моторни маслаличен опит
Започната от mbenz, 20 май 2007 - 12:01:20
76 мнения по тази тема
Публикувано 31 май 2007 - 16:18
Някой питаше защо БГ-маслата са по-евтини- ами мн просто- няма толкова комисионери по пътя на маслото.
Знаете ли колко му е производствената цена на 10в-40 маслото на коя и да е фирма? - ПОД 1 Евро.
Хайде да не приказвам, че съм купувал Кастрол 15В-40 на 2.40лв/л, дето Лоринзер го платил по над 10лв/л в някакъв магазин. И кастрола дето го купувах си беше съвсем истински.
Уважавам италиянските и френските производители на автомобили - от край време си работят с едни и същи производители на масло-
Рено-Елф
Пежо/Ситроен-Тотал
Фиат/Ланча/Алфа-ФЛ(фиат лубриканти->Селения/Тутела)
На капачката на мотора пише оптималното масло, пък всеки е свободен да налива каквото си иска.
Знаете ли колко му е производствената цена на 10в-40 маслото на коя и да е фирма? - ПОД 1 Евро.
Хайде да не приказвам, че съм купувал Кастрол 15В-40 на 2.40лв/л, дето Лоринзер го платил по над 10лв/л в някакъв магазин. И кастрола дето го купувах си беше съвсем истински.
Уважавам италиянските и френските производители на автомобили - от край време си работят с едни и същи производители на масло-
Рено-Елф
Пежо/Ситроен-Тотал
Фиат/Ланча/Алфа-ФЛ(фиат лубриканти->Селения/Тутела)
На капачката на мотора пише оптималното масло, пък всеки е свободен да налива каквото си иска.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 31 май 2007 - 22:20
В крайна сметка някои ще каже ли какво масло изка 230 ТЕ 89г (било то и от производителя).минерално или полусинтетика и какви цифри да е???
А вярно ли е това че когато автомобила се кара на газ смяната на маслото може да се извършва на по голям пробег???
Благодаря предварително!!!
А вярно ли е това че когато автомобила се кара на газ смяната на маслото може да се извършва на по голям пробег???
W 123 300 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
Публикувано 31 май 2007 - 22:26
аз днес си взех Meguin 10w40 полусинтетика Mercedes-Benz Blatt 229.1 ,па ще видим за кво иде реч

СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП

Публикувано 01 юни 2007 - 16:26
аз днес си взех Meguin 10w40 полусинтетика Mercedes-Benz Blatt 229.1 ,па ще видим за кво иде реч
хубаво-ще чакам да споделиш впечатления-налягане,шум на матората,квото ти направи впечатление!
кажи цена и откъде го купи...ако не е тайна,разбира се!

мнооо го хвалят това масло и по другите форуми...!
Публикувано 01 юни 2007 - 17:49
Не е вярно!!!
Публикувано 01 юни 2007 - 18:46
хубаво-ще чакам да споделиш впечатления-налягане,шум на матората,квото ти направи впечатление!
кажи цена и откъде го купи...ако не е тайна,разбира се!![]()
мнооо го хвалят това масло и по другите форуми...!
ами цената е 52 лв(или поне така пишеше) 5 л туба,аз го взех на друга цена

MY FACEBOOK

Публикувано 01 юни 2007 - 19:45
В крайна сметка някои ще каже ли какво масло изка 230 ТЕ 89г (било то и от производителя).минерално или полусинтетика и какви цифри да е???
Полусинтетика!
Айде ако искаш марка - Тутела Жарама 10в-40 , има и спецификация на МБ, продава се в магазина за италиянски коли на Стамболииски 155 (Александър Ауто) - От това масло са доста доволни във форумите за италиянките.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 01 юни 2007 - 20:35
Такъв избор масла ми оставя само един избор - "онче-бонче"
Ама ако не случа на нещо качествено....
Май ще се спра на Motul или Mobil, само не знам кое точно.
Ама ако не случа на нещо качествено....

Old Mercs don't die, they just get faster!
"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."
190E 2.0i WDB2010241F806491
Публикувано 01 юни 2007 - 20:42
Такъв избор масла ми оставя само един избор - "онче-бонче"
Ама ако не случа на нещо качествено....![]()
Мотул е от малкото марки,което се произвежда само във една държава-в случая Франция.И,ако го купиш от фирмения магазин надали ще е менте!Аз доскоро бях с полусинтетика 15/50 6100 серията с висока спецификация по МВ-229.3,но не съм впечатлен нещо!От Мобил 15/40 минерално бях по-доволен!Сега съм с Мобил 5/40-почти синтетика/хидрокрекинг/,ама също не съм впечатлен..мотора обаче утихна на високи обороти,и стана малко по-пъргав!Абе това с маслата у наше село ще е вечна тема!

Публикувано 01 юни 2007 - 22:55
Не вземай Мотул- менте е!Такъв избор масла ми оставя само един избор - "онче-бонче"
Ама ако не случа на нещо качествено....![]()
Публикувано 01 юни 2007 - 22:58
Защо не си доволен от Мобил 5В40? Казваш, че мотора е по- тих. Дай повече подробности. В Метро продават такова. Някой купувал ли е от там?Мотул е от малкото марки,което се произвежда само във една държава-в случая Франция.И,ако го купиш от фирмения магазин надали ще е менте!Аз доскоро бях с полусинтетика 15/50 6100 серията с висока спецификация по МВ-229.3,но не съм впечатлен нещо!От Мобил 15/40 минерално бях по-доволен!Сега съм с Мобил 5/40-почти синтетика/хидрокрекинг/,ама също не съм впечатлен..мотора обаче утихна на високи обороти,и стана малко по-пъргав!Абе това с маслата у наше село ще е вечна тема!
Публикувано 01 юни 2007 - 23:15
азсъм купувал от практикер мобил 10/40 ,ужасссс,едвам го истърпях до 3 000 км,първите 1500-2000 км добре и после почна на топъл мотор стрелката на маслото отиваше на към 0,7

MY FACEBOOK

Публикувано 02 юни 2007 - 01:13
В метро се пазарува кучешка храна и маркуч за градинатаЗащо не си доволен от Мобил 5В40? Казваш, че мотора е по- тих. Дай повече подробности. В Метро продават такова. Някой купувал ли е от там?

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 02 юни 2007 - 03:43

.
Публикувано 02 юни 2007 - 12:10
Мойто е устойчиво на всичко
Кво ти е направило кучето,градината майната и..........

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни