ПТПна магистрала Хемус
Започната от vesko_benz, 12 ное 2007 - 12:55:05
118 мнения по тази тема
Публикувано 12 ноември 2007 - 18:39
незнам за КАТ,ма в момента в който излезнах от пътя си мислех,че съм до там просто,а онзи си седи на аварийната. Добре,че небех 0.5 метър по-надясно че сите циментови колци утиваха направо в баща ми.
За мен такова животно като бг полицая нема просто никаде.
Публикувано 12 ноември 2007 - 18:46
незнам за КАТ,ма в момента в който излезнах от пътя си мислех,че съм до там просто,а онзи си седи на аварийната. Добре,че небех 0.5 метър по-надясно че сите циментови колци утиваха направо в баща ми.
Така е!Но има голяма вероятност виновника да е бутнал на полицаите кинти-останаха ли за малко насаме,а?И не се вайкай повече,ами направи,каквото ти казах-адвокат и обжалване!Стига сме били овчедушни,бе хора-непрекъснато и навсякъде се сблъсквам с това!И тук,в Клуба дори!

Публикувано 12 ноември 2007 - 18:52
Чета тука и нещо не ми е ясно. Обяснил ли си спокойно на полицаите, че другия водач те е засякъл и за да избегнеш удара си излезнал в аварийната лента? Тогава нема значение кой е отпред и кой отзад. И не че искам да поставям под съмнение нещата, но дали си бил афектиран при разговорите с полицаите, защото те са с малко по-особенно мислене, ако се държиш културно и демонстрираш уважение (привидно), дори да си виновен можеш да се отървеш. А ако другия е бил по-уравновесен, а ти си скачал като петел на бой, то това е накарало полицаите да те изкарат виновен.
Поздрави.
Поздрави.
Публикувано 12 ноември 2007 - 18:57
Ето ти сега и съвет от адвокат:незнам за КАТ,ма в момента в който излезнах от пътя си мислех,че съм до там просто,а онзи си седи на аварийната. Добре,че небех 0.5 метър по-надясно че сите циментови колци утиваха направо в баща ми.
Не се вълнувай, с това няма да оправиш ламарините или да оправиш цървула с Пунтото...
Не говори с катаджии - нямат правно мислене и ще те забъркат още повече
Изчакай да получиш АУАН - не го обжалвай. Никога не обжалвайте АУАН/впрочем и никога не пишете нищо в АУАН/
Изчакай да получиш НП и тогава ги качи във форума или ми ги изпрати на ЛС и
тогава ще говорим
Публикувано 12 ноември 2007 - 19:07
Tocata каза:
Чета тука и нещо не ми е ясно. Обяснил ли си спокойно на полицаите, че другия водач те е засякъл и за да избегнеш удара си излезнал в аварийната лента? Тогава нема значение кой е отпред и кой отзад. И не че искам да поставям под съмнение нещата, но дали си бил афектиран при разговорите с полицаите, защото те са с малко по-особенно мислене, ако се държиш културно и демонстрираш уважение (привидно), дори да си виновен можеш да се отървеш. А ако другия е бил по-уравновесен, а ти си скачал като петел на бой, то това е накарало полицаите да те изкарат виновен.
Поздрави.
малко бях настръхнал,но колкото пъти да им го повтарях,те викат ти си го ударил ти си виновен,трябва да се съобразяваш със скоростта на околните или нещо такова.Викат има си закон и тва беше.Онзи си смени спуканата гума и си отпътува.Значи той направо ми взима предимството просто,това е.Той не се огледал,нито го видях д чака на изхода на бензиностанцията,просто излезе изневиделица,а от мен до него я има я нема 40 метра.Просто аз такова нещо не съм чул как на такъв път може да се включиш директно на активната лента без преди това да си ускорил достатъчно и да си се убедил че няма да застрашиш никой.
Поздрави.
малко бях настръхнал,но колкото пъти да им го повтарях,те викат ти си го ударил ти си виновен,трябва да се съобразяваш със скоростта на околните или нещо такова.Викат има си закон и тва беше.Онзи си смени спуканата гума и си отпътува.Значи той направо ми взима предимството просто,това е.Той не се огледал,нито го видях д чака на изхода на бензиностанцията,просто излезе изневиделица,а от мен до него я има я нема 40 метра.Просто аз такова нещо не съм чул как на такъв път може да се включиш директно на активната лента без преди това да си ускорил достатъчно и да си се убедил че няма да застрашиш никой.
Публикувано 12 ноември 2007 - 19:08
Ето ти сега и съвет от адвокат:
Не се вълнувай, с това няма да оправиш ламарините или да оправиш цървула с Пунтото...
Не говори с катаджии - нямат правно мислене и ще те забъркат още повече
Изчакай да получиш АУАН - не го обжалвай. Никога не обжалвайте АУАН/впрочем и никога не пишете нищо в АУАН/
Изчакай да получиш НП и тогава ги качи във форума или ми ги изпрати на ЛС и
тогава ще говорим
значи не съм много запознат с това АУАН и що да не го обжалвам,а НП е наказателно постановление ако не греша.
Публикувано 12 ноември 2007 - 19:27
Виж пич всичко е много кофти, но ако имаш автокаско трябва да знаеш че при него без значение виновен или невинен ти плащат щетата. Един приятел преди доста време се метна в една река, и си беше изцяло той виновен но му платиха всичко. Та дано да имаш...
1991 190E SportLine turbo 0.6bar

Публикувано 12 ноември 2007 - 19:33
няма ме каско за съжаление.
Публикувано 12 ноември 2007 - 19:39
Според мен трябва да видиш дали няма и знак преди бензиностанцията с която да се ограничава скороста примерно на 80км а ти си карал със 105 км.Ако има такъв направо си в кошарата и се примерявай.И урок за в бъдеще има няма знак като се наближават кръстовища ,бензиностанции ,капанчета за хранене винаги намалявайте скороста. Вчера си идвах от Шумен и спрях след В.Търново на една отбивка да обядвам . Скроста беше ограничена на 60км но докато обядвах и гледах през прозореца то на 10 коли само една преминаваше с намалена скорост .Всички останали минаваха с над 100 и повече км. Ако и от тия които са обядвали излезеше някой така внезапно на магистралата ,то щеше да се получи същото като с теб.Та направете си извода ,че винаги трябва да се очаква нещо непредвидимо на такива оживени места и намаляйте скороста .
Публикувано 12 ноември 2007 - 19:42
Според мен трябва да видиш дали няма и знак преди бензиностанцията с която да се ограничава скороста примерно на 80км а ти си карал със 105 км.Ако има такъв направо си в кошарата и се примерявай.И урок за в бъдеще има няма знак като се наближават кръстовища ,бензиностанции ,капанчета за хранене винаги намалявайте скороста. Вчера си идвах от Шумен и спрях след В.Търново на една отбивка да обядвам . Скроста беше ограничена на 60км но докато обядвах и гледах през прозореца то на 10 коли само една преминаваше с намалена скорост .Всички останали минаваха с над 100 и повече км. Ако и от тия които са обядвали излезеше някой така внезапно на магистралата ,то щеше да се получи същото като с теб.Та направете си извода ,че винаги трябва да се очаква нещо непредвидимо на такива оживени места и намаляйте скороста .
никви ограничения нема,а и както казах до мен отляво 3ма един след друг ме изпреварват,иначе да съм избегал в лявата лента
Публикувано 12 ноември 2007 - 20:05
Щом си присветнал-значи му даваш път да мине.Аз така ги разбирам.Шофирал съм из цяла Европа и там щом присветнат-дават път да минеш.А освен това си карал с несъобразена скорост щом не си могъл да предотвратиш ПТП.Прочети си пак ЗДвП и ППЗДвП.От описаното според мен сам си си виновин.здравейте всички
искам да споделя и с вас случая.
значи вчера се прибираме аз и баща ми от селото ни.И на магистралата посока София на бензиностанцията ОМВ в последния момент излиза некъв с Пунто.Значи в момента в който той излезе на лентата за движение ми присветнах няколко пътиза да се махне,защото в този момент от ляво ме изпреварваха две три коли,зад напираха други,а този отпред си кара най-спокойно с 40-50 отпред.Самата бензиностанция е дълга 50 метра некаде,аз карам пежо 405 със 105 и имах товар около 130 кила,отделно аз и баща ми сме 190.
И кво прави този всъщност-аз съм точно в онзи край на бензиностанцията и просто с тази скорост тея 50 метра се минават за 2-3 секунди,а той излиза от нея и директно в лентата за движение,където съм аз и монетално натискам спирачки,ма то при такава скорост държат ли просто загреха и неможе повече от това.И тръгвам към аварийната(моя грешка)за да не го изпердаша директно отзад,щото тогава незнам какво щеше да стане,я отишъл в левата я се завъртел и в този момент мизерника и отй утива в аварийната без мигач нищо.Удря ме се аз излизам от пътя с некаде 65-70,заорава колата в земята и към мрежата.Значи ако бях 0.5 м по-вдясно при положение,че имаше циментови колци,кола до който спрях директно утива в баща ми и ....А другия вариант е ако бях скъсал мрежата,направо в искъра,както казаха полицаите и до там.
Слезнах ме и почнах ме да се разправя ме-и му викам що излиза така директно на така на такъв високоскоростен път,при положение,че там всичкио хвърчат направо.
Аз на тази бензиностаниция спирам от години и съм се пробвал да го взимам завоя с по-голяма скорост и неможе просто с повече от 30-40 км,да излеза.Значи има лента,маркировка които показват,че ускорителна лената и след това се включва в движението.А той прави съвсем друго излиза директно на лентата за движение без дори да се е огледал и преценил пътната обстановка и накрая птп.
А в правилника пише за включване в магистрала първо се ПРОПУСКАТ движещите се по нея коли и след това се включва от предназначената за това лента(ускорителна).
И всичко това на рождения ми ден точно.
Аз където имам от 7 месеца книжка нема да направа такава проста грешка,да излеза директно на на такъв високоскоростен път.И учебния нема да направи такова нещо.
Накрая ми разправя,че има от 20 години книжка,чи и ми се пенявише даже.Кво като имаш от 20 години книжка бе,ти и 1 месец стаж не заслужаваш при това което направи.Една мадама с 2 години стаж,нема да направи това нещо.
И са кво правим-той с неговия кашонен боклук се размина с едно искривяване на ламарината.А ние-скъсана щанга отдолу,джанта,чисто нова зимна гума,радиатор,фарове,мигачи,брония,калници.Неговата сметка е непове4е от 150 лв.А на нас 1000-дарка не ни мърда просто.То само докарването излезе досега 260 лв.Взе наща застраховка,щото аз съм виновен и ние остава ме голи,без никъв лев за оправяне.
И после полицията вика аз съм виновен по закон щото съм бил в аварийната и съм го ударил аз,а къде да бъда бе де*ба,светках му,клаксон и просто никва реакция,че ме е видел.Добре поне и той да признае неговите 50% вина.
Обеждавам се за пореден път,че полицията в нас не струва и 5 стотинки.
Според вас дали ще има неква файда да обжалвам.
Публикувано 12 ноември 2007 - 20:08
Щом си присветнал-значи му даваш път да мине.Аз така ги разбирам.Шофирал съм из цяла Европа и там щом присветнат-дават път да минеш.А освен това си карал с несъобразена скорост щом не си могъл да предотвратиш ПТП.Прочети си пак ЗДвП и ППЗДвП.От описаното според мен сам си си виновин.
колега ти като си в крайна лява например и някой зад теб ти святка какво означава това според теб?
Публикувано 12 ноември 2007 - 20:09
Щом си присветнал-значи му даваш път да мине.Аз така ги разбирам.Шофирал съм из цяла Европа и там щом присветнат-дават път да минеш.А освен това си карал с несъобразена скорост щом не си могъл да предотвратиш ПТП.Прочети си пак ЗДвП и ППЗДвП.От описаното според мен сам си си виновин.
колега ти като си в крайна лява например и някой зад теб ти святка какво означава това според теб?
Публикувано 12 ноември 2007 - 20:16
И тръгвам към аварийната(моя грешка)за да не го изпердаша директно отзад,щото тогава незнам какво щеше да стане,я отишъл в левата я се завъртел и в този момент мизерника и отй утива в аварийната без мигач нищо.Удря ме се аз излизам от пътя с некаде 65-70,заорава колата в земята и към мрежата.
Още в началото прочетох че той те удря.Та той тебе или ти него последно щото това е много важно.Ако ти си го ударил губиш на 100% щото си отзад.Ако той те удря губи на 1000%
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни