4000лв не ми се струват толкова страшни, като се има предвид колко неща си сменил
адмирации меракът и времето, които ти си вложил.
До сега от търсенията ми цената на цял мотор от морга е подона 4-5к, въпреки че точно .922 не съм намерил
Аз се чудих ремонтът на блока с ризи ориентировъчно колко излиза.
Повече са от 4000, но все тая...
Маслена помпа - около 300
Ваноси - 2000
Шлайф блок - 850
Бутала - 1400
Лагери (основни + биелни) - около 300
Вериги (маслена помпа + ангренажна) - 600
Балансиращ вал - 300
Всичко е около 5750
Ако добавя и другите неща, които съм купувал, понеже сглобявам отделен двигател а не ремонтирам моят:
Блок - 250
Ангренажен капак - 150
Колянов вал - 200
Глави + разп. валове: 1200
Повдигачи за клапаните - 250
Маслен охладител - 200
Водна помпа - 130
Още 2380
Всичко идва към 8000.
Както и неща, за които не се сещам за цени - напр. всички болтове до един са нови.
И всички датчици по двигателя също са нови.
Като цяло двигателят е готов за монтаж... но докато не "роди" моят - ще си седи с него.
Прави ми впечатление друго:
Цилиндрите са надрани, нормално е да има разход на масло.
Веднага след смяната на верига + балансиращ вал + гумички на клапаните разходът на масло падна до около 1.5 литра на 10.000 км., което ме учуди.
Очаквах да е повече.
При първата смяна го смених с Castrol Edge 5W40 - и започна да гори по литър на 1000, и просто доливах.
Сега го смених с "оригинално" 5W30 - (нямам идея какво масло се продава под марката "Мерцедес"), но за 2000 км почти не го е пипнало.

Виж ГАРАЖА

Аз се занимавам с хоби да се науча да работя със Star, Vediamo и съм накупил един куп "боклуци" като интерфейс VCX SE, open port 2, digiprog 3, програматор за да извличам bin файлове, празни чипове 24хх, fly fvdi 2014, dell 7220 таблет за софтуера. Табло за SL фейслифт, табло за W211 феслифт, ЕZS модул, куп софтуер съм свалил и купил и платено членство в няколко форума - всичко това с учебна цел и единствено за лични нужди