CL 420 07/1997 Elegance Final Edition във клуба!Кола мечта
Започната от babaneze, 21 фев 2015 - 00:10:21
CL
211 мнения по тази тема
Публикувано 25 март 2019 - 17:58
Благодаря Тоше! Тази вечер ще сваля фара и ще снимам.
Публикувано 26 март 2019 - 06:59
Тоше нямаше нужда от силикон. Фара се държи на 4 щипки.Оказа се че рефлектора беше излезна от леглото. Държи се на две щипки,за 2мин работа. Днес ще минавам отново, ще пиша по-късно как е минало,че този тюФ стана исторически!
За съжаление от снимките не се разбира много,правени са в бързината
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от babaneze: 26 март 2019 - 07:10
Публикувано 26 март 2019 - 08:29
Супер!Хайде успех днес,че да свършва тази сага .Тоше нямаше нужда от силикон. Фара се държи на 4 щипки.Оказа се че рефлектора беше излезна от леглото. Държи се на две щипки,за 2мин работа. Днес ще минавам отново, ще пиша по-късно как е минало,че този тюФ стана исторически!
Публикувано 30 май 2019 - 12:44
Здравейте приятели! Не знам от къде да започна,освен да се похваля с една добра и една лоша новина
Публикувано 30 май 2019 - 12:48
.
Прикачени файлове
Публикувано 30 май 2019 - 12:57
Сега видях, че от това което съм написал само 2 изречения са се качили Изгоря една бобина преди месец, смених е с една стара която имах под ръка,номолата започна да придърпва, оборотите паднаха на около 500-600.при натиска е на спирачка играят, понякога гасне на кръстовище, а при паркинг понякога двигателя се форсира самичък. Смених всички свещи плюс още 5 бобини, но нищо. Вчера размени бобините от шофьорска та страна и след това колата започна да прекъсва постоянно... Не знам какво да правя, утре ще отида на диагностика... Някъкви насоки, съвети? В момента качвам клипчета от вчера в ютуб и ще споделя адреса на видеото.
П. С. От три месеца Мечо е на немски табели и там бяха едни драми, докато взема тюФ. Рефлектора беше откачен на фара, аз го за качих, но този пендел каза, че докато е мина на проверка в Мерцедес сервиз и не му занеса касова бележка няма да ме пусне. Срещу 105 евро и 5 мин в мерцедес вече бях в бона в ръка. В крайна сметка и и около 2500 евро всичко приключи с Хепи енд!
П. С. От три месеца Мечо е на немски табели и там бяха едни драми, докато взема тюФ. Рефлектора беше откачен на фара, аз го за качих, но този пендел каза, че докато е мина на проверка в Мерцедес сервиз и не му занеса касова бележка няма да ме пусне. Срещу 105 евро и 5 мин в мерцедес вече бях в бона в ръка. В крайна сметка и и около 2500 евро всичко приключи с Хепи енд!
Публикувано 30 май 2019 - 13:10
Публикувано 30 май 2019 - 14:02
Изгорялата бобина как я откри коя от всички е ?
като е свалена от колата знаеш ли как да я мериш с ОМ-метър ? или да я тестваш по друг начин ?
сесшисе ?
Публикувано 30 май 2019 - 14:17
Боги на една снимка съм снимал, къде е изцапан цилиндъра. Започнах да откачам бобина по бобина докато усетя разлика в оборотите и тресене на двигателя. Не знам какво е ом-метър? При мен всичко е на око. Разкажи по подробно ако можеш какво трябва да проверя, направя ит. Н.
Публикувано 30 май 2019 - 16:42
До колкото разбирам в момента е станало пълна каша, разменял си бобини хаотично.
Ами това ми стана интересно, как си диагностицирал проблема.
Иначе има лесен начин да се тества всяка една бобина докато е свалена.
ако някоя е изгоряла, то и грешка ще има записана, на кой цилиндър е.
най добре тествай ги всичките една по една, за да си сигурен че работят.
виж в ютуб търси за (howto test ignition coil)
Този пост е редактиран от Bogi: 30 май 2019 - 16:46
сесшисе ?
Публикувано 31 май 2019 - 18:08
Колеги днес направих диагностика, оказа се дебитомер... Имам няколко оферти, какво е вашето мнение? И да мина тънка лайсна, средна лайсна или да играя кеша за боша
Прикачени файлове
Публикувано 31 май 2019 - 19:09
Значи ли че гимнастиката с бобините и свещите е била излишна ?
сесшисе ?
Публикувано 31 май 2019 - 19:43
Боги оказа се че бобините на старк без лула са различни от бобините на беру в и другите ги забравих. Вътре като погледнеш се различават. Снимал съм ги, но понеже места багаж и два дни и нямам много време в неделя ще ги кача да покажа разликите. А колкото до дебитомер според от кой да поръчам?
Публикувано 31 май 2019 - 22:27
Не съм имал проблеми с дебитомер, затова немога нищо да кажа.
сесшисе ?
Публикувано 31 май 2019 - 23:29
Не съм имал проблеми с дебитомер, затова немога нищо да кажа.
Ще почакам да събера мнения до утре вечер,но май всички клонят към Боша...
4 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни