Удар в бордюрИзпуснат завои зарди калпави гуми. (пътя: !КАЛ! без коментар)
Започната от Desert Eagle, 12 дек 2007 - 08:53:16
51 мнения по тази тема
Публикувано 12 декември 2007 - 08:53
Пичове даваите идеи съвети каквото се сетите. Като за начало от София съм. Снощи към 23ч на връзката от бул Слатина и Цариградско шосе колицата ми просто отказа да завие понатиснах спирачката ама се едно нищо удари се в бордюра и предна лява гума се вдлъбна навътре. по задната дйата има следи от нараняване но нищо друго видимо. та сега какво да я права на майстор или да я хващам с крика? притеснява ме че нещо което прилича на щанка се е откачило или по точно излезло от дупката си и е отишло назад. Някакви идеи какви са пораженията?
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>
Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ. завсички Членове на МБКБг 10%
контакти на ЛС или на [email protected]
Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ. завсички Членове на МБКБг 10%
Публикувано 12 декември 2007 - 09:08
Дигни я,свали гумата и снимай пораженията от неколко ъгъла,да видим кво е чупено(има ли изобщо нещо чупено)-как да даваме акъл така на сляпо???
..На времето(в по-гладните годинки
)имах Trabant 601.При идентична ситуация изкривих предна дясна гума(предно предаване!) на почти 45 градуса-изправихме носача с кирката и колицата забръмча пак без никъв друг ремонт..Та,би трябвало да се очаква,че Мерца е малко по-здрав от Траби,та може и ти да се разминеш без цифри...
..На времето(в по-гладните годинки
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 12 декември 2007 - 09:09
Приятел, не мога точно да разбера кое виждаш като откачено, но само мога да кажа, че по предницата няма елемент, който просто да се откачи и после да може да се закачи наново! Имам предвид - амиго, ходи на майстор да прегледа щото явно имаш нещо счупено!!!Пичове даваите идеи съвети каквото се сетите. Като за начало от София съм. Снощи към 23ч на връзката от бул Слатина и Цариградско шосе колицата ми просто отказа да завие понатиснах спирачката ама се едно нищо удари се в бордюра и предна лява гума се вдлъбна навътре. по задната дйата има следи от нараняване но нищо друго видимо. та сега какво да я права на майстор или да я хващам с крика? притеснява ме че нещо което прилича на щанка се е откачило или по точно излезло от дупката си и е отишло назад. Някакви идеи какви са пораженията?
п.с. ма и аз едни ги говоря - колата в движение ли е?
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано 12 декември 2007 - 09:10
Колега дано си се отървал само с крива джанта,ама малкоме съмнява според мен има нещо криво от страната на удара.
Публикувано 12 декември 2007 - 10:26
Много неприятна ситуация, карай е на майстор вдигнете колата, огледайте е нимателни и виж какви са пораженията, това все пак е предница, дано нямаш неко криво по купето, че тогава става лошо. След това задължително стенд на преден и заден мост.
Публикувано 12 декември 2007 - 12:27
джантата е алуминиева не е крива или поне не изглежда такава. одрана е много и е хлътнала назад. довечера ще я вдигна на крик и ще я снимам.
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>
Публикувано 12 декември 2007 - 12:33
Добре бе мен , хлътнала е назад, което само по себе си води до повреда в окачването - виждаш ли нещо откачено, счупено и т.н. - оприличи го на нещо да видим какво може да е станалоджантата е алуминиева не е крива или поне не изглежда такава. одрана е много и е хлътнала назад. довечера ще я вдигна на крик и ще я снимам.
п.с. ако не е тайна с каква скорост се шибна в бурдюра?
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Публикувано 12 декември 2007 - 13:32
Това е реактивната щанга, провери носача дали не е крив. Виж конзолите, кьдето се захваща носача.
Публикувано 12 декември 2007 - 13:45
Ако знаех само предполагам под 30 км/ч но не мога да съм сигурен.Добре бе мен , хлътнала е назад, което само по себе си води до повреда в окачването - виждаш ли нещо откачено, счупено и т.н. - оприличи го на нещо да видим какво може да е станало
![]()
п.с. ако не е тайна с каква скорост се шибна в бурдюра?
Това което виждам е едно кръгло желязо което е отисхло назад от дупката в която е било както е това което видях че носача е изкривен доста. сега колата не е при мен довечера ще снимам и ще пусна снимките.
Конзолите също се сменят нали ? ще направя подробни снимки и ще побликувам.
Публикувано 12 декември 2007 - 14:07
Конзолите са две метални кутии, които са закрепени за основната греда.Не се сменят, а се изтеглят посредством много яки крикове, или хидравлика.
ПРАВИ СЕ ОТ ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА!
ПРАВИ СЕ ОТ ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА!
Публикувано 12 декември 2007 - 15:17
Без мерене и стенд няма да се размине, според мен отивай там, ще ти кажат и ще го сменят каквото е за смяна, ако трябва да се разпъва то трябва да е с мерки не е за домашно упражнение ще реголират предницата и стваш нов. Успех.Пичове даваите идеи съвети каквото се сетите. Като за начало от София съм. Снощи към 23ч на връзката от бул Слатина и Цариградско шосе колицата ми просто отказа да завие понатиснах спирачката ама се едно нищо удари се в бордюра и предна лява гума се вдлъбна навътре. по задната дйата има следи от нараняване но нищо друго видимо. та сега какво да я права на майстор или да я хващам с крика? притеснява ме че нещо което прилича на щанка се е откачило или по точно излезло от дупката си и е отишло назад. Някакви идеи какви са пораженията?
Публикувано 12 декември 2007 - 15:26
изкривил си носача, стабилизиращата щанга е излязла от носача, много голяма вероятност има да си сгънал рога или конзолите. това се хваща лесно на подемник, като се премерят диагоналите(майсторите знаят за кво става въпрос)
много вероятно да си изкривил и шенкела
много вероятно да си изкривил и шенкела
Публикувано 12 декември 2007 - 15:40
Шенкела трудно се лови на око.
Публикувано 12 декември 2007 - 15:55
Така както ми ги наговорихте тия работи мисля че ако отида при петко ще ми отрежат главата?
Познах ли?
Познах ли?
Публикувано 12 декември 2007 - 16:13
НЕ. отиди в обикновен сервиз, да ти премерят диагоналите, и да видят пораженията на око. като се окаже че рога не е мръднал и смениш носача с 2ра ръка, следва реглаж преден мост, и там ще ти кажат истината, дали е крив шенкела и дали наистина роговете не са изместени. има си допустими граници в които може да има дефориране. примерно: карал съм клиентска 124ка на реглаж, предно дясно колело беше с 1,9 САНТИМЕТРА по напред от другото, но човека така я регулира, че със 160км/ч пускаш волана и колата е в права линия без да дърпа. на вагон-ресторанта са добри
принципно това е гаден удар, който криви геометрията на купето. има шанс да си късметлия
принципно това е гаден удар, който криви геометрията на купето. има шанс да си късметлия
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни