Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Съвети и въпроси относно закупуване на CLK W208или "какво мислите за тази обява", "помощ, не мога да си х

• Please log in to reply
323 мнения по тази тема

#76 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Публикувано 26 март 2015 - 14:48

Нещо не можем да се разберем,за което се извинявам а уж и двамата сме българи:-) .
Щом имаш мнение,това е най-важното и никой не може да те оспори.Това искам да кажа.

И аз се извинявам на всички ако съм прозвучал като всезнайко, но мисля, че в дискусиите и споровете се ражда истината, а тя винаги е някъде по средата.

Разчитам на теб и на другите колеги, да продължите да споделяте своето мнение и опит.

• 0

#77 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2015 - 14:50

Да ЦЛК-то е като Ц-класата - правилно! Аз мисля ,че жена и кола си е до късмет. Аз моята 202-ка я купих за по-малко от 3000лв и до момента за 6месеца каране съм сменил само сферите на нивомата (още при покупката бяха заминали) и нищо повече ,а и не виждам нищо належащо за смяна! Купувал съм 124-ка за 7900лв и за 3месеца ме съсипа ,цялото окачване ново. Така ,че колега ,желая ти късмет ,и по-кротко и двамата ,без нерви! :beer

• 0
NO PAIN - NO GAIN!

#78 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 26 март 2015 - 14:54

Да могат да се купят, но за жалост вече съм минал през два Мерцедеса и вече не бих карал др. кола.
За по новата кола според мен си прав до някъде, зависи как е експлоатирана тази кола
Аз моите Мерцедеси съм си ги карал винаги лежерно и нормално, защото вече съм се налудувал.
Разликата я има да, но пък си струва. Удоволствието и лукса се заплаща!

Мерцедес за винаги!
"Веднъж като се качиш на мерцедес,трудно се слиза"-това го бях чул още като ученик от един собственик на 115.Тогава се чудих тоя пък какво се надува с тоя квадратен таралясник!..
  • 0

#79 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Публикувано 26 март 2015 - 14:59

Да ЦЛК-то е като Ц-класата - правилно! Аз мисля ,че жена и кола си е до късмет. Аз моята 202-ка я купих за по-малко от 3000лв и до момента за 6месеца каране съм сменил само сферите на нивомата (още при покупката бяха заминали) и нищо повече ,а и не виждам нищо належащо за смяна! Купувал съм 124-ка за 7900лв и за 3месеца ме съсипа ,цялото окачване ново. Така ,че колега ,желая ти късмет ,и по-кротко и двамата ,без нерви! :beer

Прав си аз моята жена 15 години я пробвах и изпитвах преди да я избера.

И аз старата ми Ц180 я купих за 3200лв. с газова уредба през 2011г. като смених един шарнир, тампони на ст.щанга и едната бубина. При положение, че тогава вървеха от 4000 нагоре. Продадох я в края на 2013г. за 3000лв. и човека и до ден днешен е супер доволен от нея.

Благодаря за пожеланията да ти се връщат тъпкано, а с колега беше професионален спор 

• 0

#80 ivantov

ivantov

Чирак

• Потребители на форума
  • 147 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    CLK 200, 1999 г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2015 - 15:07

Колеги, май дискусията се разгорещи излишно.
Просто се опитваме да споделим дългогодишен опит прекалено емоционално.
Колегата сам си преценя възможностите и приоритетите.
Лошото е, че от предложените 208-ци с ръчна скоростна кутия от автокъщите в момента, аз лично не бих рискувал да купя. Показах кое ми изглежда читаво на снимка, но не е ясно преди колко време са правени снимките и дали сега състоянието е такова.
Успех с избора и си отваряй очите :)
  • 0

#81 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Публикувано 26 март 2015 - 15:20

Колеги, май дискусията се разгорещи излишно.
Просто се опитваме да споделим дългогодишен опит прекалено емоционално.
Колегата сам си преценя възможностите и приоритетите.
Лошото е, че от предложените 208-ци с ръчна скоростна кутия от автокъщите в момента, аз лично не бих рискувал да купя. Показах кое ми изглежда читаво на снимка, но не е ясно преди колко време са правени снимките и дали сега състоянието е такова.
Успех с избора и си отваряй очите :)

Точно на този опит разчитам!

За съжаление бюджета ми е малък и затова разчитам на вашата помощ да намеря някаъв компромисен вариант като цена качество. Знам, че не може за тези пари да се намери безупречен екземпляр, но дано да намерим някой с по приемливи кусури.

Като набележа някоя, ще я кача тук и ако може заедно да вземем решение дали си струва да се види на живо.
Ако харесаш някоя която влиза в тези пари ще се радвам да я качиш тук, за да я обсъдим с др. колеги от форума.

• 0

#82 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2015 - 16:29

Понеже напоследък масово темите във форума се отнасят до обсъждане на коли, сериозно обмислям да "заема" една добра практика.
... а тя е да пусна една тема, която да си се излива като ЧАТ Темата, но по модел кола.
т.е. явно в момента са много мераклийски 208-иците и 203-ките, около които се получава най-голямото джафкане.

Просто не е сериозно в технически форум, най-много теми да има около въпроса "каква кола да си купя" :)
Догодина ще стане същото с 209ките, ще почакаме още 2 години, за да станат 204ките под 10х.лв. и да се почне и там.

Явно каквото и да си пишем, манталитетът ни повелява да питаме, после като чуем нещо различно от това, което мислим, да си правим каквото си знаем и да обясняваме на хората, които сме питали колко са сбъркани.
Така че без лоши чувства, довечера живи и здрави, мисля да почна да пообединяв малко теми и да направя мишмаш :)
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#83 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Публикувано 26 март 2015 - 16:33

Според мен автомобил който струва около 6000 би се продал по лесно от такъв за 8000лв.
.

Ти за кво я купуваш - да я караш или да я продаваш. Читава кола за малко пари няма. При мен дойде един познат със 9700 лв да му дам моето ЦЛК и беше убеден , че ще му го дам и няма да ти казвам каква физиономия направи като му казах , че няма да стане. Това, че си събрал някакви пари за кола, незначи че някой ще си даде колата на теб, щото видиш ли догодина ще и падне цената. Колегите ти го казаха или събери повече пари за по добър екземпляр или си купи някоя кошница от тия дето показваш и се абонирай за форума, защото често ще ти се налага да пишеш тук.

Този пост е редактиран от ///sasho: 26 март 2015 - 16:38

• 0

#84 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Публикувано 26 март 2015 - 17:22

Ти за кво я купуваш - да я караш или да я продаваш. Читава кола за малко пари няма. При мен дойде един познат със 9700 лв да му дам моето ЦЛК и беше убеден , че ще му го дам и няма да ти казвам каква физиономия направи като му казах , че няма да стане. Това, че си събрал някакви пари за кола, незначи че някой ще си даде колата на теб, щото видиш ли догодина ще и падне цената. Колегите ти го казаха или събери повече пари за по добър екземпляр или си купи някоя кошница от тия дето показваш и се абонирай за форума, защото често ще ти се налага да пишеш тук.

Аз я купувам, за да я карам и след определено време да я продам и да си купя друга.

А ти за какво купуваш коли, след като я покараш  си я оставяш за спомен ли?

Ти на твоето по-принцип може и 19700 лв. да и търсиш, незнам някой да е сложил някаква горна граница. Значи точно това може и да се случи и някои да ми даде колата си, защото може да си каже по-добре тези пари от колкото догодина по-малко, знае ли се. Има хора, на които даден автомобил им омръзва и искат да го сменят с др. независимо, че са вкарали пари в него. 

Сега дали ще е кошница, предстои да разберем. Може пък да се улучи на някоя кошница, която що годе да върви, с помоща на хора от форума.

Аз за форума вече съм се абонирал, ама незнам що си толко убеден, че тези които са с по скъпите кошници не са се абонирали за форума и не пишат често.

• 1

#85 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Публикувано 26 март 2015 - 17:29

Понеже напоследък масово темите във форума се отнасят до обсъждане на коли, сериозно обмислям да "заема" една добра практика.
... а тя е да пусна една тема, която да си се излива като ЧАТ Темата, но по модел кола.
т.е. явно в момента са много мераклийски 208-иците и 203-ките, около които се получава най-голямото джафкане.

Просто не е сериозно в технически форум, най-много теми да има около въпроса "каква кола да си купя" :)
Догодина ще стане същото с 209ките, ще почакаме още 2 години, за да станат 204ките под 10х.лв. и да се почне и там.

Явно каквото и да си пишем, манталитетът ни повелява да питаме, после като чуем нещо различно от това, което мислим, да си правим каквото си знаем и да обясняваме на хората, които сме питали колко са сбъркани.
Така че без лоши чувства, довечера живи и здрави, мисля да почна да пообединяв малко теми и да направя мишмаш :)

Мисля, че е нормално да се търсят тези коли при положение, че сами казвате, че преди 2-3 години са вървели по 15000, а сега са по 5-6000.
Незнам на др. какъв е манталитета, но моя определено не е такъв. Питах те онзи ден за една, чух твоето мнение и това на др. колеги и се отказах, и не помня някъде да съм писал, че сте сбъркани. Напротив останах приятно изненадан от повечето колеги колко са отзивчиви и компетентни.

И пак се извинявам ако съм обидил някой с нещо!!!

• 0

#86 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 март 2015 - 18:20

Аз я купувам, за да я карам и след определено време да я продам и да си купя друга.
А ти за какво купуваш коли, след като я покараш си я оставяш за спомен ли?
Ти на твоето по-принцип може и 19700 лв. да и търсиш, незнам някой да е сложил някаква горна граница. Значи точно това може и да се случи и някои да ми даде колата си, защото може да си каже по-добре тези пари от колкото догодина по-малко, знае ли се. Има хора, на които даден автомобил им омръзва и искат да го сменят с др. независимо, че са вкарали пари в него.
Сега дали ще е кошница, предстои да разберем. Може пък да се улучи на някоя кошница, която що годе да върви, с помоща на хора от форума.
Аз за форума вече съм се абонирал, ама незнам що си толко убеден, че тези които са с по скъпите кошници не са се абонирали за форума и не пишат често.

Кола си купувам , за да я карам и да и се радвам, а не да я продавам. Когато реша да я смена, проверявам цената в интернет и я пускам на средната цена, без да смятам колко ми е излезнала защото е такъв пазара. Не си купувам кола и при покупката да мисля за колко ще я продам. На моята немога да и искам 19700 просто , защото не я продавам, не си мисли че всеки който кара кола иска да вземе нещо за колата си на всяка цена. И да купих си я на висока пазарна цена и ако провериш колко теми съм пуснал във форума за последните 2 години за проблеми с колата, сигурно ти ще пуснеш за една седмица повече ако вземеш някоя от тия кошници дето си посочил.
  • 0

#87 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Публикувано 26 март 2015 - 18:34

Кола си купувам , за да я карам и да и се радвам, а не да я продавам. Когато реша да я смена, проверявам цената в интернет и я пускам на средната цена, без да смятам колко ми е излезнала защото е такъв пазара. Не си купувам кола и при покупката да мисля за колко ще я продам. На моята немога да и искам 19700 просто , защото не я продавам, не си мисли че всеки който кара кола иска да вземе нещо за колата си на всяка цена. И да купих си я на висока пазарна цена и ако провериш колко теми съм пуснал във форума за последните 2 години за проблеми с колата, сигурно ти ще пуснеш за една седмица повече ако вземеш някоя от тия кошници дето си посочил.

Ама няма лошо със здраве да си я караш и дано изобщо да не ти се налага да я ремонтираш.

Само не мога да разбера защо кола под 7000 лв. си сигурен, че не струва. Сега аз за седмица колко теми ще пусна след като си купя кола не се знае, живи и здрави ще видим.

Аз къде съм написал ще точно тези ще ги купя, нали за това е форума да питаме и да събираме мнения, или се лъжа.

Качих линкове, чух мнения, което е ок, но ти ме обеждаваш, че ще купя кошница.

Може и да си прав, но мислиш ли, че това е начина?

• 0

#88 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 март 2015 - 18:41

Първо никъде не съм ти писал под 7000 лв., но щом 7000 е някакъв таван за теб, то ако разгледаш обявите, малко ако разбираш от ЦЛК се вижда , че под тоя твой таван от 7000 няма нещо интересно.

Този пост е редактиран от ///sasho: 26 март 2015 - 18:58

• 0

#89 sleyd

sleyd

Чирак

• Потребители на форума
  • 55 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C180-продадена
    W210 E230-продадена
    VW Passat B5 1.9 TDI

Публикувано 26 март 2015 - 18:59

Ами то ако разгледаш обявите, малко ако разбираш от ЦЛК се вижда , че под 7000 няма нещо интересно.

Ами аз ако разбирах от ЦЛК нямаше да питам. Всеки търси различни неща, и за някой даден автомобил е интересен, а за друг не е. Въпрос на личен избор.

Бих се радвал щом разбираш от ЦЛК, ако ми се стори някоя кола интересна на мен да споделиш своето мнение.

Много разводнихме темата, ако съм те засегнал с нещо се извинявам!

• 0

#90 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2015 - 21:22

Ей спрете да се заяждате с момчето излишно, всеки има право да си купува каквото иска и не е нужно да му казваме ,че е кошница и едва ли не да го кълнем "колко теми ще пишеза проблеми" . Хайде да си пием валидола и ракията и да сме малко по-широко скроени ,а за тези за които само скъчите коли са добри ,търгашите си разказват легенди и си пълнят гушите. Нека да конкретизираме малко темата : Човека пуска линк ,който желае го вижда и коментира какво точно му харесва и какво не!
  • 2
NO PAIN - NO GAIN!

6 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 6 гости, 0 анонимни