Към съдържанието

  •  

Dokolenko

Регистрация: 11 апр 2017
Офлайн Последно: 25 ное 2021 - 09:25:18
-----

Моите мнения

В тема:Изчезващ кикдаун

25 ноември 2021 - 09:25

Здравейте, колеги. Лек ъпдейт. Оказа, се че проблема идва от нацепено маркуче, което вкарва въздух в системата и причинява проблема. След смяната му съм минал вече около 500 км както градско така и извънградско и да не се хваля, но засега е ок. Дано информацията послужи на някой със сходен проблем. Маркучето е с малък диаметър горе-долу колкото молив и прилича на ръкописно малко Г. Понеже друг човек ми докара колата от сервиза не разбрах точно от коя част на системата е и къде се намира, но следващия път когато имам ходене дотам ще питам изрично, за да мога евентуално да бъда по-полезен. Благодаря на всички откликнали с идеи и предположения.


В тема:Изчезващ кикдаун

14 октомври 2021 - 08:23

По принцип без да се прочете със Стар ще е трудно да ти се даде точен отговор, но.. не е невъзможно да е заминал и самия педал.

Благодаря за предположението. И аз съм си мислил за педала на газта, защото съм чел, че има доста хора, които са го сменяли на различни модели на марката. Все пак предвид годините на колите, които караме у нас и често пъти мъгливото им минало по отношение на поддръжка и сервизиране е напълно възможно да се случват подобни неща. 


В тема:Изчезващ кикдаун

14 октомври 2021 - 08:19

Лек ъпдейт по отношение на случващото се. Понеже от сервиза ми дадоха час чак за понеделник, а все пак трябва да се придвижвам до и от работа реших да продължа да карам колата, но по-лекичко. Снощи се прибрах от работа без да има проблеми и кикдаун си имаше, но колата сякаш беше по-мудна от обикновено и малко по-шумна може би. Тази сутрин на път за работа с нормално, спокойно каране около 80-90 км/ч на абсолютно същото място със съвсем леко подаване на газ се получи същия проблем и кикдауна изчезна, но този път ми светна чека. След като посетя сервиза ще споделя какъв ще се окаже проблема, за да може евентуално да бъда полезен на някой колега в случай, че му се случи нещо подобно. Междувременно приемам предположения за вероятната причина за проблема.


В тема:E220CDI 150к.с. разход

03 декември 2020 - 09:55

Ако го крепиш и караш пенсионерската може и да видиш подобен разход на таблото. При мен е стигал до 4 на сто при пуснат автопилот с 95 км/ч. обаче сме били двама души, без багаж, резервоара на 1/2 или 3/4 пълен и не си давахме зор понеже не бързахме за никъде. И навън не беше зима. 1-2 литра разход отгоре не е толкова проблем и не виждам драма. Колата си има катализатор, на мястото си е и не е пипан. Възможно е да е позадръстен, но затова е хубаво да се кара от време на време извънградско на дълъг път. Лятото разхода със сигурност е по-нисък. Това най-отчетливо се вижда като отидеш на бензиностанцията. Карай си колата и се радвай, не мисля, че има някакъв проблем с нея. Ако мислиш да махаш катализатора по-добре недей, защото скоро ще започне да трябва. Друг е въпроса, че в града има поне 2 места където ще минеш без дори да си дадат особено много зор при прегледа. Дано това се промени с времето, че като гледам по светофарите що БМВ-та и Ауди-та пушат като парни локомотиви не е истина, а после тая смрад всички я дишаме.


В тема:E220CDI 150к.с. разход

02 декември 2020 - 09:24

Колега, 4.8 може да го дават по книжка и някога когато е излязла от завода да е бил толкова разхода макар, че това сигурно е било постигнато при определени условия. Купето си е тежко и ако сте повече хора, багаж, пълен резервоар и тн. става още по-тежко тоест няма как да не гори повече. Показанието на компютъра е някакъв моментен осреднен разход, а не реалния. Аз съм си правил експеримент пълно-празно Враца - Златни пясъци и обратно с още двама души в колата, багаж и пълен резервоар и разхода ми беше някъде 6-6.1 при средна скорост около 110 км/ч и включен климатик през цялото време. Мисля, че реалния разход е някъде около 6 на 100 като разбира се се кара в границите на допустимото, а не с 200 км/ч. 6 на 100 не е толкова зле предвид голямото и тежко купе. Моята е и автоматик. Не мисля, че има за какво да се тревожиш. Нещо което да гори 5 на 100 евентуално за някой Голф се сещам или малолитражка ама те са друга категория.