Смяна на спирачна течност W211
Започната от Bokouser, 16 сеп 2016 - 14:21:05
52 мнения по тази тема
Публикувано 16 септември 2016 - 14:21
Искам да сменя спирачната течност, но ме притеснява факта, че колата е със SBC.
За да не тръгне темата в друга посока, искам да кажа, че съм от хората, които обичат сами да си човъркат по колите - до колкото е възможно разбира се. Причините са много - няма да ги изброявам за да не обидя някой. Имам гараж с канал и инструмент, но нямам Стар диагностика.
Питам се, дали ако пробвам на самотек колело след колело без да вкарам въздух в системата ще се получи или системата е напълно затворена?
За да не тръгне темата в друга посока, искам да кажа, че съм от хората, които обичат сами да си човъркат по колите - до колкото е възможно разбира се. Причините са много - няма да ги изброявам за да не обидя някой. Имам гараж с канал и инструмент, но нямам Стар диагностика.
Питам се, дали ако пробвам на самотек колело след колело без да вкарам въздух в системата ще се получи или системата е напълно затворена?
Публикувано 16 септември 2016 - 14:44
И аз мисля да го права, но ми се струва че с машина е по добре да се направи. Решил съм да го сменям в БС най вероятно.
Публикувано 16 септември 2016 - 15:06
Точно това искам да избегна.
Публикувано 16 септември 2016 - 20:22
Мисля, че без софтуера няма да стане, ама тука има по-компететни колеги, изчакай за за още мнения преди да човъркаш.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 16 септември 2016 - 21:40
SBC модула е хубаво нещо ,но си има и своите проблеми .
Принципно изключваме системата софтуерно и след това се дърпа течността . В някой сервизи заключват колата и вадят куплунга на модула ,но изгледай този клип и ,ако мислиш,че можеш да се справиш без машината пробвай .
https://www.youtube....h?v=sYFpkdl4cO8
Този пост е редактиран от wertion: 16 септември 2016 - 21:41
Публикувано 16 септември 2016 - 21:47
Колега, без диагностика няма да стане
Публикувано 17 септември 2016 - 18:29
Тегава работа ще е. Скоро ще я оставям за масла и ще питам в БС каква е цената за тази манипулация
Публикувано 18 септември 2016 - 08:21
Ще те отчаят но е хубаво при тях за да проверят наляганията след процедурата.
Публикувано 19 септември 2016 - 09:20
SBC модула е хубаво нещо ,но си има и своите проблеми .
Принципно изключваме системата софтуерно и след това се дърпа течността . В някой сервизи заключват колата и вадят куплунга на модула ,но изгледай този клип и ,ако мислиш,че можеш да се справиш без машината пробвай .
Благодаря за информацията и клипчето.
Доколкото разбирам в клипа май първо изпразват системата и после отново пускат машината за пълнене?
Аз мисля да изкарам течността от казанчето, да допълня с нова и едно по едно да пусна течност от пробките на колелетата, като постоянно допълвам в казанчето. По принцип в сервизите на всички коли я сменят с машина, защото е много по-бързо, времето е ценно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 19 септември 2016 - 12:13
Машината създава налягане в казанчето и след това само изпускаш от апаратите, така няма как да влезне въздух.
Публикувано 19 септември 2016 - 12:30
По твоя начин се започва от най-близкия до помпата апарат и се стигне до най-далечния.Прави се докато започне да излиза чиста течност.Казанчето винаги трябва да е пълно по време на процедурата.Хубаво е да се извършва от двама души.Благодаря за информацията и клипчето.
Доколкото разбирам в клипа май първо изпразват системата и после отново пускат машината за пълнене?
Аз мисля да изкарам течността от казанчето, да допълня с нова и едно по едно да пусна течност от пробките на колелетата, като постоянно допълвам в казанчето. По принцип в сервизите на всички коли я сменят с машина, защото е много по-бързо, времето е ценно.
Публикувано 19 септември 2016 - 18:47
Да, правил съм го на другите ми коли, но тук SBC-то ме претеснява и си мислех дали някой не е пробвал.
Публикувано 19 септември 2016 - 18:52
Не става с машина, не помня коя от гумите няма да пусне нищо, освен това няма как да източиш от помпата и резервоара и. Отиди на майстор със диагностика.
Публикувано 19 септември 2016 - 19:21
Не става с машина, не помня коя от гумите няма да пусне нищо, освен това няма как да източиш от помпата и резервоара и. Отиди на майстор със диагностика.
С диагностика няма да стане, ще стане е машина и отворен механик, който знае какво прави.
Публикувано 19 септември 2016 - 22:01
Еми освен така да стане.
Изключвам Балканстар, искам да попитам в Ивайджет мога ли да гледам какво се случва или и там е на тъмно.
Ако някой се сети за друг сервиз както казва grosmaster- с отворен механик, да каже. Преди да започна темата питах на две места, където се занимават само с MB, но или нямат машина или ме убеждават, че спирачната течност заредена в тяхната машина е без проблем. Ирин например работи със спирачна течност DOT4, а за моята кола е нужна DOT4 Plus, с блат 331.0
В bevo MB пише, че с тоя блат е само и единствено оригинална течност, такава искам да сложа и аз, но практиката ме е научила, че вкарам ли я в сервиз тип Балканстар, ше сложат с каквото е заредена машината (например DOT4, каквато широко се употребява), едва ли някой ше си играе да сменя течноста в машината в моя чест.
Изключвам Балканстар, искам да попитам в Ивайджет мога ли да гледам какво се случва или и там е на тъмно.
Ако някой се сети за друг сервиз както казва grosmaster- с отворен механик, да каже. Преди да започна темата питах на две места, където се занимават само с MB, но или нямат машина или ме убеждават, че спирачната течност заредена в тяхната машина е без проблем. Ирин например работи със спирачна течност DOT4, а за моята кола е нужна DOT4 Plus, с блат 331.0
В bevo MB пише, че с тоя блат е само и единствено оригинална течност, такава искам да сложа и аз, но практиката ме е научила, че вкарам ли я в сервиз тип Балканстар, ше сложат с каквото е заредена машината (например DOT4, каквато широко се употребява), едва ли някой ше си играе да сменя течноста в машината в моя чест.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни