Смяна на спирачна течност W211
Started by Bokouser, 16 Sep 2016 - 14:21:05
52 replies to this topic
Posted 22 January 2018 - 16:14
Може да е стоп машинката или нещо друго. Първо я прочетете със Стара и после пиши.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Оригинални масла и дюзи на Мерцедес http://olx.bg/ads/user/107p/, Диагностика.
Posted 22 January 2018 - 16:16
Да събудя темата с друг проблем, който може и да има връзка.
В края на ноември 2017 смених течността в Ивайжет, направиха го точно както в клипчето, разбира се с оригинална течност по спецификация. Днес обаче ми светна неприятен надпис:
Service brake!
Visit workshop!
Ще я закачим на Стар като се освободи Пепи Гелев, но междувременно се чудя дали може да има връзка със смяната на течността (макар, че беше преди около 2 месеца). При нужда от нови накладки надписът дали е съшият?
Не се пали още че е за SBC-то. Нека да се види на диагностиката точно. На мен ми беше изкарал абсолютно същия надпис за накладки. И да не го закачите на някаква Делфи или китайска, че тествано там излиза съвсем друга грешка от реалната!
Posted 22 January 2018 - 17:03
Може да е стоп машинката или нещо друго. Първо я прочетете със Стара и после пиши.
Не се пали още че е за SBC-то. Нека да се види на диагностиката точно. На мен ми беше изкарал абсолютно същия надпис за накладки. И да не го закачите на някаква Делфи или китайска, че тествано там излиза съвсем друга грешка от реалната!
Ще я прочетем и ще пиша.
Posted 22 January 2018 - 19:07
Щом съобщението е в бяло проблема не е в SBC. Вероятно са износени предни накладки ( пък може и задни също). На предно ляво колело има датчик за 50% износване, а на дясното е за 100% износване. Може и обратното да беше... Като купуваш накладки провери дали в комплекта са включени въпросните датчици, ако няма купи си ги отделно. Знам за множество случаи, в които майсторите слагат старите датчици и съобщението продължава да си свети, а ти се чудиш какво става.
Posted 22 January 2018 - 19:24
Отделно се купуват датчиците при W211.
Posted 22 January 2018 - 23:00
Прочетохме я, за съжаление единствената записана там грешка беше C249F, доколкото разбирам е свързана с ресурса на SBC-то. Ще отида и до Силвър Стар, може би и до Ивайжет и ще решавам.
Изчистихме грешката и в началото не се записа повторно, натисках педала доста пъти, SBC-то сработи доста пъти, но не записа нищо. После колата поседя 15мин и като запалих веднага излезе наново. Пепи Гелев ме подсети, че може и малкия акумулатор да има вина, но беше студено и не го премерих. Преди време четох подобно нещо в някаква тема и виновен се оказа малкия акумулатор, но не съм сигурен точно каква грешка беше записана.
Изчистихме грешката и в началото не се записа повторно, натисках педала доста пъти, SBC-то сработи доста пъти, но не записа нищо. После колата поседя 15мин и като запалих веднага излезе наново. Пепи Гелев ме подсети, че може и малкия акумулатор да има вина, но беше студено и не го премерих. Преди време четох подобно нещо в някаква тема и виновен се оказа малкия акумулатор, но не съм сигурен точно каква грешка беше записана.
Attached Files
Edited by Bokouser, 22 January 2018 - 23:03 .
Posted 22 January 2018 - 23:03
Защо не върнахте малко цикли назад?
Posted 22 January 2018 - 23:08
Ами де да знам, не ми се иска да го лекувам така. То като погледнеш реално няма гаранция дали и някой преди мен не е направил същото.
Posted 22 January 2018 - 23:17
Е то ако не го смениш няма гаранция каквото и да било.
Posted 23 January 2018 - 07:24
Да нулираш АбЦ-то без да се сменят четките на мотора и проверят работните налягания на цялата система си е живо престъпление.
Posted 23 January 2018 - 07:38
То ако е само четки лесно, но едва ли, днес ще видя акумулаторчето и тия дни ще я закарам в Ивайжет и СС да видим какво ще кажат. Може пък още да има шанс за безплатна подмяна, знае ли човек.
Edited by Bokouser, 23 January 2018 - 07:42 .
Posted 23 January 2018 - 08:58
Ако е със стария софтуер я нулирай спокойно. Ще искара още толкова
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Posted 23 January 2018 - 11:24
Ако не мине номера с безплатната подмяна се замисли за рециклиране. Второто нещо което се прецаква освен четките е акумулиращата сфера. Той също се продава нов като търсиш по бошовския номер отгоре. Приятел последно си беше взел във Франция от магазин на Бош за около 130 евро.
Posted 23 January 2018 - 13:56
Коя е тази сфера, питам чисто от любопитство. Тази която е от задната страна на модула ли? Най-общо казано като балон изглежда?
Posted 23 January 2018 - 15:13
Коя е тази сфера, питам чисто от любопитство. Тази която е от задната страна на модула ли? Най-общо казано като балон изглежда?
Да.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users