Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Закупуване на W219

• Please log in to reply
190 мнения по тази тема

#31 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 юли 2016 - 17:17

Има си масло разбира се. Има както подгрев, така и обдухване. Всичко са си екстри.
И по-горе писах за цветните стъкла, тъй че не става пъкъл :)
  • 0

#32 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 10 юли 2016 - 18:02

Има си масло разбира се. Има както подгрев, така и обдухване. Всичко са си екстри.
И по-горе писах за цветните стъкла, тъй че не става пъкъл :)

Ам, тук ми стана много интересно, може ли да обясниш за тези стъкла?

Тази например има ли такава екстра, стъклата ми изглеждат съвсем нормални....

http://www.cars.bg/c1606046

• 0

#33 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 юли 2016 - 18:13

Ми загледай се. Има зелени, сини.

Ето на тази обява се виждат по-добре предните, че са зелени.
http://m.cars.bg/c1721906

http://m.cars.bg/c1689431

Този пост е редактиран от drjivago: 10 юли 2016 - 18:20

• 0

#34 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 10 юли 2016 - 21:22

Еха,собственика е 23 набор и се вози на CLS500.

Типичните горублянски обяснения.Иначе колата изглежда прилично.Но лично мен с тези обяснения ме загубва като потенциален клиент.

Между другото тази 500 ще ти дава 18-20 л. разход в града,а щом си с тежък крак ще те кефи много.

20л разход вече леко започва да ме изнервя :D Иначе и аз съм чувал, че това бил най-легендарния и чук мотор на мерца. Ама моя милост му се кара дизелак.

Иначе доколкото разбирам не всички имат цветни стъкла, така ли?

• 0

#35 rosen sn

rosen sn

Чирак

• Потребители на форума
  • 241 Мнения:
  • Град:Шумен
  • Автомобил:
    MERCEDES 560 SEC BRABUS
    MERCEDES 300CE-24, turbo,wide body project - 360 hp
    MB, 350 CLS Shooting brake
    AMG 123 COUPE 320 hp project

Публикувано 10 юли 2016 - 21:28

Разход на CLS,350, CDI, 4-MATIC,W218, или градско, или магистрала с над 150, 9 на 100, личен опит
Както и да го мислите, колата трябва да се вземе от Германия, по възможност с гаранция от търговеца
  • 0

#36 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 юли 2016 - 22:32

Колега, каква 3ка БМВ караш? Кое поколение и кой мотор?

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#37 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 юли 2016 - 22:38

Архаична :D
Е36 2.0. Шестак. Дълго време не исках да я сменям поради сантиментални причини, но годинките й си казват думата и мисля заслужавам да се поглезя с някоя екстра, като стъкла от които не ти се пържи мозъка :)

П.С. Това каква връзка има с мерджана?

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
  • 0

#38 Azazel

Azazel

Чирак

• Потребители на форума
  • 116 Мнения:
  • Град:London Isleworth alton close
  • Интереси:Motor oil company OIL DRG GROUP
    Car parts,service,and care for your vehicle
  • Автомобил:
    W203,W204 family car
    VW Passat CC Bluemotion GT-tech (Work horse)

Публикувано 11 юли 2016 - 23:02

Взимай смело в CLS-а ще се чувстваш като в Airbus A380 :) след BMW-то...
Аз също се чудих с кой мотор ти е колата изобщо каква е...така още по-лесно ще ти се помогне в избора според мен
  • 0

#39 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 юли 2016 - 23:16

Ми като човек с 5 БМВ-та (4 Е36ици + 1 Е90ка) и 3 Бенца зад гърба си, ми беше интересно да разбера с какво сравняваш.

Тук говорим за паралелни вселени, Е36 е кола от миналия век, колкото и да я харесвам.

Настрой се психически за разлики! Ще има неща, които ти харесват и такива, които те дразнят. Бъди широко-скроен и ги приемай леко. Различни коли са.

Няма да сбъркаш, така че действай смело, ако наистина имаш парите и имаш предвид конкретна машина.

Обслужване и поддръжка рядко събаря, освен ако не си купил адския гроб.

Пишеш разумно и интелигентно, едва ли си баДка, дето иска да е манЯк. Аз също от години се оглеждам по CLS-и, но имам органична непоносимост към 211 поколението. Майтапът настрана, прекалено е голяма за нуждите ми ;)

• 3

Audi_A4_avatar.gif

#40 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 юли 2016 - 10:26

Аха, супер :) Както споменах ще тръгна да купувам след няколко месеца. Предполагам ще се наложи да попитам в кой град къде да правя диагностика ако си харесам нещо. Няма да взема кола без да са я разкостили от някой добър сервиз, но е добре да понауча какво да гледам за първоначална филтровка. Поправете ме ако греша, седалките и волана добър белег ли са за километри? Днес имах път покрай една авто къща с обява за ЦЛС и ей така без намерения отидох само да го погледна. Волана отгоре беше изтъркан, като незнам до колко това е приемливо. Кожичката му изглежда доста нежна. На моятя кола волана е доста изтъркан на 280 000 реални.

Предполагам, ще трябва да проуча кой е сервиза в софия за такива коли откъм качество/цена и да не ме псуват като попитам нещо. В София съм ходил само на един сервиз по андрей ляпчев и съм адски доволен от всичко там - работят качествено, евтино и всичко ми обясняват какво се случва. Незнам обаче дали ще могат да се оправят с цлс.

И още нещо - колата имала някакъ проблемен sbc модул, който се ремонтирал много скъпо и по - лошото ми казаха, че те оставял на пътя. Уж в цлс след 2006 го нямало този проблем. Каква е ситуацията там?

Иначе предполагам, че аск е другото чувствително място. При добра диагностика може ли да се хване ако има проблеми там?

Поздрави

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
  • 0

#41 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 12 юли 2016 - 10:41

Поправете ме ако греша, седалките и волана добър белег ли са за километри?

И още нещо - колата имала някакъ проблемен sbc модул, който се ремонтирал много скъпо и по - лошото ми казаха, че те оставял на пътя. Уж в цлс след 2006 го нямало този проблем. Каква е ситуацията там?

Иначе предполагам, че аск е другото чувствително място. При добра диагностика може ли да се хване ако има проблеми там?

1. По захабени седалки и волан ще разпознаеш единствено мърляв собственик в комбинация с мързелив продавач. Във всички други случаи няма да можеш да се ориентираш по тях за пробег.

2. Този модул е в първите бройки на W211. В CLS го няма. Моя грешка - проверих. Модулът се вгражда до 2006, година, но има и бройки от средата на 2007 с него.

3. Да, 7Г троник в годините на CLS не се ползва с добра репутация, но пак опираш до поддръжката на колата (редовна смяна на маслото). Кутията можеш евентуално да я хванеш в движение, но аз не мога да ти кажа как.

Този пост е редактиран от Praetorian: 12 юли 2016 - 12:16

• 0

#42 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 юли 2016 - 12:08

SBC модул имат от първите години преди фейслифта. После са си с обикновени спирачки. Тъй че търси фейслифт
  • 0

#43 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 юли 2016 - 20:03

Модулът се вгражда до 2006, година, но има и бройки от средата на 2007 с него.

Повечето коли за продан са от 2007, особено cdi. Няма ли начин това чудо да се махне преди да се е развалило или да се деактивира?

• 0

#44 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 юли 2016 - 20:06

Не, просто ще си провериш колата дали е с него или не. По-добре без, но ако колата си има сервизна история и е подменен няма такава драма
  • 0

#45 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 13 юли 2016 - 19:11

Да разбирам ли, че ако по някаква причина се наложи да взема кола, имала SBC и той е сменен веднъж повече няма да прави проблеми?

Днес се зачетох повече за 7G троника и говорих с хора за нея. Бяха много скептични към тази кутия. Доколкото разбрах на автомобил около 300+ километра каквито най-вероятно са почти всички на пазара в един момент кутията ще се развали, дори да е подържана. Имала сложна система за разпознаване и ремонта струвал 3 бона само за платката и от там нататък не е ясно колко. Което си е нещо, което трябва да се вземе в предвид.

Иначе четох във форума, че на някакво място във Варна оправяли нещо по кутиите за 500лв.(незнам дали кола с развалена кутия може да се довлачи до Варна, но това е друг въпрос) 

Тук пък пише, че ги оправяли за 1600лв, което е доста приемлива сума: http://skorosti.net/...skorostni-kutii. Може ли да ме образовате малко за кутията, искам да разбера реално какво се случва там и какви са й проблемите?

П.С. Днеска в Бургас се запознах с някакъв човек, който кара w218. Взел я е на скоро на старо, нищо не е сменял и нямал време да се интересува какво става с колата. Но пък предната кола му е била ауди и направо ме отказа от аудитата :)

Този пост е редактиран от vonko1988: 13 юли 2016 - 19:16

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни