Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Евентуална покупка на 124 - 250Д

• Please log in to reply
64 мнения по тази тема

#16 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 07:28

:offtopic1: Огледай тая на Лоринсер,ако и намериш слабо място пусни тема,аз от кога го дебна да го насмета,че льже ма се не го фащам.ПЕРФЕКТНА била.............. :0_yahoo: и за тия пари я дава :boxing:
  • 0
.

#17 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 09:51

Неговата е точно колата , която търся, с 2 изключения :
1. Че е бензин
2. че е със старото купе.

По принцип се притеснявам от бензин, поради разхода и издръжливостта в сравнение с дизеловия двигател. Повярвайте ми - изчел съм много от темите във форума и се притеснявам с инсталация на газова уредба- нали правели бели по двигателя, а и с 2,5 годишно дете да карам бомба (((

Със старото купе мога да живея.

Така че , въпросът е да се престраша с бензина и 10-15 на 100 разход.
  • 0

#18 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 11 януари 2008 - 12:40

Bose, знам че правя грешка и даже губя от това (загубих много време по тази кола, а времето е пари) но са други причините за продажба:
-нямам толкова пари да потдържам 2 мередеса (и на мен ми с иска всички части и масла от Балкан Стар да ги взимам). немога да му сипа евтино масло или евтини шарнири. ИЗНЕМОГВАМ
-нямам място за 2 мерцедеса, скоро ще се наложи единият да стои пред блока, а не в гаража
-и баща ми ме храни цял ден у нас: -"виде ли са аз като ти разправям", -"гъз път да види", -"трябва ти кола а работа, ти цял ден с класики да ми се занимаваш, целия блок сме ангажирани над твоите мерцове, някой нещо да не пипне, да не одраска в гаража...)
-и по тази причина, карам постоянно колата на бащата (форд фюжън), щото постоянно ме е страх, някой да мне съсипе комбито в центъра на софия (пирони, тухли, бакшиши, паяци, некадърни шофери, висулки, баби с бастуни)
и така стана, че я взех тази кола за работа, лъснах си я, ползвам друга, и тази така си прашасва в гаража и чака да ръгна за ски някоя събота и неделя....

ми от седене ще стане като като тоя дизел...дано да го вземе някой дето ще го оценява, щото е много лъскав и си има всичко
и мен ме я яд, но така трябва, още не съм станал шейх да държа по 5 класики в гаража, имам си една, сега още една за работа ми требе...

а иначе към mistarj--купетата от 86та до 95та са еднакви, имат промени само във фейслифта (фарове, решетка, бронята, стопове, лайсни(от 90та до 96та са еднакви) )
  • 0

#19 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 15:52

Бе друго си е новата,аз имам един с прецакан мотор,евтино го давам ако го искаш де :kill_myself: Решетка кола не кара,за тия пари не я давай тая кола или поне не я предавай на мьрляч,Мерца заслужава да е в добри рьце. :kill_myself: Дано тоя който я вземе да се грижи за нея,има коли за льскане и коли за каране,тая е комбинация между двете,рядко срещано нещо. :icon_coolgrin:

Бахти,ако пьк не пусна тема как се подьржа черна кола е ма де сьм.Това го цуни преди да му дадеш ключовете на друг.Нови коли много,льскави и класика няма на пазара. :icon_coolgrin: :icon_coolgrin: :icon_coolgrin:

Малко е ОФФ по темата и се надявам да не ме триете както до момента,но това за мен си е рядко срещана кола в такова сьстояние и ще ми е кофти да науча че някой не се грижи вече за нея.МЕРСИ :flagMB new:
  • 0
.

#20 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 11 януари 2008 - 16:04

Бе друго си е новата,аз имам един с прецакан мотор,евтино го давам ако го искаш де :kill_myself: Решетка кола не кара,за тия пари не я давай тая кола или поне не я предавай на мьрляч,Мерца заслужава да е в добри рьце. :kill_myself: Дано тоя който я вземе да се грижи за нея,има коли за льскане и коли за каране,тая е комбинация между двете,рядко срещано нещо. :icon_coolgrin:

Бахти,ако пьк не пусна тема как се подьржа черна кола е ма де сьм.Това го цуни преди да му дадеш ключовете на друг.Нови коли много,льскави и класика няма на пазара. :icon_coolgrin: :icon_coolgrin: :icon_coolgrin:
Малко е ОФФ по темата и се надявам да не ме триете както до момента,но това за мен си е рядко срещана кола в такова сьстояние и ще ми е кофти да науча че някой не се грижи вече за нея.МЕРСИ :flagMB new:

Защото не си видял на колегата Dimitar Nikolov, 124-ка на реални 96 000км. уникално състояние, всеки път като е видя е гледам така :bigemo_harabe_net-110:

Така че Бояне, няма да сгрешиш ако си е запазиш колата, да си се гледат с големия мечо ;)
И както каза Асен, ще е грях да попадне в мърляч, недай боже циганин :kill_myself:
  • 0

logo-600-1002.png

#21 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 16:12

Е верно е,не сьм я виждал ма колко са такива?И за какви пари се дават ако се продават де?То и тук има,че и 123 модела ма нали сьм показвал коли на по 30 години за по 20 000$ :kill_myself: Има ма оди я намери :kill_myself: :kill_myself: :kill_myself:
  • 0
.

#22 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 18:37

Само за информация и малко офтопик.
Въобще не съм от хората, които са мърлячи, дори когато карах и 73та Фолксваген пасат автоматик.
Притежавал съм преди 3 Мърка - 1964год. 190 бензин на 121000 км, реставриран за много пари и продаден на безценица, заради поредното ми местене в друга държава.
1983 - 300 Д - 5 цилиндровия - каран от 560000 до 630000 реални километри.
1985 - 190 Д - 2 литровия - притежаван от мен за 5 години и каран от 174000 до 241000 реални километри.

Отделно другите коли - Волво 242 -1975, споменатия VW-73, Морис маскот /старото Мини/ 1976, Мицубиши Л300 - 1987, Тойота Hilux, Рено 5 турбо, Тойота Корола 1,8 Д, VW Passat -95, VW Golf GTI, Fiat Ulysse 97.

Всяка една от колите е пазена и карана на сервиз при най-малкия шум.

Единствения въпрос в момента е, че финансовото ми положение не позволява да си купя старата S 300TD класа, която ми е мечта.
След много четене и търсене на информация се спрях на 124ката дизел. Знам че 230 е най-добрия бензинов двигател на Мърка, но в момента просто стоя с лист, химикал и калкулатор, за да видя дали ще мога да я карам, или ще стои в гаража.

Много съм благодарен на Лоринцър за помощта му и съветите, но и плануваното ми пътуване за София не може да се осъществи. за да я видя.
Със сигурност ще съжалявам, ако не мога да я купя, но за сега имам да оправям още сметки.

Ето и комбито, но както ми върви на лош късмет напоследък, правейки снимките ми свършиха и батериите на апарата. Съдба

http://www.snimka.bg...album_id=209141

Не съм решил дали да ще го купувам - дори не съм го карал още
  • 0

#23 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 11 януари 2008 - 21:37

линка не се отваря. за да се отвори, намери пак снимките в снимка.бг-то, но без да влизаш в профила си, копирай пак адреса и го сложи тук.

като си тръгнал да правиш сметки (което е много добре, всеки се простира според чергата), си прецени и за колата която взимаш, колко проблеми има, колко пари са нужни за отстраняването им, и най-вече колко време ще похабиш по обикаляне на сервизи и магазини за части (нови и 2ра ръка, защото някои са безмислено скъпи нови, а 2ра ръка пък пък губиш време да върнеш на арабина вече дефектирала част). защото и врмето е пари..

(не визирам с това, видиш ли купи моята кола, тя е без проблеми, просто съвет) ;)
  • 0

#24 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 12 януари 2008 - 08:54

http://www.snimka.bg...album_id=209141
  • 0

#25 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 12 януари 2008 - 15:56

Не се засягай,аз само си казвам каквото мисля и не визирам никой тук.Колата не е моя,ако ще и на катунари да я продадв,но аз ще си остана на мнението,че ТАКАВА КОЛА заслижава да попадне в ДОБРИ РЬЦЕ.Ще се радвам да си ти новия и БОСС,поне ще я гледаш както трябва. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#26 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 12 януари 2008 - 20:48

