Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Тема за избор на кола(искам да си купя ....., какво мислите за тази)

• Please log in to reply
499 мнения по тази тема

#346 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 29 юни 2017 - 08:32

Не мисля, че калъфа на волана не е нещо драматично, зависи какво има под него. И моя ЦЛС го купих с калъф на волана защото човека от който го купих имаше строителна фирма и от време на време е трябвало да побачква с работниците си.

А някои хора ги слагат, просто за да си пазят воланите(познавам и такива).

• 0

#347 taskov

taskov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 48 Мнения:
  • Град:Перник
  • Автомобил:
    C 190
    C 230 kompresor
    Daf xf 460 ftg
    Daf xf 105.460 space
    Mercedes atego 2528

Публикувано 29 юни 2017 - 16:21

Харесал съм една 203 на един съсед. Лошото е че нема теглич. Скъп ли е теглича.Ако се спазарим с съседа и аз ще се кача на нова кола.
  • 0

#348 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 29 юни 2017 - 16:24

Харесал съм една 203 на един съсед. Лошото е че нема теглич. Скъп ли е теглича.Ако се спазарим с съседа и аз ще се кача на нова кола.

Това някаква шега ли е?

• 2

#349 barty

barty

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 975 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W203 C180 Kompressor the Black bird

Публикувано 29 юни 2017 - 20:06

Чакай, стой! Как така без теглич? Това не е Мерцедес щом няма теглич. Да не е БМВ? Те са с теглич но отпред за да ги теглят.
  • 0

#350 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юни 2017 - 20:23

Ако не е шега ето:

Теглич мерцедес w203
https://www.olx.bg/a...03-ID6QgjF.html
  • 0

#351 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2379 Мнения:

Публикувано 29 юни 2017 - 22:50

Това някаква шега ли е?

И кое ти се струва шега в питането на човека? 

Тасков- ако е онази дето ми я показа на снимки преди 2 седмици ... Колата има вид .Стига да се разберете с продавача.

Клекни и виж под задната броня дали има роговете за теглич.Ако ги има - Drjivago  ти е показал това което ти трябва.

• 0

#352 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 29 юни 2017 - 23:31

И кое ти се струва шега в питането на човека? 

Тасков- ако е онази дето ми я показа на снимки преди 2 седмици ... Колата има вид .Стига да се разберете с продавача.

Клекни и виж под задната броня дали има роговете за теглич.Ако ги има - Drjivago  ти е показал това което ти трябва.

Хайде да правим литературен анализ, за това, какво е искал да каже авторът:

"Харесал съм една 203 на един съсед. Лошото е че нема теглич. Скъп ли е теглича.Ако се спазарим с съседа и аз ще се кача на нова кола."

"Харесал съм една 203 на един съсед" - Интересно и нетрадиционно въведение, макар съседите да не са единственият и най-добър източник на употребявано движимо имущество.

"Лошото е че нема теглич." Завръзката е сериозна. Игнорираме отново пунктуацията, правописа и диалекта, а се фокусираме върху ключовия фактор за интрига в употребявана кола - наличието на теглич! Не двигател, скоростна кутия, екстри, състояние, а точно тази добавка. Затаили дъх, поставяме под въпрос досегашните ни ценности за определяне на стойността на употребяван автомобил.

"Скъп ли е теглича." За трети път игнорираме пунктуацията, понеже вниманието ни е обсебено от кулминацията в драмата на лирическия герой. А именно - неговия фундаментален разрив с околния свят, поради разминаване в екзистенциалните въпроси "Колко скъпо е "скъпо"?" и "Моето "скъпо" по-скъпо ли е от твоето "скъпо"?"

"Ако се спазарим с съседа и аз ще се кача на нова кола." ни остава безмълвни (без да издребняваме върху правописа). Не сме и подозирали, че 11-годишна (в най-добрия случай) 203ка може да бъде определена като "нова кола" и за втори път в рамките на четири изречения сме в ступор, размишлявайки върху неочакваната развръзка.

Единственото рационално обяснение, което съзнанието ни ражда е: "Ние не сме свидетели на класическа драма. Гледаме лоша комедия."

• 7

#353 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2379 Мнения:

Публикувано 30 юни 2017 - 09:44

Вложи малко размисъл в написаното и ще се сетиш ,че колата описана от Тасков ... за него е нова кола .А дали има възможност или желание за много по нова на години или модел е въпрос на лична преценка.

Иначе честно казано не всеки може или иска  да пише правилно . 

Аз се запознах с човека лично когато му помогнах за намирането на една част за негов камион.  

По-добре е да не се хващаме за незначителни глупости  или начин на изразяване.

По-добре е да помагаме на хората когато имаме тази възможност или нужните знания. Не да се пълнят темите с излишни мнения.

Тасков аз имам ходене до Радомир и ако искаш може да я погледна като минавам през Перник. Сигурен съм, че ще се справиш и без помощ.Дори се сещам къде ще намериш теглич с гредата (малко след Батановци )...ако не си проверил вече.

• 2

#354 taskov

taskov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 48 Мнения:
  • Град:Перник
  • Автомобил:
    C 190
    C 230 kompresor
    Daf xf 460 ftg
    Daf xf 105.460 space
    Mercedes atego 2528

Публикувано 30 юни 2017 - 18:44

Взех си 203 230компресор 2005 с 6месеца гаранция мерси на др живаго за теглича. Ако не намера у една морга ще взема този от олх. Благодарско и на спорт за пореден път. Имаш бутилка уиски от мен. Ако можех щях да ви сложа значки.
  • 0

#355 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 30 юни 2017 - 22:41

Честита да ти е, много и безаварийни км с нея! :)

• 0

#356 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юли 2017 - 16:24

Като стана дума за теглич...аз ли съм толкова прост и не намирам за моята кола или просто няма... 

Прикачен файл  IMG_6353.JPG   103,87K   18 Брой сваляния

• 0

#357 grafgin

grafgin

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Българска история, футбол, дизелови mb, MILF...:)
  • Автомобил:
    mb sprinter 208 2.3D 1995
    W210 290TD 1997 продаден
    w201 190D 1988 2.продаден
    w201 190D 1989 2.5 продаден
    W163 270 CDI 2002
    w211 300 bluetec 2008
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 юли 2017 - 11:29

търся кола на баща ми, който се движи по много неасфалтирани улици и то доста често. с две думи работата не е за мб. насочили сме се към нещо такова:

http://www.mobile.bg...78&slink=3zsype

бюджетът е този, колата трябва да е дизел и с климатик, за аск съм резервиран, но не изключвам. марка и модел нямаме уточнена. при нас схващането е, ако не е бенц, да е японско.

ще бъда много благодарен на всеки, който препоръча нещо доказано издръжливо, с прилична поддръжка и възможно най-малко детски болести.

• 0
Публикувано изображение

#358 Triforce

Triforce

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:
  • Град:Казанлък
  • Интереси:Пари, коли и жени.
  • Автомобил:
    Мерцедес W140, S320, 1998.

Публикувано 06 юли 2017 - 12:41

Здравейте!

Един приятел се интересува от този бус. Понеже нищо не разбирам от бусове, моля да кажете дали си струва парите или не. Или пък от 1 до 10 като цена/качество.

http://ww3.autoscout...ified/311635840

Благодаря!

• 1

#359 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 06 юли 2017 - 20:53

Здравейте!

Един приятел се интересува от този бус. Понеже нищо не разбирам от бусове, моля да кажете дали си струва парите или не. Или пък от 1 до 10 като цена/качество.

http://ww3.autoscout...ified/311635840

Благодаря!

Този бус април месец не е минал немския ГТП и явно на собственика му е по-изгодно да го продаде за 2000 евро с 2 комплекта гуми и джанти, отколкото да го стегне и да мине. Пише, че на няколко места е избила ръжда.

Зелената гредичка казва, че цената му значително се различава от средната цена за подобни превозни средства.

Ако е от първи собственик, е с немско име и може да ги докаже километрите - що да не рискуваш.

Ъпдейт: приемам критиката. И на мен ми стана странно на втори прочит, как съм го определил :)

• 0

#360 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2379 Мнения:

Публикувано 06 юли 2017 - 21:24

Това е бус а не автобус. :)

За тези които не им е ясно : http://avtoinstrukto...ategorii_za_mps

Не ти го препоръчвам защото ще ти дойде на голяма цена ако го докараш на ход.Ще му трябва техн. преглед за да вземеш номера(червени). Ако е на автовоз може би,но ... цената пак не е добра.

Този бус е на 1 119 814 км.

Товарен бус ,но ако му качиш 4 бр. гуми с джантите от мойте( за автобус) ... място няма да има за друго ; няма да може да изкачи и витиня.

Само един път карах на познат такъв бус с този мотор и коне...витиня ми се стори като Олимп. а бяхме само 6 човека без багаж.

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни