Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

моторни маслаличен опит

• Please log in to reply
76 мнения по тази тема

#1 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 20 май 2007 - 12:01

откакто имам колата направих 5 смени на моторно масло,като започнах с 15/40/Арал,Мобил/,после полусинтетика на Мотул 10/40 и 15/50,а вчера налях Мобил 5/40/супер Х в 5л. туба от Практикер/,което е с много високи показатели по АПИ-В4, и по МВ-229.3,като цената беше доста"тънка"-около 13лв/л/Досега не можех да направя разлика м/у различните марки и типове масла,но с последното налягането ми падна с 0.2 до 05атм./което не знам доколко е важен показател/,и шумът на мотора категорично утихна особенно след3000об/мин.,а и двигателя стана по-пъргав,живна един вид...!Остава да разбера дали ще го "яде" това масло-досега не се е случвало да доливам от смяна до смяна,което го правя на 6-7000км.защото тогава усещам,че мотора става по-шумен-явно маслото започва да остарява...!Та,такива ми ти работи...още не мога да кажа,че ето-това масло е "моето"...! :tongue:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#2 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 20 май 2007 - 12:48

И на мен ми предстои смяна другата седмица и умувам какво да правя. Мисля да сложа 10W40 някакво, че като гледам колегите масово го препоръчват. Само се чудя не е ли малко тъничко за тия летни жеги... :dontknow:
  • 0

#3 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 20 май 2007 - 12:53

И на мен ми предстои смяна другата седмица и умувам какво да правя. Мисля да сложа 10W40 някакво, че като гледам колегите масово го препоръчват. Само се чудя не е ли малко тъничко за тия летни жеги... :dontknow:

То е "тъничко" при "стайна"температура,но при загрял двигател е важно какво ще бъде!Но има една по-плътна полу-синтетика на Мотул6100 15/50-за Африкански жеги-до вчера бях с такова...като минерално 15/40 се държеше...Абе досега от Мобил съм най-доволен,като че ли!Слагай 10/40 и се не бой-само да е истинско-тва е големия проблем!
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 20 май 2007 - 18:44

На маслото му дават нормално налягане 0.5 на ниски обороти,като подадеш газ трябва да е 3 и да не мърда от там.И аз така гледах,кви 0.5,кви 5 лева,ще си прецакам колата,ма няма такова нещо.Номера е да не стига до 0 и да не ти свети лампата за доливане на масло,другото било нормално.Бах тия коли,за чий ми е да му знам налягането на маслото като и почти на 0 да е пак било ОК? :kill_myself:
Карам 5W40 пълна синтетика,тук не е много топло,но и в пустинята да ходя пак му е ОК.Като казвам пустинята това значи около 40+ на сянка. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#5 Черноглав

Черноглав

Чирак

• Потребители на форума
  • 131 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 21 май 2007 - 13:21

аз даже карам с едно немско - Мегуин 0 на 60. Супер яко. Към 28-30лв. му е литъра, но такова качество.. уха.
Ама аз връткам по 10к на година и го сменям веднъж та не ме бърка особено. Но определено миналата година като го наляхме и да видите дизел.. замърка като коте..
  • 0

#6 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 21 май 2007 - 13:26

аз даже карам с едно немско - Мегуин 0 на 60. Супер яко. Към 28-30лв. му е литъра, но такова качество.. уха.
Ама аз връткам по 10к на година и го сменям веднъж та не ме бърка особено. Но определено миналата година като го наляхме и да видите дизел.. замърка като коте..

Колата каква е,и какво налягане държи?Промени ли се налягането след смяната с това 0/60?И като наближи 10х.км. има ли разлика в звука на мотора,в налягането...?И последен въпрос:има ли спецификация на МВ и каква,,,?
  • 0

#7 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 21 май 2007 - 16:41

Колата каква е,и какво налягане държи?Промени ли се налягането след смяната с това 0/60?И като наближи 10х.км. има ли разлика в звука на мотора,в налягането...?И последен въпрос:има ли спецификация на МВ и каква,,,?

http://www.meguin.de...?kID=11&lang=de
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#8 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:

