Налягане на маслотоW124 2,5TD
Започната от zaho, 03 дек 2007 - 16:49:11
60 мнения по тази тема
Публикувано 03 декември 2007 - 16:49
Колеги налягането на маслото ми падна от 1,6, 1,7 до 1 тази сутрин, на празен ход разбира се и наче на обороти си държи 3 . Колата е 124 Е 2,5 ТД. Мисля че работата е нормална на двигателя. Маслото го сменях приди 3х. км - Мобил 10-40. Онзи ден сипах малко нафта 10 л на черно, и накрая във фунията видях че се задържа малко ма беше тъмно- малко водица или нещо др.... ама това не трябва да влияи на налягането - какво ще кажете..
Публикувано 03 декември 2007 - 17:06
Колеги налягането на маслото ми падна от 1,6, 1,7 до 1 тази сутрин, на празен ход разбира се и наче на обороти си държи 3 . Колата е 124 Е 2,5 ТД. Мисля че работата е нормална на двигателя. Маслото го сменях приди 3х. км - Мобил 10-40. Онзи ден сипах малко нафта 10 л на черно, и накрая във фунията видях че се задържа малко ма беше тъмно- малко водица или нещо др.... ама това не трябва да влияи на налягането - какво ще кажете..
Ще кажа само, сменяй маслото
Това че си го сменил на 3000км. не значи нищо, ако някой боклук.
Публикувано 03 декември 2007 - 17:08
Едното няма нищо общо с другото,единица е в нормата,че и 0.5 ако не се льжа го дават ОК.На загрял мотор е нормално да ти падне на 2 ако е мноооого добар и стегнат мотора,1 и нещо си ОК,след около 300 000 на тоя мотор ше му трябват лагери ма до тогава хората ше летят.Свиркай си
.
Публикувано 03 декември 2007 - 17:10
Ще кажа само, сменяй маслото
Това че си го сменил на 3000км. не значи нищо, ако някой боклук.
1.7 кво не му харесваш на мотор в студа и работещ без обороти?
.
Публикувано 03 декември 2007 - 17:44
Така съм чел някъде и аз(по официални книжа)Едното няма нищо общо с другото,единица е в нормата,че и 0.5 ако не се льжа го дават ОК.На загрял мотор е нормално да ти падне на 2 ако е мноооого добар и стегнат мотора,1 и нещо си ОК,след около 300 000 на тоя мотор ше му трябват лагери ма до тогава хората ше летят.Свиркай си

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 03 декември 2007 - 19:39
1.7 кво не му харесваш на мотор в студа и работещ без обороти?
Днес като припалвах Белия кораб, в гаража беше 2 градуса и в момента когато го запалиш налягането беше на 3, след каго загря (говорим работа на място без подаване на газ), пак държеше 3, а лятото загрял 2,5-3
Публикувано 03 декември 2007 - 19:52
Така е и при менДнес като припалвах Белия кораб, в гаража беше 2 градуса и в момента когато го запалиш налягането беше на 3, след каго загря (говорим работа на място без подаване на газ), пак държеше 3, а лятото загрял 2,5-3
Ма това лято в жегите като карах по по-натоварено трасе(дълго каране по баири и задръствания) маслото падаше около 1-1,5 на празен ход
Иначе маторчето ми е ОК

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 03 декември 2007 - 20:17
Момчета това се заформя като темата за маслото!
Таа щом е в нормите си няма ко да се притесняваш. А и това не винаги е най-важния показател. Примерно пък има масла дето ти държат налягане 3 атмосфери ама след 3 хиляди почва да ручи мотора, еми мерси ама кел файда от тези 3 атмоцсфери. Щом го дават че може да пада до 1 че и малко отдолу няма какво да се притесняваш ти си чаак на 1.7. Ми аз като нямам датчик който ми показва постоянно налягането на маслото какво да кажа. Просто като падне под критичното светва директно лампа. Че и вие дето имате манометърче си го гледате и докато не почне да пада под едно примерно, и колкото и да го гледате няма да се сурнете да прайте ремонти за един камьон пари ами си чакате до момента когато наистина се налага. Така че липсата на този уред явно не е фатална което е отчетено и от МЕРЦЕДЕС и след 95 година не съм виждал мерцедес със такъв уред. Само ва хвърля в паника ако питате мене.
Таа щом е в нормите си няма ко да се притесняваш. А и това не винаги е най-важния показател. Примерно пък има масла дето ти държат налягане 3 атмосфери ама след 3 хиляди почва да ручи мотора, еми мерси ама кел файда от тези 3 атмоцсфери. Щом го дават че може да пада до 1 че и малко отдолу няма какво да се притесняваш ти си чаак на 1.7. Ми аз като нямам датчик който ми показва постоянно налягането на маслото какво да кажа. Просто като падне под критичното светва директно лампа. Че и вие дето имате манометърче си го гледате и докато не почне да пада под едно примерно, и колкото и да го гледате няма да се сурнете да прайте ремонти за един камьон пари ами си чакате до момента когато наистина се налага. Така че липсата на този уред явно не е фатална което е отчетено и от МЕРЦЕДЕС и след 95 година не съм виждал мерцедес със такъв уред. Само ва хвърля в паника ако питате мене.
Публикувано 03 декември 2007 - 20:21
Така така,
Смяна масло + горивен филтър и то минерално 15w40.
При мен преди 1 седмица беше на загрял двигател около 2. А сега, след като го разкапсуловаха и шлайфаха глвата седи на 1. Така че скоро и аз ще сменям.
Поздрави,
-Николай
При мен преди 1 седмица беше на загрял двигател около 2. А сега, след като го разкапсуловаха и шлайфаха глвата седи на 1. Така че скоро и аз ще сменям.
Поздрави,
-Николай
Публикувано 03 декември 2007 - 21:53
Това че е шлайфана главата с нищо не променя налягането но маслото.
Публикувано 04 декември 2007 - 02:12
Така така,
Поздрави,
-Николай
никво минерално--само полусинтетика и то от MB229.1 нагоре!!!!
Публикувано 04 декември 2007 - 11:08
Здравей,
Защо мислиш че е по-добре мотор на 17 години на повече от 200 000 км. да се кара с полусинтетика?
Аз някъде бях чувал, че на по-стари двигател трябва да се кара с минерално масло.
Ако можеш да споделиш ще е супер за всички.
Поздрави,
-Николай
Защо мислиш че е по-добре мотор на 17 години на повече от 200 000 км. да се кара с полусинтетика?
Аз някъде бях чувал, че на по-стари двигател трябва да се кара с минерално масло.
Поздрави,
-Николай
Публикувано 04 декември 2007 - 11:33
Здравей,
Поздрави,
-Николай
Това е една от най-великите и разпространени заблуди-че мотор на повече километри се кара с минерално 15/40!По-добро от 100% синтетика няма!!!И за цедес вискозитет 5/40 е най-добро!Дори и да го "хапва" малко...!На около 2 месеца сменявам масло и категорично съм установил,че с 5/40 мотора е най-безшумен и "пее",а не ручи,ръмжи...!
По спецификация на МВ е 229.3,а още по-добре-229.5!
Публикувано 04 декември 2007 - 13:43
Чудесно,
Някой ще може ли да изкаже научно аргументирано становище по тази тема като обобщаващо заключение? Че да просветли всички кое аджеба как трябва да е;-)
Поздрави,
-Николай
Някой ще може ли да изкаже научно аргументирано становище по тази тема като обобщаващо заключение? Че да просветли всички кое аджеба как трябва да е;-)
Поздрави,
-Николай
Публикувано 04 декември 2007 - 13:55
Чудесно,
Поздрави,
-Николай
Тва за маслото е най-коментираната тема,май!Има тоооолкова много изписано-дерзай с търсачката!Казано накратко само пълната синтетика е недостижима като качества спрямо минералното и полу-синтетиката!Но е и въпрос на пари...!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни