НП се ОБЖАЛВА (разл. от "възразява") пред компетентния съд чрез органа, който го е издал, за което има друг срок (7 дни).
Има значение за колко време ще бъде издадено НП - вж. чл. 34 от ЗАНН.
Този пост е редактиран от Momchil: 12 май 2015 - 07:03
Публикувано 12 май 2015 - 07:01
Този пост е редактиран от Momchil: 12 май 2015 - 07:03
Публикувано 12 май 2015 - 15:55
Компетентния съд се намира в седалището на органа издал НП.
В доста от случаите ти е по-изгодно да си платиш, отколкото да обжалваш.
Публикувано 13 май 2015 - 07:01
Щракнаха ме сутринта на Вл. Вазов . Каpах с 80. Само видях как ми светна снимачката в очите.
Публикувано 13 май 2015 - 09:32
Щракнаха ме сутринта на Вл. Вазов
. Каpах с 80. Само видях как ми светна снимачката в очите.
Диди къде е тази "светулка" на Вл.Вазов та да имаме едно на ум?
Публикувано 13 май 2015 - 09:56
Публикувано 13 май 2015 - 11:29
Диди къде е тази "светулка" на Вл.Вазов та да имаме едно на ум?
Като минеш светофара на Баумакс-Враждебна в посока изхода на София, точно след лек завой преди тунела под Ботевградско шосе. Бяха застанали точно след завоя и тъкмо се засилваш след светофара и ЩРАК - нямаш възможност да ги видиш предварително.
Публикувано 13 май 2015 - 14:49
Мда, аз имах акт съставен в област Кюстендил (ти знаеш случая), но наказателното постановление ми го връчват в КАТ в София, съответно аз подадох жалба срещу наказателното постановление в КАТ в София, до Кюстендилски районен съд. Ако обжалваш процедурно - както за липсващата дата - можеш само да приложиш всички необходими документи и май не е задължително да присъстваш на делото, ама не съм сигурен. Аз на моите обжалвания написах пълномощно на адвокат да ме представлява, не съм ходил.Компетентния съд се намира в седалището на органа издал НП.
В доста от случаите ти е по-изгодно да си платиш, отколкото да обжалваш.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 13 май 2015 - 14:57
Колега, трудно е да се каже ЩЕ се размине, никой не може да ти го гарантира. Адвокатите, които се занимават с това, твърдят, че който не е обжалвал, той не е спечелил, но това не е вярно, аз съм обжалвал два пъти и двата пъти не съм печелил. Единият път на две инстанции ина двете не съм спечелил. Така че гаранция никой не може да ти даде.Тоест когато ми издадат наказателното постановление да го обжалвам на база на това че липсва година на акта и ще ми се размине?
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 13 май 2015 - 15:17
ЗАНН, Чл. 59. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Наказателното постановление и електронният фиш подлежат на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението, а за нарушенията, извършени в чужбина - пред Софийския районен съд....НП се ОБЖАЛВА пред компетентния съд...
Публикувано 13 май 2015 - 19:40
Като минеш светофара на Баумакс-Враждебна в посока изхода на София, точно след лек завой преди тунела под Ботевградско шосе. Бяха застанали точно след завоя и тъкмо се засилваш след светофара и ЩРАК - нямаш възможност да ги видиш предварително.
А.
Е те това е мобилна камера(кола с двама баровеца с униформи и фото-апарат).
Там иначе няма стационарна камера
Публикувано 14 май 2015 - 00:07
Ясно- в засада са.В сайта пише,че трябва да са или на стадиона или някъде по протежението на Вл. Вазов,но на видимо и обозначено за целта място в точност "Баумакс".Това е доста по на долу.Гадове.Стотинка да не видят!
Колеги и приятели-КАРАЙТЕ внимателно,разумно и най-вече безаварийно!
Публикувано 19 май 2015 - 15:33
По повод снимките от мобилни и стационарни камери днес излезе Наредба регулираща използването им. Който се интересува, да заповяда
Наредба №8121з-532_12.05.2015 за условия и реда на използване на АТСС за конторл на правилата за движение.pdf 1,39MB
26 Брой сваляния
Този пост е редактиран от eMs1: 19 май 2015 - 15:34
Публикувано 19 май 2015 - 16:40
По повод снимките от мобилни и стационарни камери днес излезе Наредба регулираща използването им. Който се интересува, да заповяда
Емо без ценен си!
Значи има ли знак №24 вече няма "засада" и всичко е законно.
Карай те внимателно и спазвайте правилата.
Публикувано 19 май 2015 - 16:55
Публикувано 01 август 2015 - 09:25
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни