![Снимка](https://static.mbclub.bg/forums/uploads/profile/photo-thumb-29319.jpg?_r=1577320830)
Смяна на спирачна течност W211
Започната от Bokouser, 16 сеп 2016 - 14:21:05
52 мнения по тази тема
Публикувано 22 януари 2018 - 16:14
Може да е стоп машинката или нещо друго. Първо я прочетете със Стара и после пиши.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Оригинални масла и дюзи на Мерцедес http://olx.bg/ads/user/107p/, Диагностика.
Публикувано 22 януари 2018 - 16:16
Да събудя темата с друг проблем, който може и да има връзка.
В края на ноември 2017 смених течността в Ивайжет, направиха го точно както в клипчето, разбира се с оригинална течност по спецификация. Днес обаче ми светна неприятен надпис:
Service brake!
Visit workshop!
Ще я закачим на Стар като се освободи Пепи Гелев, но междувременно се чудя дали може да има връзка със смяната на течността (макар, че беше преди около 2 месеца). При нужда от нови накладки надписът дали е съшият?
Не се пали още че е за SBC-то. Нека да се види на диагностиката точно. На мен ми беше изкарал абсолютно същия надпис за накладки. И да не го закачите на някаква Делфи или китайска, че тествано там излиза съвсем друга грешка от реалната!
Публикувано 22 януари 2018 - 17:03
Може да е стоп машинката или нещо друго. Първо я прочетете със Стара и после пиши.
Не се пали още че е за SBC-то. Нека да се види на диагностиката точно. На мен ми беше изкарал абсолютно същия надпис за накладки. И да не го закачите на някаква Делфи или китайска, че тествано там излиза съвсем друга грешка от реалната!
Ще я прочетем и ще пиша.
Публикувано 22 януари 2018 - 19:07
Щом съобщението е в бяло проблема не е в SBC. Вероятно са износени предни накладки ( пък може и задни също). На предно ляво колело има датчик за 50% износване, а на дясното е за 100% износване. Може и обратното да беше... Като купуваш накладки провери дали в комплекта са включени въпросните датчици, ако няма купи си ги отделно. Знам за множество случаи, в които майсторите слагат старите датчици и съобщението продължава да си свети, а ти се чудиш какво става.
Публикувано 22 януари 2018 - 19:24
Отделно се купуват датчиците при W211.
Публикувано 22 януари 2018 - 23:00
Прочетохме я, за съжаление единствената записана там грешка беше C249F, доколкото разбирам е свързана с ресурса на SBC-то. Ще отида и до Силвър Стар, може би и до Ивайжет и ще решавам.
Изчистихме грешката и в началото не се записа повторно, натисках педала доста пъти, SBC-то сработи доста пъти, но не записа нищо. После колата поседя 15мин и като запалих веднага излезе наново. Пепи Гелев ме подсети, че може и малкия акумулатор да има вина, но беше студено и не го премерих. Преди време четох подобно нещо в някаква тема и виновен се оказа малкия акумулатор, но не съм сигурен точно каква грешка беше записана.
Изчистихме грешката и в началото не се записа повторно, натисках педала доста пъти, SBC-то сработи доста пъти, но не записа нищо. После колата поседя 15мин и като запалих веднага излезе наново. Пепи Гелев ме подсети, че може и малкия акумулатор да има вина, но беше студено и не го премерих. Преди време четох подобно нещо в някаква тема и виновен се оказа малкия акумулатор, но не съм сигурен точно каква грешка беше записана.
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от Bokouser: 22 януари 2018 - 23:03
Публикувано 22 януари 2018 - 23:03
Защо не върнахте малко цикли назад?
Публикувано 22 януари 2018 - 23:08
Ами де да знам, не ми се иска да го лекувам така. То като погледнеш реално няма гаранция дали и някой преди мен не е направил същото.
Публикувано 22 януари 2018 - 23:17
Е то ако не го смениш няма гаранция каквото и да било.
Публикувано 23 януари 2018 - 07:24
Да нулираш АбЦ-то без да се сменят четките на мотора и проверят работните налягания на цялата система си е живо престъпление.
Публикувано 23 януари 2018 - 07:38
То ако е само четки лесно, но едва ли, днес ще видя акумулаторчето и тия дни ще я закарам в Ивайжет и СС да видим какво ще кажат. Може пък още да има шанс за безплатна подмяна, знае ли човек.
Този пост е редактиран от Bokouser: 23 януари 2018 - 07:42
Публикувано 23 януари 2018 - 08:58
Ако е със стария софтуер я нулирай спокойно. Ще искара още толкова
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Публикувано 23 януари 2018 - 11:24
Ако не мине номера с безплатната подмяна се замисли за рециклиране. Второто нещо което се прецаква освен четките е акумулиращата сфера. Той също се продава нов като търсиш по бошовския номер отгоре. Приятел последно си беше взел във Франция от магазин на Бош за около 130 евро.
Публикувано 23 януари 2018 - 13:56
Коя е тази сфера, питам чисто от любопитство. Тази която е от задната страна на модула ли? Най-общо казано като балон изглежда?
Публикувано 23 януари 2018 - 15:13
Коя е тази сфера, питам чисто от любопитство. Тази която е от задната страна на модула ли? Най-общо казано като балон изглежда?
Да.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни