Здравейте отново. Преди малко ходих да гледам колата и останах с добри впечатления, поне дотолкова, доколкото знам какво да гледам. Маслото беше до максимума и изглеждаше бистро и приятно на цвят (5W30 - Mobil1), нямаше мазнотии по гарнитури и уплътнения, компресора сякаш работи нормално. Ауспуха беше доста чист и когато пипнах, нямаше замазване, само леки сажди. Ръжди не видях. Покарах колата и даже я понастъпах. Съединителя се усеща много добре, скоростите също влизаха приятно и нямаше тресене по лоста. На таблото нямаше грешки, само една изгоряла лампа, но нея я видях коя е. Момчето каза, че климатроника трябва да се пълни, но на мен ми се видя долу-горе добре. Забравих да проверя парното, но и това ще направя другия път. Направи впечатление, че когато пусна волана, колата отива леко надясно (без да тресе), но предполагам това не е сериозен проблем. Вървеше добре, компресора се чуваше малко след като я настъпя. След като я карах, пак вдигнахме капака, проверих отново за мазнотии, но нямаше. Маркучите на радиатора изглеждаха малко твърди (какво мислите?), но не чак като камък. Можеха да се стиснат, но не чак да се допрат до противоположната стена. Предполагам е нормално, след като колата е напълно загряла. Температурата си стоеше на 1мм. над делението с 80° и през цялото време не мръдна. Преди да запаля колата, виското се въртеше на ръка, но правеше максимум 1-2 оборота и спираше. Може ли някой да ми каже дали виското продължава да стои "зацепено", когато колата вече е загряла и с изключен мотор, защото ми направи впечатление, че пак се въртеше свободно. Теста с вестника не го пробвах, но ще го пробвам ако я карам в сервиз. Като цяло, бих взел тази кола ако в сервиза ми кажат, че няма проблем. Там ще искам да я огледат и задължително да направят тест за изгорели газове в охладителната система. Имам само още едно питане - как трябва да мирише антифриза? Когато колата все още не беше запалена, отворих капачката и ми докарваше на някаква странна миризма, която не мога да опиша много добре - сякаш леко на развалено... Антифриза май беше зелен или червен, не разбрах точно. Ако някой има да допълни нещо, ще съм благодарен.
Този пост е редактиран от EseAmor: 30 юли 2020 - 12:25