По случайност днес бях в София и дори карах колата. Наистина без забележки.
Дано попадне в добри ръце. Аз все още се колебая между дизел и бензин
  • 0

#27 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 21 януари 2008 - 20:05

Lorinser

Кажи ми всичко за този. :bigemo_harabe_net-110:
По дадени до мен данни - колата е 95та, на 314000 км, всичко без кожа. Цена около 8200 лв+ доставка.
Разполагам само с тези снимки /за съжаление/. :madcroud:

http://www.snimka.bg...album_id=212250
  • 0

#28 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 22 януари 2008 - 00:34

много малко се вижда, почти нищо.
снимана е тарикатски. аз като видех коли в мобилето на които не е сниман салона или не се вижда упората на шоф.седалка ги подминавах. трябва да ги накараш да ти дадат гаранция че всичко е ОК по колата. че седалката не е кърпена, демек и цялата кола не е разпрана от каране, а дори да е, е пазена. че всичко и работи и най-вече климатика. че автоматика е ОК, без удари. че нивомата е ок. и т.н

не ми харесват луфтовете около фаровете, по особено мигачите. забележи и 2та мигача, че в долните им краища са по-напред от фаровете! фаровете са леко хлътнали. може да имала леко ударче, но и снимките не са достатъчно ясни.
счупено е копчето за огледалата
ше падне чистене с тази бяла тапицерия

ако всичко и е наред, цената е толкова

имай внапредвид че с регистрация, застраховки, данъци, обслужване, гуми (тези май са поизтъркани) ще ти стъпи над 10хил
  • 0

#29 andrian

andrian

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:

Публикувано 22 януари 2008 - 20:42

Аз твойта сьм ти писал да не я даваш ма ти...................как да е де,пьлно е с такива,поне 5 бройки има в Европа :flagMB new:

Дай да правим една тема за ИСТИНИ ПРИ ЗАКУПУВАНЕ,да му дрьпнем един списьк сьс слабите места за различните модели,кое се гледа и как се проверява.Влиза,гледа примерно модел 124,принтира какво се проверява и как и ги разпьрдява после.За мотори малко по-сложно ма едно махане на таблото / щото малко не му работи климатика,за зареждане бил :rolleyes: / е колко половин основен ремонт.Да знаят какво да гледат,че сега си имаме поне 5 теми с КАЖЕТЕ БЕ ПИЧОВЕ,ДА ГО ЯХАМ ЛИ...........и инфо има ма е прьснато.

Е ше ни намразят малко тьргашите ма ко да се прай,те и така си ни мразят.
:offtopic1: А твойа кола пак ти казвам - или и вдигай цената или не я давай,скии кви драгстери има на пазара - само седалките не и работят,малко климата не бачка а и парното и не пали,че батерийка нямала ма иначе е ОК.Утре като не и трьгне парното и климата,като почне да скапва батерийка за 3 дни и като набие някой 3-400 кинта за механизми за седалките и готово,обща сметка 3 бона тук я виждам,а гаранция ти давам,че оная не е кат твойта,аз като твойта скоро не сьм виждал.

Да не се обижда автора на темата ма и аз сьм го ял тоя,и напречно и надльжно,Колко неща са се скапали от седене не ми се мисли.Е верно дреболийки може да са ма собственика щом за дреболийки не е харчил пари какво да си говорим за големите неща.Лекичко и била закьсана чистачката,25 кинта само била.Ми що не си я сменил бе педал,какво да те питам за масло в скоростите дето е 300..............
Лоринсере,само да я дадеш тая кола на някой мьрляч,дума няма да ти обеля.

iskam da se izvinq za latinicata i da zadam edin vapros smqtam da si kupq mercedes 124 200d dvigatelq pali bez problem i prisadki pri minus 25 gradusa ot p1rviq p1t kupeto nqma izgnilo nikade gledal sam go otvsqkade ot moi priqtel dava mi go za 4800lv zaslujava li si blagodarq predvaritelno
  • 0

#30 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 22 януари 2008 - 22:51

ако колата е топ----няма кво да се чудиш.
иначе ше вземеш същия курник за 3000лв, и ще вложиш 4хил за да го направиш перфектен.
дай снимки
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни