Друг вариант ми е да отида при човек с Kess.
Какво е kess ?
Този пост е редактиран от Bogi: 18 юни 2025 - 15:25
Публикувано 18 юни 2025 - 15:24
Друг вариант ми е да отида при човек с Kess.
Какво е kess ?
Този пост е редактиран от Bogi: 18 юни 2025 - 15:25
сесшисе ?
Публикувано 18 юни 2025 - 19:51
Публикувано 19 юни 2025 - 08:36
Аз в интерес на истината не помня какво точно му качих през ведиамо....
Само първия път му сложих софтуер за м273 без да искам, та се чудих какво става и защо не пали
Този пост е редактиран от dkmi123: 19 юни 2025 - 08:37
Публикувано 30 юни 2025 - 09:54
Сутрин нямам налягане на горивото, и пали трудно.... проблемът го има от 3-4 дни.
След като запали веднъж - после си пали без никакъв проблем, но за първото запалване върти доста.
Та, въпросът ми е - има едни регулатори на налагането на горивото, които са в самта рейка... възможно ли е да е от тях, и продават ли се като отделен елемент?
Като имах БМВ при абсолютно същия проблем - се оказа от този регулатор, ама там беше един.
Иначе вакууми, тръбички и т.н. - всичко е проверено, няма течове. Просто сутрин няма налягане в рейката.
Грешки няма, дори не записва и че няма налягане.
На живи данни и да я гледам - вероятно ще видя, че няма налягане, което се установява лесно от клапанчето за проверка, което е на рейката.
Публикувано 11 август 2025 - 15:33
Днес сменях (отново) компютър, понеже стария пак сдаде багажа....
Това, което ми прави впечатление - при първо палене тресе яко, дори понякога гасне. Предполагам, съм объркал някой параметър?
Качвам файла с кодировката, някой ако даде съвет къде да пипна - ще съм благодарен.
Друго, което забелязвам: много голяма разлика във времето на впръскване на 1-ви цилиндър спрямо останалите.
Прави го и на газ и на бензин, предполагам - цилиндъра е пътник, или свещта (но едва ли).
Публикувано 11 август 2025 - 16:01
Иначе като запали - двигателят "мърка", оборотите дори не трепват.
Публикувано 13 август 2025 - 18:34
Така, проблема с паленето го оправих, само че - отновно сутрин няма налягане в горивната рейка, и пали от втория път.
Изключвам проблемът да е в горивната помпа - чисто нова е, и не е менте (купувана е от силвърстар).
Не знам дали се насочвам правилно, но или е сдал някой от регулаторите на налягането в рейката, или някоя дюза изпуска (вероятно тази на 1-ви цилиндър?)...
Ще го видим тези дни какво ще покаже.
На живи данни нищо съществено не дава, освен тази разлика на 1-ви с останалите цилиндри.
Както и, че едната сонда след катализатора доста играе, и я записва (т.е. сондата е на 1-ва банка, или е сдала самата сонда, или е свързано с цилиндъра);
Друго, което ми направи впечатление: спря да гори масло.... даваше около литър на хиляда, сега не го пипа изобщо.
Абе, интересна занимавка си имам пак
Публикувано 16 август 2025 - 13:44
Ще заминава при Кольо Рокера.
ESP Inoperative, и авариен режим. Може да го направи 20 пъти за 10 минути, може и да върви 2 седмици без проблем.
ESP модула казва - "The CAN message from control module Motor electronics is invalid or implausible."
Отделно, записва и дросел (а той е чисто нов, на БОШ).
Това са симптоми на повреден моторен компютър, ама купих три... и трите да са повредени - малко ме съмнява. Една и съща грешка.
Четох, че една от възможостите е сензора за ъгъл на завиване, ама като не съм сигурен - няма как да дам 1600 лева за комплект сензор + лентов кабел.
Нека си го види човек, който разбира и каквото - такова.
Този пост е редактиран от dkmi123: 16 август 2025 - 13:45
Публикувано 19 август 2025 - 05:21
И аз си патя от ESP модул, всъщност ABS модула електронния блок дето е закачен на ABS-а
Вадя го вече твори път и му презапоявам пиновете на голямата букса.
След това работи
сесшисе ?
Публикувано 19 август 2025 - 14:23
Публикувано 20 август 2025 - 05:11
А Кольо Рокера кой е ?
сесшисе ?
Публикувано 22 август 2025 - 17:21
А Кольо Рокера кой е ?
Ами може би един от най-добрите по електрониката на Мерцедес в България.
Няколко пъти сме карали при него коли, обиколили камара сервизи, включително и Силвърстар.... последния път оправи проблем на един ЦЛС 2014-а за около 15 минути и мисля 250 лева.... при положение, че в СС бяха казали, че е за смяна някакъв модул за 3500, а човека просто запои един кабел.... просто знае какво прави и къде да гледа.
Публикувано 23 август 2025 - 16:21
И аз в момента имам проблем с моя ABS модул, парт номер 221 545 87 32
Пращах го веднъж на ремонт и след година пак спря. Отворих го да видя какво е ремонтирано, и намерих че само е презапоявано студени спойки по голямата букса, пиновете. Презапоих ги и аз, и поработи за още една година и пак спря. Проблема е (no CAN message)
Като отида на https://mbparts.mbusa.com и потърся за мойта кола "ABS module" излиза това:
Този пост е редактиран от Bogi: 23 август 2025 - 16:22
сесшисе ?
Публикувано 23 август 2025 - 17:38
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни