Здравейте,
трябва да обслужа шибидаха, защото не го бях отварял от 1 година и сега като пробвах се отвори на пресекулки и на места забавяше, очевидно трябва да се смаже.
Какви са вариантите за смазване? Трябва ли да се свали люка за да се смаже като хората или може и без да се сваля? Каква грес се използва? Намерих 2 варианта, които са безумно скъпи, ама ако трябва...
или
И 2-те струват над 100лв, като едното е малко шишенце, другото 500гр грес.
Някой ползвал ли е алтернатива? Четох на много места, че това е най-добрия вариант(което е логично) и че каквото и да са пробвали друго не става...
И основния въпрос за почистване на отводнителните тръби. Може ли да се извади края на тръбата, където е накрайника(за да го почистя или сменя), като сваля декоративната кора на предната колона (A pillar) или може само след сваляне на подкалника да се достъпи? От ляво бавно се изтича, а от дясно още по-бавно и задържа вода и 1 ден започна да ми капе на главата...
За този накрайник говоря:
Освен това, ако се наложи покупка на голямата консерва с грес, ако някой има желание може да си я разделим, че от тия 500гр. грес ще останат и за внуците...