Налягане на маслотоW124 2,5TD
Започната от zaho, 03 дек 2007 - 16:49:11
60 мнения по тази тема
Публикувано 08 декември 2007 - 18:51
.
Публикувано 08 декември 2007 - 20:17
Моята е 200д на 470 000км като запаля си стои на 3.Лятото като покарам със 160 и после на обороти пада на 2 но проблеми съм нямал.
Публикувано 08 декември 2007 - 20:18
Колеги налягането на маслото ми падна от 1,6, 1,7 до 1 тази сутрин, на празен ход разбира се и наче на обороти си държи 3 . Колата е 124 Е 2,5 ТД. Мисля че работата е нормална на двигателя. Маслото го сменях приди 3х. км - Мобил 10-40. Онзи ден сипах малко нафта 10 л на черно, и накрая във фунията видях че се задържа малко ма беше тъмно- малко водица или нещо др.... ама това не трябва да влияи на налягането - какво ще кажете..
Ако налягането е паднало отведнъж търси причината първо в датчика - на масления филтър в долния край е. А ако постепенна е започнало да пада сменяй маслото. И при всички масла последните километри са с малко по-ниско налягане при празен ход и раб. темп. 80 гр. и както каза BENZBOSS - свиркай си и сменяй на около 7000 километра / айде нека са 8000-8500
Публикувано 11 декември 2007 - 23:40
Здравейте, колеги! Май тази тема придоби насока към масълцата. И аз да споделя нещо. На моя автомобил - W124, 200 ТЕ '94 бензин налягането ма маслото му е винаги на макс. т.е. на 3 атм. зиме-лете, дори и след 210 км/ч по магистралата на празен ход си е пак толкова. Без значение и от маслото. От доста време карам с elf 10w40 sti competition-полусинтетика. В началото (може някой да се смее) му сложих приста
- по съвет, за да видим дали не харчи масълце. Не се усеща никаква разлика. Разход на масло- НЕ. За 10-12 000 км. от макс. на щеката пада с 2-3 мм. Тук пишете за някакви атмосфери от порядъка на 1-1,7 и казвате,че е нормално... Когато си търсех 124-а от многото, които гледах (доста съм взискателен) само една бе с налягане около 2 атм. на празен ход. всички други забиваха стрелката на 3 атм. Дано не ви е прозвучало като хвалебствени слова, но това е самата действителност.
Късмет на всички и весели празници! Наздраве!
Късмет на всички и весели празници! Наздраве!
Публикувано 12 декември 2007 - 00:26
Ако няма някава измама ти си си супер, но като позагрее трябва да има някаква разлика, иначе си мисля че ако всичко е на мах маи не е наред.
Публикувано 12 декември 2007 - 00:44
Ако няма някава измама ти си си супер, но като позагрее трябва да има някаква разлика, иначе си мисля че ако всичко е на мах маи не е наред.
Как ми взе думите от устата! Нов от магазина няма да е студен/топъл на 3, ако ще и на челна стойка да му седим. Абсурд.
Публикувано 12 декември 2007 - 01:07
Не знам, при мен лятото в жегата при студен старт кове 3, загрей ли 2,5-3 си ги държи.
Публикувано 12 декември 2007 - 02:01
Благодаря! Поне от моя страна няма никаква измама, измислица, или лъжа. Нямам никаква полза да ви заблуждавамАко няма някава измама ти си си супер, но като позагрее трябва да има някаква разлика, иначе си мисля че ако всичко е на мах маи не е наред.
ПП Колеги, нима на повечето налягането на маслото ви е ниско на празен ход?!!
Публикувано 12 декември 2007 - 03:01
Благодаря! Поне от моя страна няма никаква измама, измислица, или лъжа. Нямам никаква полза да ви заблуждавам
, а не съм от тия с рибарските истории - "колата ми гори 4,5 л. с вкл. климатик
)) " Може да не е наред, ако са направили така, че като запали двигателя да подава сигнал на уреда (би трябвало да е маса) и да го отклонява, но едва ли е така
![]()
![]()
Отговор : На студен старт след 2-3 сек. кове 3. Утре /тоест днес/ ще засека на каква температура започва да пада на празен ход. При 80 гр. държи 1,5-1,7 без значение лято или зима, дали маслото е преди или след смяна, а в обороти си отива на 3. Колата е 250ТД на 413000 км.
Публикувано 12 декември 2007 - 12:35
Не казвам че не споделяш истината, но има тарикати когато продават слагат датчик които е с различно съпротивление от оригиналния и показва повече от реалното, един приятел така го бяха подредили за да изглежда че мотора е перфектен, не че има проблем и с по ниското налягане на маслото човека си кара колата с кеф, нормално е при топъл двигател и поизносване на ниски обороти маслото да е под 3 но си има доста живот още, да не хукнеш сега да сменяш датчици и прочее, ако те съмнява нещо измерете налягането с механичен манометър. Успех.Благодаря! Поне от моя страна няма никаква измама, измислица, или лъжа. Нямам никаква полза да ви заблуждавам
, а не съм от тия с рибарските истории - "колата ми гори 4,5 л. с вкл. климатик
)) " Може да не е наред, ако са направили така, че като запали двигателя да подава сигнал на уреда (би трябвало да е маса) и да го отклонява, но едва ли е така
![]()
![]()
Публикувано 12 декември 2007 - 15:33
Благодаря, братле! Някой има ли идея колко ома е съпротивлението на правилния манометър? (това ми е по-лесно да премеря, отколкото да търся механичен манометър) А иначе мотора не духа от никъде и погледнато през маслоналивната гърловина няма никакви отлагания. На колко километра е реално не мога да кажа, защото е взет от авто къща, а по тези места 99 % от колите са с километри м-ду 130 и 160 хиляди. Моята като я купих показваше 163 000, но едва ли са реални. За груба сметка се слагат по 30 х. км. на година за бензиновите и по 50 х. км. на дизела.Не казвам че не споделяш истината, но има тарикати когато продават слагат датчик които е с различно съпротивление от оригиналния и показва повече от реалното, един приятел така го бяха подредили за да изглежда че мотора е перфектен, не че има проблем и с по ниското налягане на маслото човека си кара колата с кеф, нормално е при топъл двигател и поизносване на ниски обороти маслото да е под 3 но си има доста живот още, да не хукнеш сега да сменяш датчици и прочее, ако те съмнява нещо измерете налягането с механичен манометър. Успех.
Публикувано 12 декември 2007 - 15:53
Не сам мерил съпротивлението, премерихме налягането с механичен, на загрял мотор бе около 1.8 на тихи обороти, а неговия показваше 3, не е фатално разбира се, при теб може да си работи нормално и ако е така си е супер колата.
Публикувано 12 декември 2007 - 15:58
Ясно! И тази задачка трябва да я свърша. За успокоение. Всичко по автомобила трябва да е точно и без забележки, най-вече що се отнася за двигател и ходова част.Не сам мерил съпротивлението, премерихме налягането с механичен, на загрял мотор бе около 1.8 на тихи обороти, а неговия показваше 3, не е фатално разбира се, при теб може да си работи нормално и ако е така си е супер колата.
Публикувано 12 декември 2007 - 23:36
И при мен лятото като загрее от 3 пада на 2.5 , но мисля че не трябва да пада до 1 или под 1 според мен тогава двигателя е износен .
MB 190E 2.0i 122Hp KLIMA
Публикувано 12 декември 2007 - 23:44
И при мен лятото като загрее от 3 пада на 2.5 , но мисля че не трябва да пада до 1 или под 1 според мен тогава двигателя е износен .
тва кво ти се иска на теб,..или дали мотора е износен ,когато налягането на маслото спадне под 1 бар е много относително и подлежи на оборване!
Кво ли ще му се случи на един мотор,независимо дали е бензинов или дизелов,..когато не е натоварен,..и работи на празен ход при показание на манометъра на маслото 0,5 бара/половин бар/???
Физичните закони,..и производителя казват-нищо нема да му стане,...ще пее!
Тази тема за налягането и вискозитета на маслото е толкова болна,...че е заразила,мало и големо!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА