Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

S500 w220 4matic

• Please log in to reply
343 мнения по тази тема

#121 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Мерцедес и волейбол!
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998
    w220, S500 4-matic, 306к.с., 2003

Публикувано 11 август 2016 - 20:50

http://m.mobile.bg/d...470910429009148
Колеги нова обява. На пръв поглед има неизвестно копче под врътката за фаровете. Човека каза че я е продавал във Швейцария но я е прибрал тук. Има шум от дясно по окачването. Иначе изглежда добре колата. Продавача каза че майсторът му е в отпуска иначе във вторник щял да е кара на преглед там. По негови думи при наличие на сериозен копувач ще смени всичко нужно по колата преди да я продаде. Каза че не може да я закарам на преглед в сервиз по мой избор а само да си доведа майстор с мен. Моля ви някой ако живее близко до салона или има път от там и 10 минуто свободно време да я погледне. Смятах другата седмица в понеделник да пътувам до Добрич да пазаря от там но ако тази излезе читава... Дилема

Sent from my iPhone using Tapatalk

Този пост е редактиран от trifonl: 11 август 2016 - 20:51

• 0

#122 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 12 август 2016 - 13:07

ще се наиграеш... все пак може и да си щастлив после, знае ли човек...

• 0

#123 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998

Публикувано 12 август 2016 - 13:48

В какъв смисъл колега с колата от Швейцария ли?

• 0

#124 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 891 Мнения:
  • Град:Sofiq
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 12 август 2016 - 19:17

На мен ми харесва 4матика. Не ги следя като цени но с тези екстри.. . Пусни му една диагностика и преглед нс геометрията (да не е крив), и ако е в рамките на нормалното..... Кеф цена няма.
  • 0

#125 koleto_70

koleto_70

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 182 Мнения:
  • Автомобил:
    W220 S500L 4Matic Facelift 2003

Публикувано 13 август 2016 - 14:06

Каза че не може да я закарам на преглед в сервиз по мой избор а само да си доведа майстор с мен.

При такова изявление аз лично бих му пожелал успех... Може и нищо да не крие... но определено буди подозрения.  В БС ще видят неща, които "майстор" заведен на място няма начин да види... Да не говорим за сервизната история на колата (поне докато е била в гаранция и обслужвана....). А относно екстрите - бях писал по-рано в темата, пак ще напиша - лично аз такава кола без дистроник не бих карал...

• 0

#126 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 13 август 2016 - 14:39

По негови думи при наличие на сериозен копувач ще смени всичко нужно по колата преди да я продаде.

Това изказване само по себе си е абсурдно, а със сигурност и подвеждащо. Щом някой тръгва да гледа и купува колата, то той е достатъчно сериозен. Оттам въпроса - защо не обслужат колата предварително. И друг въпрос - с какви консумативи ще я обслужат?

Ако ще я взимат тази (а и която да е друга) по-добре искай намаление на цената, отколкото да ти я обслужват преди покупката. (И "Приста Ойл" е масло и "Мобил 1" е масло.)

• 0

#127 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 13 август 2016 - 15:14

Най-истинската е тази в Добрич...
Бях си казал повече да не пиша в теми в които всичко е казано,ама пуста краста...
  • 0

#128 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 891 Мнения:
  • Град:Sofiq
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 14 август 2016 - 11:24

При такова изявление аз лично бих му пожелал успех... Може и нищо да не крие... но определено буди подозрения. В БС ще видят неща, които "майстор" заведен на място няма начин да види... Да не говорим за сервизната история на колата (поне докато е била в гаранция и обслужвана....). А относно екстрите - бях писал по-рано в темата, пак ще напиша - лично аз такава кола без дистроник не бих карал...

Колега, дистроника е леко глупава екстра, така рязко ще набие спирачки като някой се изнесе да изпреварва отпред че автоматично те праща за дискове. И за да не кажеш от къде знам ... Имам 212 с дистроник плюс. Като карам в силен трафик на магистрсла го изключвам, искам чист автопилот....ама няма :(
  • 1

#129 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 август 2016 - 13:43

Пък чистия автопилот така ще те вгради в този който се е изнесъл да изпреварва, че ще те прати автоматично за нова предница...

• 7

#130 koleto_70

koleto_70

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 182 Мнения:
  • Автомобил:
    W220 S500L 4Matic Facelift 2003

Публикувано 15 август 2016 - 18:38

Колега, дистроника е леко глупава екстра, така рязко ще набие спирачки като някой се изнесе да изпреварва отпред че автоматично те праща за дискове. И за да не кажеш от къде знам ... Имам 212 с дистроник плюс. Като карам в силен трафик на магистрсла го изключвам, искам чист автопилот....ама няма :(

Ми незнам колега, кой какво набива, но за момента дискове не ми се е налагало да сменям заради дистроника нито пък съм си разбивал носа в предното стъкло... Принципно Distronic и Distronic Plus са различни неща... Ето ти да откриеш разликите м/у двете:

https://techcenter.m...nic/detail.html

https://techcenter.m...lus/detail.html

От друга страна Distronic Plus спира максимум с 40% от спирачното усилие... ако това поврежда дискове... ъъъ как да ти кажа... иначе ти си знай де... нямам нищо против....

Ето ти и още едно материалче за системите - разгледай го, и може да научиш кое как действа

https://www.mbusa.co...des/benz/safety

Този пост е редактиран от koleto_70: 15 август 2016 - 18:39

• 0

#131 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 15 август 2016 - 21:47

На Цгкласата нямам дистроник, но съм набивал спирачки рязко и стоп-асистента сваля педала до дупка. Не съм имал проблем с диакове заради рязко спиране, незнам на колко от вас им се е включвал спирачния асистент, но ако не си строшиш носа в предното стъкло или волана, то очите ти стават кат на пекинез, тамън два пъти съм успявал да го задействам. На Аудито имам дистроник, ама той не спира напълно, под 30км/ч се гаси(верно че пищи зверски), но не спира колата напълно и не потегля автоматично, ако се е изгасил. Ако някой те засече удря спирачките яко и пищи, дори се самоизключва.
Спирачните дискове не са от стериопор, или по е аз не си купувам такива, нема как да сдадат багажа от едно аварийно спиране, освен ако не си в 30см локва. В локвата може и да се пръснат на парчета, ама преди това ще си спрял или поне ще си намалил достатъчно, ако имаш глава на раменете,ако караш с гъз на раменете няма нещо, което да те спаси.
Има тука един колега с подпис "не каряй по-бързо, отколкото ангела ти хранител може да лети", ако го спазвате, вероятно няма да имате проблеми.

П. С.
Мисля да го изплагеаствам тоя подпис, мнго е гОУем. Разбира се, ще допиша, че е плагеатсво и от къде.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#132 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 16 август 2016 - 00:12

то туй е народна мъдрост с ангела...    и много вярна, ама знаеш ли го той колко бързо лети...?

май всеки дистроник е до определена скорост, поне по старите модели - 220, 221 не спират напълно сами, гледам в 222 дистроник плюс също пише че не спира сам, ама не знам...

• 0

#133 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998

Публикувано 08 септември 2016 - 21:08

Колеги живот и здраве утре е големия ден, ще кача снимки ако всичко е както трябва. Два дена карах колата в града и извън града и много ми хареса, всички екстри и работиха нямаше видими на пръв поглед течове по двигателя като същия работеше много добре. Единствено много ми се иска преди да платя утре да я кача в някой сервис на подемник и някой който разбира да погледне. Днес е гледах на стар имаше грешка само в шибедаха който се отваря на прекъсвания можеби му трябва обучение, копчето за палене на лоста пишеше че е развалено(прекъсната връзка). Моля ви кажете ми ако знаете някой сервиз в Добрич да свърша тази работа защото колата няма номера и трябва да я карам с платформа до Варна. Благодаря!

• 0

#134 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 08 септември 2016 - 21:19

Хайде на хубаво да е!За Добрич нищо не мога да кажа,защото добричлии които познавам си правят колите или във Варна или в Оброчище (до Албена)
  • 0

#135 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998

Публикувано 08 септември 2016 - 21:26

Във Варна със сигурност има доста сервизи но търговеца не дава да се кара с немските номера слагал ги за украса... Само във Добрич я върти защото познавал куките... Днес ме заведе във един сервиз стори ми се доста хубав поне на външен вид. Имаха Стар С4 закачи я там човека и я прочете седях неотлъчно до него и гледах какво пише беше на Български и общо взето следях от дясно да излизат само тикчета а на гореспоменстите две неща имаше малко f. Единствено не ми се иска за преглед по ходовата част преди да я платя да я карам във същия сервиз защото са познати на джамбазина и не знам каква ще я свършат. Затова питам някой колега ако има отзиви да сподели за някое сервизче. Иначе колата върви на пушка дълго време ще и свиквам

• 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни