Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Налягане на маслотоW124 2,5TD

• Please log in to reply
60 мнения по тази тема

#31 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 декември 2007 - 18:51

:icon_coolgrin: Свиркай си и сменяй на около 7000 километра.
  • 0
.

#32 mafiota^^^

mafiota^^^

Чирак

• Потребители на форума
  • 172 Мнения:
  • Град:Dimitrovgrad
  • Автомобил:
    W124 200d 1986година
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 декември 2007 - 20:17

Моята е 200д на 470 000км като запаля си стои на 3.Лятото като покарам със 160 и после на обороти пада на 2 но проблеми съм нямал.
  • 0
Публикувано изображение

#33 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 08 декември 2007 - 20:18

Колеги налягането на маслото ми падна от 1,6, 1,7 до 1 тази сутрин, на празен ход разбира се и наче на обороти си държи 3 . Колата е 124 Е 2,5 ТД. Мисля че работата е нормална на двигателя. Маслото го сменях приди 3х. км - Мобил 10-40. Онзи ден сипах малко нафта 10 л на черно, и накрая във фунията видях че се задържа малко ма беше тъмно- малко водица или нещо др.... ама това не трябва да влияи на налягането - какво ще кажете..

Ако налягането е паднало отведнъж търси причината първо в датчика - на масления филтър в долния край е. А ако постепенна е започнало да пада сменяй маслото. И при всички масла последните километри са с малко по-ниско налягане при празен ход и раб. темп. 80 гр. и както каза BENZBOSS - свиркай си и сменяй на около 7000 километра / айде нека са 8000-8500 :) /
  • 0

#34 strelec

strelec

Чирак

• Потребители на форума
  • 195 Мнения:
  • Град:Стара Загора-Пловдив
  • Автомобил:
    W124 200TE 136k.c. 1994
    Opel Corsa Sport X15DT

Публикувано 11 декември 2007 - 23:40

Здравейте, колеги! Май тази тема придоби насока към масълцата. И аз да споделя нещо. На моя автомобил - W124, 200 ТЕ '94 бензин налягането ма маслото му е винаги на макс. т.е. на 3 атм. зиме-лете, дори и след 210 км/ч по магистралата на празен ход си е пак толкова. Без значение и от маслото. От доста време карам с elf 10w40 sti competition-полусинтетика. В началото (може някой да се смее) му сложих приста :) - по съвет, за да видим дали не харчи масълце. Не се усеща никаква разлика. Разход на масло- НЕ. За 10-12 000 км. от макс. на щеката пада с 2-3 мм. Тук пишете за някакви атмосфери от порядъка на 1-1,7 и казвате,че е нормално... Когато си търсех 124-а от многото, които гледах (доста съм взискателен) само една бе с налягане около 2 атм. на празен ход. всички други забиваха стрелката на 3 атм. Дано не ви е прозвучало като хвалебствени слова, но това е самата действителност.
Късмет на всички и весели празници! Наздраве!
  • 0
Публикувано изображение

#35 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Мнения:
  • Град:Parvomai

Публикувано 12 декември 2007 - 00:26

Ако няма някава измама ти си си супер, но като позагрее трябва да има някаква разлика, иначе си мисля че ако всичко е на мах маи не е наред.
  • 0

#36 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 декември 2007 - 00:44

Ако няма някава измама ти си си супер, но като позагрее трябва да има някаква разлика, иначе си мисля че ако всичко е на мах маи не е наред.

Как ми взе думите от устата! Нов от магазина няма да е студен/топъл на 3, ако ще и на челна стойка да му седим. Абсурд. :dontknow:
  • 0

#37 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 12 декември 2007 - 01:07

Не знам, при мен лятото в жегата при студен старт кове 3, загрей ли 2,5-3 си ги държи.
  • 0

logo-600-1002.png

#38 strelec

strelec

Чирак

• Потребители на форума
  • 195 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200TE 136k.c. 1994
    Opel Corsa Sport X15DT

Публикувано 12 декември 2007 - 02:01

Благодаря! Поне от моя страна няма никаква измама, измислица, или лъжа. Нямам никаква полза да ви заблуждавам :nono: , а не съм от тия с рибарските истории - "колата ми гори 4,5 л. с вкл. климатик :))) " Може да не е наред, ако са направили така, че като запали двигателя да подава сигнал на уреда (би трябвало да е маса) и да го отклонява, но едва ли е така :D :D
ПП Колеги, нима на повечето налягането на маслото ви е ниско на празен ход?!!
  • 0
Публикувано изображение

#39 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 декември 2007 - 03:01

Благодаря! Поне от моя страна няма никаква измама, измислица, или лъжа. Нямам никаква полза да ви заблуждавам :nono: , а не съм от тия с рибарските истории - "колата ми гори 4,5 л. с вкл. климатик :))) " Може да не е наред, ако са направили така, че като запали двигателя да подава сигнал на уреда (би трябвало да е маса) и да го отклонява, но едва ли е така :D :D

Отговор : На студен старт след 2-3 сек. кове 3. Утре /тоест днес/ ще засека на каква температура започва да пада на празен ход. При 80 гр. държи 1,5-1,7 без значение лято или зима, дали маслото е преди или след смяна, а в обороти си отива на 3. Колата е 250ТД на 413000 км.
  • 0

#40 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Мнения:

Публикувано 12 декември 2007 - 12:35

Не казвам че не споделяш истината, но има тарикати когато продават слагат датчик които е с различно съпротивление от оригиналния и показва повече от реалното, един приятел така го бяха подредили за да изглежда че мотора е перфектен, не че има проблем и с по ниското налягане на маслото човека си кара колата с кеф, нормално е при топъл двигател и поизносване на ниски обороти маслото да е под 3 но си има доста живот още, да не хукнеш сега да сменяш датчици и прочее, ако те съмнява нещо измерете налягането с механичен манометър. Успех. :icon_coolgrin:
  • 0

#41 strelec

strelec

Чирак

• Потребители на форума
  • 195 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200TE 136k.c. 1994
    Opel Corsa Sport X15DT

Публикувано 12 декември 2007 - 15:33

Не казвам че не споделяш истината, но има тарикати когато продават слагат датчик които е с различно съпротивление от оригиналния и показва повече от реалното, един приятел така го бяха подредили за да изглежда че мотора е перфектен, не че има проблем и с по ниското налягане на маслото човека си кара колата с кеф, нормално е при топъл двигател и поизносване на ниски обороти маслото да е под 3 но си има доста живот още, да не хукнеш сега да сменяш датчици и прочее, ако те съмнява нещо измерете налягането с механичен манометър. Успех. :icon_coolgrin:

Благодаря, братле! Някой има ли идея колко ома е съпротивлението на правилния манометър? (това ми е по-лесно да премеря, отколкото да търся механичен манометър) А иначе мотора не духа от никъде и погледнато през маслоналивната гърловина няма никакви отлагания. На колко километра е реално не мога да кажа, защото е взет от авто къща, а по тези места 99 % от колите са с километри м-ду 130 и 160 хиляди. Моята като я купих показваше 163 000, но едва ли са реални. За груба сметка се слагат по 30 х. км. на година за бензиновите и по 50 х. км. на дизела.
  • 0
Публикувано изображение

#42 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Мнения:

Публикувано 12 декември 2007 - 15:53

Не сам мерил съпротивлението, премерихме налягането с механичен, на загрял мотор бе около 1.8 на тихи обороти, а неговия показваше 3, не е фатално разбира се, при теб може да си работи нормално и ако е така си е супер колата.
  • 0

#43 strelec

strelec

Чирак

• Потребители на форума
  • 195 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200TE 136k.c. 1994
    Opel Corsa Sport X15DT

Публикувано 12 декември 2007 - 15:58

Не сам мерил съпротивлението, премерихме налягането с механичен, на загрял мотор бе около 1.8 на тихи обороти, а неговия показваше 3, не е фатално разбира се, при теб може да си работи нормално и ако е така си е супер колата.

Ясно! И тази задачка трябва да я свърша. За успокоение. Всичко по автомобила трябва да е точно и без забележки, най-вече що се отнася за двигател и ходова част.
  • 0
Публикувано изображение

#44 Dobri-190

Dobri-190

Чирак

• Потребители на форума
  • 80 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 12 декември 2007 - 23:36

И при мен лятото като загрее от 3 пада на 2.5 , но мисля че не трябва да пада до 1 или под 1 според мен тогава двигателя е износен .
  • 0
MB 190E 2.0i 122Hp KLIMA

#45 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 12 декември 2007 - 23:44

И при мен лятото като загрее от 3 пада на 2.5 , но мисля че не трябва да пада до 1 или под 1 според мен тогава двигателя е износен .

тва кво ти се иска на теб,..или дали мотора е износен ,когато налягането на маслото спадне под 1 бар е много относително и подлежи на оборване!
Кво ли ще му се случи на един мотор,независимо дали е бензинов или дизелов,..когато не е натоварен,..и работи на празен ход при показание на манометъра на маслото 0,5 бара/половин бар/???

Физичните закони,..и производителя казват-нищо нема да му стане,...ще пее!

Тази тема за налягането и вискозитета на маслото е толкова болна,...че е заразила,мало и големо!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни