Jump to content

•  

Photo

Свирене от ремъка на W124

• Please log in to reply
63 replies to this topic

#31 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,699 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Posted 24 October 2007 - 22:55

при мен когато беше объркано поставянето на ремъка ползвах
един силиконов спрей от метро зелена опаковка и като го
пръсках ме караше около месец ама после явно изсъхва и пак пръскане
  • 0

#32 mad_butcher

mad_butcher

Чирак

• Потребители на форума
  • 92 Posts:
  • Град:София, България

Posted 31 October 2007 - 19:30

Здравейте пак. Понеже бях обещал да пиша за развитието на проблема, а той още не е решен със сигурност ще кажа какво съм направил. Ремъка е добре обтегнат, има по-малко от 1 см. потъване при натиск. Въпреки всичките коментари аз се насочих към шум от самата помпа за маслото. Днес смених маслото и сложих такова, каквото дават по предписание. Направи ми впечатление, че старото, което източих беше по-рядко от това, което сложих сега. Тук е момента да вметна, че въпросното "старо" масло съм го сменял преди 1 месец и тогава ме подлъгаха да сложа някакво обикновено хидравлично масло на Lemforder. В следващите няколко дни ще слухтя за виенето но въпреки това да попитам възможно ли е в масълцето да е бил проблема, тъй като очевидно това, с което съм бил до сега е различно от това, което е трябвало да бъде?
  • 0
гр. София
Mercedes W124 200E
---------------------------------
Публикувано изображение

#33 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,699 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Posted 31 October 2007 - 21:08

колега пак ти казвам провери поставянето на ремъка
и при грешно поставен ремък пак е обтегнат ,но не контактува достатъчно
с шайбата на коляновия вал
не се коси с помпата на хидравликата ако ти е правилно
поставен ремъка няма да свири и ако помпата заяжда направо и къса
оста без да присвирва това съм го виждал
  • 0

#34 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Posts:
  • Град:Parvomai

Posted 01 November 2007 - 10:26

Успех, чакаме за резолтата.
  • 0

#35 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Posts:
  • Град:Ихтиман

Posted 01 November 2007 - 12:42

Както LINX ти е написал в началото свали ремака и виж дали изчезва.Но най вероятно е пренатегната веригата провери преди да довърши вала и оптегачите. Случвало ми се е и колата беше минала през доста "майстори" и те бяха казали помпа на хидравликата но бяха пренатегнали веригата отпуснахме я и всичко заспа.
  • 0

#36 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Posted 01 November 2007 - 12:54

добре бе пич, кажи ми как ще пренатегнеш веригата, като тя е с автоматичен обтегач с тресчотков механизъм?

майстора трябва да е бил тотално пишман да избута буталцето на обтегача, за да се пренатегне веригата. друг вариант е да е сменял веригата и старата като е по къса, да не са върнали обегача в изходно положение.?!?!? но при натегнат обтегач обикновенно се чупи нещо, или банана или разпределителен вал при фланеца
  • 0

#37 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Posts:
  • Град:Ихтиман

Posted 01 November 2007 - 13:10

като свалиш първо колелото на вала а после оптегача най вероятно.Не счупи нищо и свиреше поте 2 седмици.
  • 0

#38 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Posted 01 November 2007 - 16:51

да, така вече може да се самообтегне и после не се връща назад. НО как ще сложиш после веригата и колелото на вала? тъй като веригата вече издърпва колелото надолу, и центъра на колелото не стига вала. има вероятност да стане единствено на 102 мотор с едноредова верига, която е разтеглена с поне 2 см, такаче банана на обтегача да опре в преградата на главата.

а на колегата е 111, с 2 вала, 2редова верига,
но пак може да се получи, ако майстора избута буталцето на обтегача и после го е натегнал колкото може на резба...в такъв случай после и банана се сменя...
  • 0

#39 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,380 Posts:

Posted 01 November 2007 - 20:31

Най-често невнимателните механици,объркват реда на обтегане на веригата на 111мотор!
След ремонта остава много натегната и ангренажа вие та се къса,...и понекога наистина се къса,..след месец!

Баш като свалят колелото на разпр.вал и,.....айдеее обтегача ,...1 сант напне,...после не могат да качат веригата и се сетят че има обтегач,..свалат го ,..метнат синджира и с неистови усилия завият обтегача!

Е тогава требе бесилка,...и за клиента,..после за майстора!

Принципно всека неизправност възникнала непосредствено след некакъв ремонт ,се дължи на самия ремонт,...или намеса!
  • 0

#40 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Posts:

Posted 02 November 2007 - 00:00

Не е ли добре да се разграничат ремаците от веригите?
Или за някои е все едно.
  • 0

#41 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,380 Posts:

Posted 02 November 2007 - 00:15

прочети цялата тема от началото до края и ще разбереш защо се споменават и ремъка и веригата!
И по-точно ,..обърни внимание след какъв ремонт започват неприятностите на създателя на темата!
  • 0

#42 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Posts:

Posted 02 November 2007 - 00:29

Да ама тои пише че свири ремака, не пише за веригата.
То до сега щяхме да направим и ремонт на двигателя и една боя на купето дори, не е толкова сложно, само трябва да се вслуша по добре от каде е шума, и да се предприемат деиствия за локализиране, нямам против веригата може тя да шуми но пишем "свири ремака"
  • 0

#43 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,380 Posts:

Posted 02 November 2007 - 00:34

Едно пише,..друго казва,..нищо не предприема..
Предложенията за локализиране със свален ремък минаха още миналата седмица,..ма оно рупа ли рупа!
Има си там некъв негов си майстор,...да рупат заедно!
  • 0

#44 Benz2007

Benz2007

Напреднал

• Потребители на форума
  • 326 Posts:

Posted 02 November 2007 - 00:47

Ама то само с мислене и питане не става, то се иска и деиствите, то само няма да се управи.
  • 0

#45 velibg

velibg

Чирак

• Потребители на форума
  • 114 Posts:
  • Град:София

Posted 02 November 2007 - 09:42

Момчета тиг сте търсили проблема в колата.Моята е 102 мотор и допреди няколко месеца нямаше никакви проблеми.Когато тръгнах да сменявам маслата и консумативите смених и ремъка и от там започна-циу,циу-направо можеш да се побъркаш.Смених отново ремъка с обтягащата ролката -пак същото.Единственото което ми остана да мисля че тия ремъци са някаква дефектна серия.Нямате си представа колко Мерцедеси( 124-ки, и 190-ки) са започнали да свирт из София.Неможе всичките да ни се преебат ремъците или оптегачите в един момент-просто ни продават боклуци и във хубавите магазини! :kill_myself:
  • 0
Публикувано изображение

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users