Публикувано 21 май 2007 - 17:09

И аз карам само с мобил :)
само че 10/40
Много съм доволен
  • 0
W202 C180

#9 Черноглав

Черноглав

Чирак

• Потребители на форума
  • 131 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 22 май 2007 - 10:31

колата ми е на снимката - Е290ТД. Нямам датчик за налягане на маслото, така че незнам какво става. И добре и че нямам, че е тъпо според мен.
Звука не мога да кажа дали е станал сега по-твърд (пред смяна съм). Спесификация на бенц незнам дали има. Те са един туби по 30-40л. и на тях има етикет с доста неща. Естествено най-голями са цифрите със спесификацията. Може и да поразгледам, но повечето бенцове карат с такова. Е има и някои дето си го носят, ама щото те самите си го вкарват маслото (от Канада май). Хора всякакви.. :rolleyes:
  • 0

#10 Paulus

Paulus

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Дивият Запад
  • Автомобил:
    190D 2,5turbo '89 - sold, S203 C220CDI 150hp '04

Публикувано 22 май 2007 - 11:11

И аз карам с Мегуйн 15/40 минерално и съм страшно доволен. Сега е на 9000 км. и не съм доливал масло от както е сипано, а почивните дни ще го сменям пак със същото. В момента на загрял двигател манометъра на ниски обороти държи 2,5. Мегуйн е фирма свързана с Лъки Моли. Интересувал съм се за тази марка и всички са доволни. И най-важното не се правят ментета на това масло защото не е много известно. Мога да проверя кой е официалният вносител за страната защото човека от който го купувам го взима директно от там. И не е скъпо.
  • 0
Mercedes-Benz W201 190D 2,5turbo

Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение

#11 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 22 май 2007 - 11:15

И аз карам с Мегуйн 15/40 минерално и съм страшно доволен. Сега е на 9000 км. и не съм доливал масло от както е сипано, а почивните дни ще го сменям пак със същото. В момента на загрял двигател манометъра на ниски обороти държи 2,5. Мегуйн е фирма свързана с Лъки Моли. Интересувал съм се за тази марка и всички са доволни. И най-важното не се правят ментета на това масло защото не е много известно.

и аз треа да сменям масло тия дни и мисля да пробвам това Мегуйн,къде се продава ??? за да си спестя обикалянето :icon_welldone:
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#12 Paulus

Paulus

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 22 май 2007 - 11:17

и аз треа да сменям масло тия дни и мисля да пробвам това Мегуйн,къде се продава ??? за да си спестя обикалянето :icon_welldone:

Ще проверя кой е вносителя и ще пиша! Но е в София. Най-вероятно е същия на Лъки Моли.
  • 0

Публикувано изображение

#13 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 22 май 2007 - 11:19

Ще проверя кой е вносителя и ще пиша! Но е в София. Най-вероятно е същия на Лъки Моли.

именно де и аз съм там ,са едно масло нема да си правя екскурзии :kill_myself:
  • 0
Публикувано изображение
MY FACEBOOK
Публикувано изображение

#14 Paulus

Paulus

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 22 май 2007 - 11:25

именно де и аз съм там ,са едно масло нема да си правя екскурзии :kill_myself:

:icon_welldone: Да ама Аз не съм от София и ще се наложи да питам от къде го взимат. Но е евтино взимам го без ДДС и 15/40 5л. туба ми излиза 34 лв. +- 2-3лв. Все пак за моята ламя и трябват 7,5л. В момента се чудя дали да е 15/40 или 10/40. Ама май ще бъде 15/40 по-евтино ми е пък и мой познат кара 124-ка 2,5 турбо дизел със същото и го сменя на 10000 винаги и той също е много доволен. Щях да взимам Урания много го хвалиха и то нямало ментета но на моя човек с 124-ката му го харчи и се отказах.
  • 0

Публикувано изображение

#15 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 22 май 2007 - 11:27

а някои запознат ли е как бачкат и какво продават на радиала под моста чавдар,че не ми се занимава на мен ,да им закарам колата да я обслужат :dontknow:
  • 0
Публикувано изображение
MY FACEBOOK
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни