Привет,
От известно време забелязвам едно странно поведение на моя автомобил (S203, facelift, C220 CDI - OM646). Когато запаля колата сутрин често се появява странно поведение, което има 2 варианта:
1) Играят леко оборотите 50-100 оборота нагоре-надолу и се усеща мотора като доста "неспокоен". Има вибрации и се усещат дори в купето.
2) Колата си работи нормално и след 2-3минути работа падат оборотите със 100ина оборота за секунда и след това се възстановяват и замръзват.
Като има и случаи, в които няма нито едно от тия поведения... просто си работи нормално. След като покарам колата, позагрее и т.н. държи супер стабилни обороти и няма и помен от това поведение. Няма проблем в разход, вървене и т.н. Сменен е тампона на кутията, не са сменени тампоните на мотора... но ако бяха тампоните на мотора, то щеше постоянно да си има вибрации,а не само при студен мотор. Преди около месец я закачах на СТАР и гледахме дюзите, та там всички бяха 0.нещо си, а едната беше 3,нещо си, като доколкото знам тр да са под 5 (съжалавям, но не съм достатъчно компетентен откъм наименуване на стойностите на показателите на дюзите). Така врътнах 20л нафта с добавка на Бардал за дюзи, но това поведение пак го има отвреме на време.
Грешки на СТАР за някой датчик и т.н. нямаше. Понякога записва ламбда сензор, но него съм го сменял вече преди 5-6месеца. Имам чувствтото,че някой датчик се бъзика, но не знам кой. Някой дали е имал подобен проблем и евентуално дали може да ми дадете съвет къде да търся проблем.
Предложиха ми да се размени дюзата (с високия показател) с другата дюза и да се покара малко така, за да се види дали е дюзата или нещо друго.
Поздрави,
Митака