CL 500 C 140 1997 European versionвсякакви питания, казуси и идеи
Започната от SAMURAIJACK, 08 дек 2017 - 13:11:40
166 мнения по тази тема
Публикувано 26 декември 2017 - 21:03
Само да добавя,че разлятото масло много трудно се определя колко милилитра е като е на асвалта.Петдесет грама масло правят петно с поне 25-30 см.диаметър.
Който не вярва да пробва,а не да спори!
Който не вярва да пробва,а не да спори!
Публикувано 26 декември 2017 - 21:09
Не спорим, така е. 200-300 мл би било огромно петно и ако тоя флуид е текъл с такава скорост, без значение от къде, досега да е изпразнил всеки възел, било то скорости, хидравлика или там друго, което евентуално може да е. Не знам как е ЦЛ-а с корите отдолу, но трудно може да се каже откъде капе само по локацията на петното.
Публикувано 26 декември 2017 - 22:19
Възможно е да греша за количество на петното, но беше доста-около 50 на 50 сантиметра, а маслото беше доста гъсто, като това се е изляло върху балатум. Така или иначе утре ще проверя течностите и ще я подкарам.
Ще се обадя на колегата от форума, Николай, ако работят направо ще я закарам там преди да отиде за бронята.
Това което мен ме учуди, че за същото време почти (в сервиза е седяла 4 дена, а сега паркирана 3 дена), петънцето което беше отдолу беше много малко (то вече беше на асфалт и попило, затова не мога да кажа какво е, иначе бях сложил кашон, но под двигателя, а това точно от средата някъде е текло), така че има неизвестни, но скоро ще се разбере
Стара кола и млада жена все си имат нещо за лежане по тях
Тия хора от автореновацията са махали седалките и са сваляли волана, но колкото и да мисля, няма какво да откачат и да изтече,,за сметка на това ми е светнал srs-a
Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 26 декември 2017 - 22:22
Публикувано 26 декември 2017 - 22:26
Това че е гъсто малко ме учудва,но така или иначе утре ще се разбере.Дано да е бял кахър!
Публикувано 26 декември 2017 - 22:33
Какъв цвят ти е антифриз а?
Публикувано 30 декември 2017 - 10:45
Колега какво стана, разбра ли откъде е теча?
Публикувано 30 декември 2017 - 14:09
Колега какво стана, разбра ли откъде е теча?
след нова година, че сега никой не работи
Най- логично изглежда да е нещо по рейката, но ще видим де.
Направо ще я вкарам за цялостно обслужване и за каквото има да се ремонтира и тогава ще имам ясна картина
Весели Празници
Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 30 декември 2017 - 14:10
Публикувано 30 декември 2017 - 19:07
Тази кола няма рехка, тя е с кутия. След НГ живи и здрави ще кажеш.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 05 януари 2018 - 00:27
Ъпдейт по темата и малко въпроси
Колата беше в сервиза на Ники. Човека каза-колата е много добре наистина
Теча на масло беше от кутията, има някакъв датчик ли е букса ли е, който си е резонен проблем с протичане за тая кутия, сменява се цялата букса, заедно с филтъра и маслото-направено
Всички други консумативи са сменени, включително и свещите защото са давали грешки по няколко от цилиндрите.
Колата е нямала записани никакви сериозни грешки и проблеми, всичко е изчистено, така че съм много доволен
Поради факта, че дреболиите които исках да отстраня стават със сваляне на много пластмаси и т.н., Ники ме посъветва да ги правим като се постопли, защото може да се счупят разни държачи и т.н., а и нямахме готовност да сменяваме нищо, защото не сме поръчали части.
Тука идват въпросите, за които се надявам на помощ от Ваша страна
1. Комфорт модул-той управлява огледалата и ел. регулацията на волана, не дава никакъв признак за активност през стардиагнозата, най-вероятно е изгорял (намира се някъде под жабката)-Та-някой знае ли какъв е точно този комфорт модул и къде да го търся (ако някой има парт номер или някакъв нишан какво е точно, ще е супер ) ?
2. Заключалката на багажника е започнала да изпуска леко от някаква мембрана (вакуума). Ники ми каза, че се сменява целият механизъм, защото не се продава само тая мембрана. Към момента си работи, но забавя заключването и след време ще спре да работи вакуума за тази ключалка. Това също нито го знам откъде как, нито как изглежда, нито има ли други методи? Вашата мъдрост по въпроса отново ще бъде високо оценена
3. За проблема с парктроника му го казах в последния момент, не го е гледал по кабели, само на стардиоагнозата, там не индикира проблем, но е факт че не работи реално. Светкат първите две индикации и после не мърдат, независимо дали се приближаваш до стена или не. Според него е пркъснат един датчик и оттам всички не работят. Бронята беше ударена върху датчки, който ми изглеждаше здрав, ама знам ли...Съвети тук?
4. Филтърната кутия (легло) е било счупено и там е зор със смяната на филтъра на климатика. Аз не усещам никакви миризми и т.н., но все пак ми се иска да го оправя-това само по моргите ли да го търся или мога и ново да си го взема. Ако да-как да му намеря парт номера?
5. Подавачите на коланите не работят, но там знам че има едни зъбни колела дето се чупят. Мисля че гледах някъде някакви комплекти заместители (от алуминий), но засега нищо не се сещам откъде, та ако някой, случайно , се сеща за подобен комплект, или пък има ли такова нещо оригинално за закупуване, много моля да споделите
Ами общо взето това е...има някаква неяснота с мърдането на седалките напред, като натиснеш копчето за сгъване на седалката, за да се седне отзад, защото ту работи, ту не работи-според Ники е някакъв проблем с копчето, но и това ще го правим, като му я закарам за другите дреболии.
Според Ники, всички други системи са ОК, спирачки окачване и т.н., което е супер
Доволен съм много, колата най-накрая е подготвена за всякакъв път и се радвам, че съм уцелил читав екземпляр.
Както си му е реда, ще трябва да дойда и да почерпя на ня някоя сбирка
п.п.
Понеже съм обещал снимки, тая Събота ще я изкарам наистина за да я поснимам като хората
Публикувано 05 януари 2018 - 14:05
Теча на масло беше от кутията, има някакъв датчик ли е букса ли е, който си е резонен проблем с протичане за тая кутия, сменява се цялата букса, заедно с филтъра и маслото-направено
Всички други консумативи са сменени, включително и свещите защото са давали грешки по няколко от цилиндрите.
Колата е нямала записани никакви сериозни грешки и проблеми, всичко е изчистено, така че съм много доволен
Поради факта, че дреболиите които исках да отстраня стават със сваляне на много пластмаси и т.н., Ники ме посъветва да ги правим като се постопли, защото може да се счупят разни държачи и т.н., а и нямахме готовност да сменяваме нищо, защото не сме поръчали части.
1. Комфорт модул-той управлява огледалата и ел. регулацията на волана, не дава никакъв признак за активност през стардиагнозата, най-вероятно е изгорял (намира се някъде под жабката)-Та-някой знае ли какъв е точно този комфорт модул и къде да го търся (ако някой има парт номер или някакъв нишан какво е точно, ще е супер ) ?
2. Заключалката на багажника е започнала да изпуска леко от някаква мембрана (вакуума). Ники ми каза, че се сменява целият механизъм, защото не се продава само тая мембрана. Към момента си работи, но забавя заключването и след време ще спре да работи вакуума за тази ключалка. Това също нито го знам откъде как, нито как изглежда, нито има ли други методи? Вашата мъдрост по въпроса отново ще бъде високо оценена
3. За проблема с парктроника му го казах в последния момент, не го е гледал по кабели, само на стардиоагнозата, там не индикира проблем, но е факт че не работи реално. Светкат първите две индикации и после не мърдат, независимо дали се приближаваш до стена или не. Според него е пркъснат един датчик и оттам всички не работят. Бронята беше ударена върху датчки, който ми изглеждаше здрав, ама знам ли...Съвети тук?
4. Филтърната кутия (легло) е било счупено и там е зор със смяната на филтъра на климатика. Аз не усещам никакви миризми и т.н., но все пак ми се иска да го оправя-това само по моргите ли да го търся или мога и ново да си го взема. Ако да-как да му намеря парт номера?
5. Подавачите на коланите не работят, но там знам че има едни зъбни колела дето се чупят. Мисля че гледах някъде някакви комплекти заместители (от алуминий), но засега нищо не се сещам откъде, та ако някой, случайно , се сеща за подобен комплект, или пък има ли такова нещо оригинално за закупуване, много моля да споделите
Ами общо взето това е...има някаква неяснота с мърдането на седалките напред, като натиснеш копчето за сгъване на седалката, за да се седне отзад, защото ту работи, ту не работи-според Ники е някакъв проблем с копчето, но и това ще го правим, като му я закарам за другите дреболии.
Според Ники, всички други системи са ОК, спирачки окачване и т.н., което е супер
Доволен съм много, колата най-накрая е подготвена за всякакъв път и се радвам, че съм уцелил читав екземпляр.
п.п.
Понеже съм обещал снимки, тая Събота ще я изкарам наистина за да я поснимам като хората
Да добавя, понеже виждам, че си събирате мислите и очаквам скоро да се включите мощно
Self-leveling-а на фаровете се управлявал от някакъв датчик който бил долу на носачите някъде ( ), та той управлявал фаровете според наклона на колата, само дето не работи, та-ако някой има познания в тая сфера, няма да се разсърдя ако помогне (просто откъде да го купя, или ако има нейде онлайн схема на колата с всички бурмички-пак ще е полезна )
Междувременно,
разбирам, че не всички може да се занимават с мойте проблеми, затова ще търся и в чуждострански земи за решения и ако има нещо полезно ще го пиша
Поздрави и страхотен уикенд да имате
Публикувано 05 януари 2018 - 20:07
п.п.
Да добавя, понеже виждам, че си събирате мислите и очаквам скоро да се включите мощно
Self-leveling-а на фаровете се управлявал от някакъв датчик който бил долу на носачите някъде ( ), та той управлявал фаровете според наклона на колата, само дето не работи, та-ако някой има познания в тая сфера, няма да се разсърдя ако помогне (просто откъде да го купя, или ако има нейде онлайн схема на колата с всички бурмички-пак ще е полезна )
Междувременно,
разбирам, че не всички може да се занимават с мойте проблеми, затова ще търся и в чуждострански земи за решения и ако има нещо полезно ще го пиша
Поздрави и страхотен уикенд да имате
Колега това успях да изровя в ЕРС-то дано е от полза.
за комфорт модула: комфорт модул - парт номер.pdf 107,39K 12 Брой сваляния комфорт модул - схемаpdf.pdf 158,74K 7 Брой сваляния
за ключалката на багажника: парт номер 1.pdf 111,14K 8 Брой сваляния схема 1.pdf 188,41K 6 Брой сваляния
за фаровете: парт номер.pdf 109,56K 9 Брой сваляния схема.pdf 155,82K 13 Брой сваляния
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.
Публикувано 05 януари 2018 - 21:24
Колега това успях да изровя в ЕРС-то дано е от полза.
за комфорт модула: комфорт модул - парт номер.pdf комфорт модул - схемаpdf.pdf
за ключалката на багажника: парт номер 1.pdf схема 1.pdf
за фаровете: парт номер.pdf схема.pdf
Ееее брат, ти си голям пич!!!
Благодаря ти от сърце
Филип съм, драго ми е, наистина ще почерпя, като се видим
Благодаря отново
Публикувано 06 януари 2018 - 12:00
Фил, дано да съм бил полезен с инфото.
За филтърната кутия намерих това : парт номер 2.pdf 107,85K 7 Брой сваляния схема 2.pdf 198,15K 7 Брой сваляния
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни