Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ПТПна магистрала Хемус

• Please log in to reply
118 мнения по тази тема

#31 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 12 ноември 2007 - 20:16

ще ти кажа и един случай.Тръгвам да изпреварвам камион пак на тази магистрала.Давам мигач и по едно време некви с бмв 745(което ми присветкваше да не изпреварвам) и мерцедес цлс се гонят.За мен това означава,че трябва да му направа път.
  • 0

#32 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Публикувано 12 ноември 2007 - 20:46

ще ти кажа и един случай.Тръгвам да изпреварвам камион пак на тази магистрала.Давам мигач и по едно време некви с бмв 745(което ми присветкваше да не изпреварвам) и мерцедес цлс се гонят.За мен това означава,че трябва да му направа път.

Тук си прав, в БГ /както и за много други неща/ всичко е наопаки - като ти светкат отзад означава, че трябва да бягаш-пречиш демек!
За съжаление не те пуска възбудата от случилото се и не можеш да мислиш трезво/разумно/, също така, като млад шофьор, все още не можеш сам да се пазиш-в случая малко нюх нямаше да ти е излишен, както каза Коцев покрай такива места винаги трябва да си нащрек!
А НП се обжалва в съда, аз лично са справих преди години /със свидетел !/ и беше отменено НПто!
Въф форума има и 4енге и юристи - ще намериш изход!
А жена ми преди години скочи в една нива - щетите бяха за 3000лв, каското действаше само от 5 часа, застрахователя направи проучване дали не е имало злоупотреба, но накрая платиха всичко ! Извод - каското е полезен разход.

Успех!
  • 0

#33 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 20:50

колега ти като си в крайна лява например и някой зад теб ти святка какво означава това според теб?

Такива хора са простаци,защото е забранено да присветкаш и да притискаш шофьора пред теб.За такова нещо в Европа ще те скъсат от глоби.Това е недопустимо,защото води до опасни ситуации,а при високи скорости и до смърт.Дано тази ситуация те поучи вече да не присветкаш и дано не катастрофираш вече.
  • 0

#34 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 20:53

Не съм възбуден,но с баща ми който 25 години кара прицеп,съм пътувал просто такова нещо не съм видел ма на една бензиностанция или некъв друг комплекс-тоя се едно беше ограбил бензиностанцията и бягаше.
И ме е яд най-много че хвърлиха цялата вина в/у мен.Където имам най-големи поражения.
  • 0

#35 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 20:57

Такива хора са простаци,защото е забранено да присветкаш и да притискаш шофьора пред теб.За такова нещо в Европа ще те скъсат от глоби.Това е недопустимо,защото води до опасни ситуации,а при високи скорости и до смърт.Дано тази ситуация те поучи вече да не присветкаш и дано не катастрофираш вече.

така е просто те притеснява по-най-лошия начин така,ма при положение,че си има лента за ускорение и съм сигурен че той не е преценил обстановката и се излита директно на мойта лента.
проверих в един сайт,каква може да му бъде колата и излезе че тоя кошник е 1.0 или 1.2 бензин със 55-60 коня.Това и да му смачка педала на газта неможе да набере толко бързо за да не бъде като засечка.
  • 0

#36 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 21:05

Присветването е-давам път.Другото простаците (като тези които си описал) искат да не им се пречкаш,само,че не са сами и не трябва да им пречиш.
В нормалните държави,особено в Германия на пътищата без ограничение (3ка,5ца и др.) се кара с 200,но платната са 3,4 и 5 (не на всякъде).Там също ако кара някои по-бавно пред теб и си в най-лява лента,можеш да караш зад него с включен ляв мигач.Абсолютно е забранено да присветваш,свириш с клаксон и т.н.,защото ако се обади на полиция и се оплаче,че си използвал клаксон и/или светлини ще ти се стъжни от глоби.За това да сме по-толерантни по пътя и да не се водим по акъла на простаците-мутри,политици и друга сган.
  • 0

#37 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 21:27

Присветването е-давам път.Другото простаците (като тези които си описал) искат да не им се пречкаш,само,че не са сами и не трябва да им пречиш.
В нормалните държави,особено в Германия на пътищата без ограничение (3ка,5ца и др.) се кара с 200,но платната са 3,4 и 5 (не на всякъде).Там също ако кара някои по-бавно пред теб и си в най-лява лента,можеш да караш зад него с включен ляв мигач.Абсолютно е забранено да присветваш,свириш с клаксон и т.н.,защото ако се обади на полиция и се оплаче,че си използвал клаксон и/или светлини ще ти се стъжни от глоби.За това да сме по-толерантни по пътя и да не се водим по акъла на простаците-мутри,политици и друга сган.

ако искаш ще ти снимам от правилника от който съм учил,че има писано и въпрос как се включва и кой е с предимство!!!Даже има колко метра са нужни колата да спре.

незнам кой незнае Раздел VI
Сигнали, подавани от участниците в движението
Чл. 28.(1) За предупреждаване на останалите участници в движението за намерението си
да извърши маневра водачът на пътно превозно средство подава следните сигнали:
1. ляв пътепоказател или лява ръка, изпъната хоризонтално встрани - за завиване наляво
или за отклонение наляво;
2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява ръка,
сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение надясно.
(2) Като допълнителен сигнал при маневра водачът може да използва превключването на
светлините, а извън населените места - и звуков сигнал.

Спирам щото то отива,че мен ме изкарвате виновен на 100%,а онзи некъдърник който ми се излита директно 45-50 метра пред мен на магистралата без мигач,без никъв сигнал е невинен.То нали аз съм младия и требва аз да съм виновен,естествено че нема да е онзи.
То щом е така включването на магистрала,следващия път и аз ше се излета така и тва е.
  • 0

#38 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 12 ноември 2007 - 21:36

Да се включа и аз - изходите на бензиностанциите обикновено са еднопосочни - от едно място се влиза, от друго се излиза, само дето магистралата не е двупосочен път, иначе ставаше. при всички случаи оня е трябвало да ти отдаде път, т.е. да се огледа и да отдаде предимство. иди и приказвай с тези дето са били на смяна на бензиностанцията. предполагам, че ще ти влезнат в положението. нека разкажат как дядката е излетял с мръсна газ на магистралата. нека ти бъдат свидетели.
  • 0

#39 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 21:50

той не е дядка,а е на баща ми на възрастта.Тези от бензиностанцията ме съмнява,че може да помогнат.
Видело се е,че мен ме изкарвате виновен,при положение онзи е основния виновник това да стане.Но както казах,другия път и аз ше се излета така и не ми дреме за тези които идват.Тва е.
  • 0

#40 stoian

stoian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 664 Мнения:
  • Град:Златица
  • Интереси:Риболов
    Мотори

Публикувано 12 ноември 2007 - 23:13

Владко,това за излизането не го прави,
че може да пострадаш,а и някой друг ще
пребиеш!Според мен и ти и другия водач
имате вина.Ти че си карал с 105 при поз-
волени 50 при всеки вход или изход от
главен път,а този другия че ти е взел
предимството!Щом на вас ви няма нищо,
колата ще я оправиш.Не се ядосвай,а
се радвай че си Жив и Здрав!!!
  • 0
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден

#41 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 23:43

няма,просто се ядосвам на такива като този,ма за какво да си трова нервите за боклуци,като него.казвам се Веско
  • 0

#42 stoian

stoian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 664 Мнения:
  • Град:Златица
  • Интереси:Риболов
    Мотори

Публикувано 13 ноември 2007 - 00:00

казвам се Веско

Извинявай за грешката Веско!Незнам от каде дойде това Владко!? :dontknow:
:4036:
  • 0
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден

#43 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 13 ноември 2007 - 00:06

Няма проблеми

:flagMB new:
  • 0

#44 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:с. Кохуево, Залетаевская Губерния
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Публикувано 13 ноември 2007 - 00:42

той не е дядка......

:D Веско тенекии се оправят, приятел , добре че сте живи и здрави с баща ти.
Както споменаха колеги по-горе ОТВАРЯЙ си очите на 4х4 когато минаваш покрай бензиностанции и всякакви обекти покрай магистрала - никой не спазва ограничения в тази наша мила държава - ние сме си анархисти по душа - много сме патили от кого ли не и най-много от себе си. Ще мине време и по-трезво ще прецениш ситуацията. Не мисли за парите .... а мисли за ПОУКАТА от случилото се - поуката за новобранеца по наш'те пътища прекрасни. Нищо не си видял още...'ма ше свикнеш, приятелю. Тя оправия няма!

А как карат по Европа-та дето някои за пример все я дават - аз ако започна да разправям к'ви безумия съм виждал там с накупчени 30 автомобила и разхвъляни ламарини по магистралите на прехвалената Германия ...ама аеее да не почвам , че ще ми се съсири дъвката в устата!

За оправяне на настроението прочети това да видиш какви папърдаци има и как карат безумно:

Пътната полиция във Виченца (до Венеция) глобила 83-годишен пенсионер, шофирал с 257 км в час. Шофьорът на летящото „Порше“ бил наказан за това, че е надвишил 2 пъти лимита за позволена скорост по магистралата. „Малко съм куц, вървя с помощта на бастун и нямам чувствителност на дясното стъпало, затова съм натиснал по-силно газта“, оправда се пенсионерът. Полицията обаче погледнала скептично на обяснението, коментирайки, че регистрираната скорост е по-скоро като за пилот от „Формула“ 1, а не като за куц човек. Според вестник „Република“ властите са отнели 10 точки от шофьорската книжка на провинилия се и са го глобили с 357 евро.
  • 0

#45 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 13 ноември 2007 - 13:58

съгласен съм с теб.
То просто аз ако бях го ударил директно отзад в мойто платно и тоя отзад щеше да ме смачка направо.Защото този зад мен,няма видимост какво става всъщност.

Толкова много пъти,като сме пътували навсякъде аз и баща,миминавали сме през този път ама поне 1000000 пъти и той когато е карал,абе такова чудо ама никога не съм виждал просто и в град и извън град,да не говорим па на магистрала.
То в западните страни където магистралата е с 3-5 платна за движение нема такаова нещо сигурно.
Тоя просто е уникат.

то вече,като се случило много работи можем да си говорим.

От тук на там на такива места ше намалям и така със страх.
А и то и полицията както казвате не струва.Те само гледат кой е ударил другия отзад,а не каква е причинита за да стане всичко.Щото съм сигурен,че 50% от катастрофите са от такива работи-взимане на предимство.
Спирам да говора щото колкото повече толко повече ми хваща яд.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни