Този пост е редактиран от ///sasho: 25 март 2015 - 22:18
Съвети и въпроси относно закупуване на CLK W208или "какво мислите за тази обява", "помощ, не мога да си х
Започната от sleyd, 22 мар 2015 - 14:02:35
323 мнения по тази тема
Публикувано 25 март 2015 - 22:15
Първата ми харесва на снимки, а втората не. Ако бях на твое място и цената ме устройваше, щях да отида направо с парите и да я гледам.
Публикувано 26 март 2015 - 02:12
Първата щях да е купувам за майка ми преди година. Момчето заминаваше за чужбина до колкото си спомням, колата на снимкин изглежда много добре. Не знам как така никой не я е купил все още! Тогава цената мисля че беше около 7,5-8000...
Публикувано 26 март 2015 - 08:06
В момента няма много богат избор на 208-ци.
Като добро общо състояние ми хващат окото само тези две:
http://www.mobile.bg...09&slink=97n8n9
http://www.cars.bg/c1013256
Втората е нагледен пример за екстрите, които първата няма.
Да, наистина са хубави колите, но и двете надвишават бюджета ми. А и двете са автомат, като втората е и ЦЛК 320. Аз за сега съм се насочил към 6-степенна кутия.
Иначе втората е бъкана с екстри, особено Босе-то.
Публикувано 26 март 2015 - 08:08
Първата ми харесва на снимки, а втората не. Ако бях на твое място и цената ме устройваше, щях да отида направо с парите и да я гледам.
Става въпрос за черната в Гоце Делчев или за сивата в Дупница?
Публикувано 26 март 2015 - 08:10
Първата щях да е купувам за майка ми преди година. Момчето заминаваше за чужбина до колкото си спомням, колата на снимкин изглежда много добре. Не знам как така никой не я е купил все още! Тогава цената мисля че беше около 7,5-8000...
Колега извинявай, но за сивата с регистрация дето е и с навигацията ли говориш?
И ходихте ли да я гледате?
Публикувано 26 март 2015 - 08:52
Мисля, че колегите коментират автомобилите, които посочих. Първата - със старозагорската и втората - с хасковската регистрация.
Публикувано 26 март 2015 - 11:13
За тазиСтава въпрос за черната в Гоце Делчев или за сивата в Дупница?
http://www.mobile.bg...09&slink=97n8n9
Публикувано 26 март 2015 - 13:14
Хубава изглежда колата,само дето ти търсиш с ръчна кутия.
Според мен също както повечето колеги смятам,че автоматика е по-добрия вариант освен ако не смяташ да се състезаваш с някой,но все пак ти даваш парите и колата ще бъде твоя,така че ти решаваш.
Публикувано 26 март 2015 - 13:21
Да, наистина са хубави колите, но и двете надвишават бюджета ми.
Колега, по-скъпо нещо от стар, евтин Мерцедес едва ли има.
Ако можеш си купи по-скъпа кола в най-доброто състояние, което можеш да намериш. Кола, по която не са жалени пари. Като си направиш сметката след години ще видиш, че 1000-2000 лева са нищо в сравнение с всичко, което си пръснал (или не) по колата.
Сметни си цялосните извесни разходи по него: ГО, каско, данък, ГТП, разходи за гориво с твоите годишни километри, винетки, годишно обслужване и ще видиш, че този автомобил на 2-3 години го плащаш още веднъж. Това е без неочаквани ремонти.
Покупната цена с последното нещо, което трябва да те спре да купиш хубав автомобил.
Този пост е редактиран от Praetorian: 26 март 2015 - 13:29
Публикувано 26 март 2015 - 13:28
Ако можеш си купи по-скъпа кола в най-доброто състояние, което можеш да намериш. Кола, по която не са жалени пари. Като си направиш сметката след години ще видиш, че 1000-2000 лева са нищо в сравнение с всичко, което си пръснал (или не) по колата.
Покупната цена с последното нещо, което трябва да те спре да купиш хубав автомобил.
С две ръце подкрепям съвета на колегата
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Публикувано 26 март 2015 - 13:48
Сметни си цялосните извесни разходи по него: ГО, каско, данък, ГТП, разходи за гориво с твоите годишни километри, винетки, годишно обслужване и ще видиш, че този автомобил на 2-3 години го плащаш още веднъж. Това е без неочаквани ремонти.
Да колега прав си , но до някъде. Не мисля, че кола струваща 5000-6000 лв. на 15г. е евтина при положение, че същата може да се намери и на около 4000лв.
Другото което е, че нямаш никаква гаранция, че като дадеш 7000лв. колата ще е безупречна. И при положение, че ще стане почти 8000, преди да е готова за път за мен е просто скъпа. А ако излезе нещо за оправяне (в което съм почти сигурен), колата си остава вечно моя и ненормално скъпа.
Публикувано 26 март 2015 - 13:51
Хубава изглежда колата,само дето ти търсиш с ръчна кутия.
Според мен също както повечето колеги смятам,че автоматика е по-добрия вариант освен ако не смяташ да се състезаваш с някой,но все пак ти даваш парите и колата ще бъде твоя,така че ти решаваш.
Да имам няколко прости условия за колата и те са климатроник и ръчна 6-степенна кутия.
Разбира се, че автомата е най-добрият вариант, но просто не е за мен.
Публикувано 26 март 2015 - 13:51
А ако излезе нещо за оправяне (в което съм почти сигурен), колата си остава вечно моя и ненормално скъпа.
А.защо си мислиш че за 5-6000 лв. ще имаш по евтини ремонти и колата няма да остане вечно твоя?
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 26 март 2015 - 13:59
А.защо си мислиш че за 5-6000 лв. ще имаш по евтини ремонти и колата няма да остане вечно твоя?
Ами за мен е просто- 5000лв+1000 за ремонт-6000
7000+1000 за ремонт-8000
Според мен автомобил който струва около 6000 би се продал по лесно от такъв за 8000лв.
Не ме разбирайте погрешно наясно съм, че понякога по-скъпото излиза по-евтино, но просто нямам 8000лв за харчене по кола +1000 за ГИ.
Според мен може да се попадне на свестен автомобил на цена около 5000лв, трудно е да, но не е невъзможно.
Публикувано 26 март 2015 - 13:59
Да колега прав си , но до някъде. Не мисля, че кола струваща 5000-6000 лв. на 15г. е евтина при положение, че същата може да се намери и на около 4000лв.
Другото което е, че нямаш никаква гаранция, че като дадеш 7000лв. колата ще е безупречна. И при положение, че ще стане почти 8000, преди да е готова за път за мен е просто скъпа. А ако излезе нещо за оправяне (в което съм почти сигурен), колата си остава вечно моя и ненормално скъпа.
Ти си знаеш Колко "струва" една кола никой не може да каже. Това, че има екземпляри и на половин цена нищо не значи. Всеки собственик, който си поддържа колата с удоволствие ще я пусне много над средната пазарна цена и ще има отлично основание за това. Всеки, който бърза да се отърве от колата си ще я пусне евтино. (Аз не вярвам че зад "спешно ми трябват пари, затова цената е такава" можеш да уцелиш читав автомобил.)
И не се заблуждавай, че след 3-4 години каране, вече 15 годишната кола, няма да е вечно твоя. "Купуваш хубаво и евтино -> караш дълго и само сменяш масло -> продаваш бързо и скъпо" е огромна илюзия.
Каквото и да си решиш не забравяй след 2-3 години да пуснеш тук калкулация за цялостните разходи за ползване на автомобила. Успех с търсенето!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни