Aвтоматични скорости проблемW124
Започната от
Гост_vladi vuchovГост_
, 12 яну 2008 - 22:10:16
33 мнения по тази тема
Публикувано 14 януари 2008 - 22:33
гледам ,че става дума за автоматици.. та да задам един въпрос..
карам буса от аватара.. автоматик е.. може ли да му се сложи след време ,ако стане някъв проблем с автоматика, ръчна 5 степенна(атомата е 4)
колко ще струва горе доло? суедините, кутия..труд..
карам буса от аватара.. автоматик е.. може ли да му се сложи след време ,ако стане някъв проблем с автоматика, ръчна 5 степенна(атомата е 4)
колко ще струва горе доло? суедините, кутия..труд..
Публикувано 15 януари 2008 - 00:07
аз загубих 3 и 4 напълно ,като 3 идва чат пат ,ремонта ми струва 1100 лв ,задната касета бепе на Г*З ,запалени дискове имах абе ,мармалад и то от две втулки на опашката ,заминали си ,испуснало налягане и направило поразий сумати ,даже и едно зъбно колело имам счупено
а защо са се преебали втулките?? пита ли майстора? чест проблем ли е това на 722 автомата? от какъв матерял са втулките? как се сменяват?
Публикувано 15 януари 2008 - 00:21
а защо са се преебали втулките?? пита ли майстора? чест проблем ли е това на 722 автомата? от какъв матерял са втулките? как се сменяват?
тефлонови са и спред него се сменят на 150 000 ,консуматив, върявят с уплътнителния комплект

СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 15 януари 2008 - 12:18
хммм, пурата ми е 300хил, и не изглежда (по главите на болтовете) въобще да е пипана.
а трябва ли да се сваля автоматика долу, за да се сменят?
Публикувано 15 януари 2008 - 13:10
Бахти и пичовете, уплашихте ме с този автомат като чета темата
DJ FUNKY, ти си виновен
Бояне, знаеш ли моя автомат кой модел е, защото мисля че е различен от този след фейстлифта и малките матори, като цяло?
DJ FUNKY, ти си виновен
Бояне, знаеш ли моя автомат кой модел е, защото мисля че е различен от този след фейстлифта и малките матори, като цяло?
Публикувано 15 януари 2008 - 21:17
хммм, пурата ми е 300хил, и не изглежда (по главите на болтовете) въобще да е пипана.
ми моята е долу а попринцип незнам ,а иначе бате 123-ката и тя не беше пипана а беше на 500 000

СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 15 януари 2008 - 23:23
ми аз за пръв път чувам за таква втулки "консуматив" , според мен е друга причината за дефектирането. възможно е да е имала шупла някоя от втулките, фабричен дефект или друго...?
гросе незнам дали е същия, имам един автомат от 500мотор 85та и някой път ще го видя кво пише
гросе незнам дали е същия, имам един автомат от 500мотор 85та и някой път ще го видя кво пише
Публикувано 16 март 2008 - 20:21
Здравейте колеги,
Възникна ми проблем, който смятам, че е от автоматика, но не съм сигурен.
От време на време, когато спра на светофар (с крак на спирачката) колата започва да се тресе, като че ли иска да загасне.
Това започва да се случва все по-често. Ако освободя от скорост (от D на N), моторът нормализира работата си.
Днес стоейки на светофар, колата беше покой и всичко си беше наред, когато изведнъж се появи въпросния проблем - аха да загасне.
Изпробвах варианта да я оставя да загасне, но тя "похъца", "похълца" и се оправи.
Понякога, когато лекичко подам газ (не винаги) колата се "ослушва" и след това изведнъж тръгва с тласък. Адски е неприятно и опрелено ме притеснява.
Има ли връзка между двата кусура и къде да търся повредата.
Ако някой е наясно със симптомите на моята болест нека сподели.
Помогнете ми със съвет или добър майстор.
Благодаря!
P.S. Непослушника е CLK 320 / 2002 г.
Възникна ми проблем, който смятам, че е от автоматика, но не съм сигурен.
От време на време, когато спра на светофар (с крак на спирачката) колата започва да се тресе, като че ли иска да загасне.
Това започва да се случва все по-често. Ако освободя от скорост (от D на N), моторът нормализира работата си.
Днес стоейки на светофар, колата беше покой и всичко си беше наред, когато изведнъж се появи въпросния проблем - аха да загасне.
Изпробвах варианта да я оставя да загасне, но тя "похъца", "похълца" и се оправи.
Понякога, когато лекичко подам газ (не винаги) колата се "ослушва" и след това изведнъж тръгва с тласък. Адски е неприятно и опрелено ме притеснява.
Има ли връзка между двата кусура и къде да търся повредата.
Ако някой е наясно със симптомите на моята болест нека сподели.
Помогнете ми със съвет или добър майстор.
Благодаря!
P.S. Непослушника е CLK 320 / 2002 г.
Публикувано 16 март 2008 - 20:27
Двай сьс списьк кое и кога е сменяно.
.
Публикувано 16 март 2008 - 20:41
Двай сьс списьк кое и кога е сменяно.
На 01.02.2008 в сервиз на Mercedes ми смениха всички масла и филтри (вкл. на ск. кутия) + диагностика.
На 22.02.2008 пак в сервиз ми смениха свещите и ролка с обтегач на аксесоарния ремък.
Смениха ми също някакво ел. моторче на клматика, че не духаше правилно.
Това е.
Публикувано 16 март 2008 - 20:45
Води я на диагностика.Да не са ти обьркали маслото на скоростите?Нивото мерил ли си ка е?Кодове за грешка трябва да вади тая кола.
.
Публикувано 16 март 2008 - 20:49
И като го чета това май няма врьзка сьс скоростите,а мотора се тормози.Свещи,дебитомер,дросел.............това трябва да плюе кодове и да свети ПРОВЕРКА МОТОР.Не ми се вярва да зацепват скорости както си стои на място колата
.
Публикувано 16 март 2008 - 21:00
На празен ход работи великолепно. По таблото никакви лампи не се обаждат. И борд-компютъра си трае.
Иначе в движение колата е добре - набира и работи нормално. Проблемът е само при много бавна скорост.
Нивото на маслото не съм проверявал, но никъде под нея не капе.
Вече съм се наканил да си резервирам час в сервиза, но реших да пиша във форума за веки случай.
Иначе в движение колата е добре - набира и работи нормално. Проблемът е само при много бавна скорост.
Нивото на маслото не съм проверявал, но никъде под нея не капе.
Вече съм се наканил да си резервирам час в сервиза, но реших да пиша във форума за веки случай.
Публикувано 16 март 2008 - 21:03
P030x
Тоя код може да ти извади.
Може да имаш запекьл ЕГР,регулатора който е вьв горивния филтьр,релето на горивната помпа,както и предните сензори за изгорелите газове.Води го това на бик,да ти дрьпнат кодовете и да се види кьде е.
Да е разливано нещо около лоста за скоростите?
Тоя код може да ти извади.
Може да имаш запекьл ЕГР,регулатора който е вьв горивния филтьр,релето на горивната помпа,както и предните сензори за изгорелите газове.Води го това на бик,да ти дрьпнат кодовете и да се види кьде е.
Да е разливано нещо около лоста за скоростите?
.
Публикувано 16 март 2008 - 21:08
На високи и мойта беше така,на ниски обаче все едно сьм я хванал за гушата.Проблема ми беше леко запушен ЕГР,мрьсен дросел и мрьсен МАФ както и кофти свеши като смених и вьздушен филтьр.
Ма мойта проста кола,твоята с проба/грешка при тия цени няма да стане.Може да е имала проблем с МАФ да речем и да за затрили кода преди да ти я продадат ма щепе да го хванеш при диагностиката преди 2 месеца,а ти не пишеш да са трили грешки тогава.
Ако ти пусна какви и колко кодове вади кола с тия проблеми тук и ще се хванеш за главата.
Ма мойта проста кола,твоята с проба/грешка при тия цени няма да стане.Може да е имала проблем с МАФ да речем и да за затрили кода преди да ти я продадат ма щепе да го хванеш при диагностиката преди 2 месеца,а ти не пишеш да са трили грешки тогава.
Ако ти пусна какви и колко кодове вади кола с тия проблеми тук и ще се хванеш за главата.
.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни