Бутало/цилиндър колко трябва да е?
Върти ми се нещо 4 стотни...
Или греша?
Бая ще се наиграеш с този мотор.
Знам, знам, че те кефи сам да си го правиш, ОК, хоби нещо, имаш свободно време, ама все ми се струва, че отдавна изтърва коня ..
MAHLE го дават 6 стотни.
Но принципно може и повече. Само че като казвам повече - може да отиде на 7 - 8 стотни макс.
говорих с един, дето се занимава да прави двигатели за "бегачки", там даже им пускали хлабина примерно 0.1 - 0.12. На по-големите двигатели - до 0.15.
Обясняваше ми какви предимства давало това, но!!!! само на коли, които не се карат постоянно, а са само за писта!!! Ако ще си я караш - си следваш предписанията, които ти дава производителя.
Ако е правилно хонингован на размер, то ще си излязат и "автоматично" сегментите.
Процепа:
Първи компресионен (горе) - 0,2 - 0,35
Втори компресионен - 0,3 - 0,5
Маслен - 0,2 - 0,9
Ако нещо бяга от тия размери, значи не е добре работата. Ако е по-малко бива, ако е повече... не бива.
Иначе за наиграването - не го бързам, и не набутвам на веднъж пари. Малко по малко купувам това-онова.
Т.е. правя го наистина изцяло като хоби. А и тука съм се обзаложил с едни БМВ-сти, че не само техните коли могат да са сглобени от резервни части
Така де. Онова може да си е баш "Франкенщайн" моето да не може... що пък да не може?