и естествено, да изпитваме удоволствие от шофирането на тези автомобили. Дойде време отново да попитам нещо, знаейки че ще ми бъде помогнато повече или по-малко, както е било и в предишни случаи. Разликата е, че този път не става дума за моят автомобил.

По същество - един приятел има фейслифтова C класа - 2004 или 2005 година, не съм сигурен. Води се C200, 163 коня, мотора е 163 коня и няма газ. Ако не се лъжа, мотора би трябвало да бъде М271. Знам със сигурност, че не е М111, просто не се сещам за номерацията при фейслифта. Миналата седмица решил да се разхожда и други части на България, но се случило така, че в един момент, колата започнала да работи на 3 цилиндъра. Спрял я и по-късно, когато се опитал да я запали, само въртяла, без да се случва нищо. Закарал я в сервиз, за да измерят компресията и му казали, че няма компресия в нито един цилиндър. Не мога да кажа какви точно са били стойностите. Доколкото ми е известно, колата е горяла много малко масло, но аз лично не съм я виждал да пуши. Това, което е установено със сигурност е, че веригата не е скъсана, но за момента няма друга информация. Аз лично не съм имал подобен проблем, затова възнамерявам да задам един от най-баналните въпроси - какво може да се очаква, какви може да са някои от възможните проблеми?

 

Бъдете здрави. smile.png


Дранзеш проблем със стържене на спирачките.

23 септември 2022 - 10:40

Здравейте.

 

Гледам си колата като писано яйце - сменям разни части дори превантивно, когато не съм сигурен дали изобщо се налага да ги сменям, винаги купувам възможно най-доброто, но имам чувството, че просто не мога да се отърва от постоянни дребни и дразнещи проблеми. От няколко дена започнах да чувам леко стържене/свирене/виене, когато вдигна 50-60 километра и бях решил, че е от едната ролка на пистовия ремък. Оказа се обаче, че когато спра на едно място със запален двигател, не се чува нищо, дори когато вдигна оборотите. Чува се само в движение. Вчера дигнах колата на крик и завъртях предна лява гума на ръка. Оказа се, че се усеща леко стържене на накладките в диска. Направих същото с още 2 гуми (защото нямах време за четвъртата) и нещата там бяха абсолютно същите. Почти съм сигурен, че неприятният звук се чува от там. За какво става дума според вас - някакво задържане, износване, замърсяване...? Ще ви бъда благодарен ако изкажете мнение. :)

 

Благодаря.


Въпрос, свързан с автоматично сваляне на прозорците

10 септември 2022 - 13:15

Здравейте.

 

Преди да си купя моето CLK, ходих да гледам няколко други, на едно от които прозорците се сваляха атоматично с 1-2 сантиметра, когато се отвори вратата. Не знам как точно се нарича тази екстра, затова реших да попитам вас. Какво точно представлява и трудно ли е да бъде монтирана?

 

Благодаря.