Колеги, смених леввия тамппон на двигателя, но пак тресе на празен ход, и то-когато колата не се движи. Когато се движи, даже и с минимална скорост, оборотите са към 900, как спра на място, падат на 750-800, и тресенето се усилва.

Не работи цилиндърКолеги, не работи 1-ви цилиндър, 200е, 16 в
Започната от Kalema, 19 апр 2017 - 11:51:43
57 мнения по тази тема
Публикувано 18 май 2017 - 19:44
Публикувано 18 май 2017 - 19:50
По принцип се сменят и двата.
Публикувано 18 май 2017 - 22:02
В допълнение,не само че се сменят двата,ами се сменят с качествени.А пък ако се наложи и на ск.кутия се сменя.
Публикувано 19 май 2017 - 09:26
Последно каква компресия има този двигател - измерихте ли я
Публикувано 19 май 2017 - 11:44
Колата автоматик ли е или ръчка?
Публикувано 19 май 2017 - 17:41
Утре ще премерим и компресията, че бях забравил, и пак ще пиша , а иначе е ръчна скоростната кутия. Ако се налага, и тампона на кутията ще сменя.
Публикувано 23 май 2017 - 17:08
Колеги, компресията е 11,8- 11,9 и на 4-те цилиндъра.
Публикувано 23 май 2017 - 17:29
Ако си сменил само единия тампон на мотора - трябва да смениш и другия. Колегите са го писали по-горе - тези тампони се сменят по двойки и само с качествени (разбирай Лемфьордер, Боге). Като сменях моите на 124-ката взех SWAG за 160лв двата и ми се паднаха Боге.
Не очаквай кой знае колко равномерна работа от този мотор - все пак е 4 цилиндров редови.
Какво имаш предвид под тресене? Мотора мени ли обороти загрял на празен ход и с колко?
Тресе ли ти скоростния лост?
Не очаквай кой знае колко равномерна работа от този мотор - все пак е 4 цилиндров редови.
Какво имаш предвид под тресене? Мотора мени ли обороти загрял на празен ход и с колко?
Тресе ли ти скоростния лост?
Публикувано 23 май 2017 - 21:31
Новият тампон, колега, е Итн- китайско менте, ще сменя и десния, но с по-качествен, а ще видим и състоянието на тампон на скоростна кутия.Значи, паля колата, 1 минута оборотите са към 1000- не тресе, но след минута падат на около 850 и започват едва забележимо да играят. Това- само, когато колата е на място и не се движи. Когато карам по инерция, даже и с минимална скорост, оборотите са към 900, и не тресе . Странна работа.Скоростният лост не тресе иначе.
Публикувано 24 май 2017 - 07:13
Новият тампон, колега, е Итн- китайско менте, ще сменя и десния, но с по-качествен, а ще видим и състоянието на тампон на скоростна кутия.Значи, паля колата, 1 минута оборотите са към 1000- не тресе, но след минута падат на около 850 и започват едва забележимо да играят. Това- само, когато колата е на място и не се движи. Когато карам по инерция, даже и с минимална скорост, оборотите са към 900, и не тресе . Странна работа.Скоростният лост не тресе иначе.
Извинявай,ама докато си играеш с ментета така ще е.
Публикувано 27 май 2017 - 19:28
По принцип ИТН не купувам, ама тампона го беше купил един колега, тъй като му бях поръчал. И вече беше късно да го връщам. както и да е, ще го имам на пред вид, за да го сменя в скоро време с качествен.
А то бива да са зле тия китйски тампони, ама чак пък толкова ли?
Публикувано 29 май 2017 - 20:51
Момчета, днес след обяд, както си карах, спрях на един паркинг , но не изгасих мотора и с изненада установих, че колата не тресе ! Гледам таблото- не шава, слизам, отварям капака- мотора работи без сътресения и вибрации! От ауспуха изчезна припукването, направо- перфектно!
Какво е това- не зная- някой датик ли е бил, сензор ли, нещо отпушило ли се е , де да знам!
Мотора работи перфектно.
Но, каквото и да е- ще го намерим, важното е , че с помощта, мненията и съветите ви избягнах много главоболия , които тукашните майсторчета искаха да ми създадат. Благодаря още веднъж на всички за коментарите и акъла, както и на колегата Калоян, който направи кабелите за един един-два дни, докато тук едно майсторче ми даде срок за подмяна- 2-3 седмици. Но-Kакто и да е, работта- засега се оправи.
Живи и здрави да сте всички!
Публикувано 29 май 2017 - 22:31
Ами дано не създава повече проблеми.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни