Не бих казал, че съм съгласен с колегата @grosmaster ,защото и царят ходи до кенефа... Всеки един, който си купува кола 2ра, 3та и нагоре ръка си прави сметката до стотинка. Просто защото, ако е толкова добре финансово стабилен, че да не го интересуват тези разходи, то той би могъл да си купи чисто нов от салона с найлоните... Независимо от доходите всеки купуващ кола, която не е чисто нова, тръгва от разходите, които тази кола носи със себе си и така да си предвиди дали найстина ще му е по джоба. А това кой с колко пари се чувства спокоен, първо е супер относително, второ е малко ирелевантно.
По темата, аз също се оглеждам за CLS, но от обходените до сега екземпляри в България, всичко е пълен леш. Така, че както казват по-горе колегите, ако ще я търсиш в България, търси я от частно лице. Там вероятността колата да е по-читава е по-голяма. Но от това което аз видях с очите си по автоборсите, за малко да ме откажат от един от любимите ми модели... С разликата, че аз търся бензин и по възможност с големия мотор, че този дизелов двигател си е леко капризен, а като знам повечето хора в България как поддържат колите или тия новия внос от Италия,които не са им сменяли никога маслото са си направо за основен ремонт.
На другата по-нова кола съм със 7G tronic-а, и да тези цени от 3 бона за нова платка с блок са си истина. Въпроса е дали найстина искаш да дадеш 3000 лв за една платка в Балканстар в София (защото продават всичко заедно + онлайн привързването към двигател) или да си купиш платката от БС в Пловдив и да отидеш до София за да ти я привържат те (само там го правят) за около 1600лв си е друго. И 3тия вариант, който аз направих е да си закараш колата да й диагностицират правилно СК (ако има проблем в нея), да се поразровиш доста в чуждите форуми на бенц и да прочетеш, че е срещан проблем. А след това за капак да откриеш, че вместо да се ходи при Stealership-a, има фирма която ремонтира въпросния проблем за много малко пари (500-600лв) с гаранция, която на всичкото отгоре е във Варна. Моят проблем беше точно в платката, изгорял някакъв датчик за скоростта или по-скоро му се е прекъснал лентовия кабел и колата забиваше постоянно на 3та скорост, независимо дали карам със 140 по магистрала или потеглям на 3та на светофар... Времето за свалянето на СК в София, почистването и разглобяването на блока на СК, изпращането й до Варна, ремонт и сглобяване ми отне 5 дни...