Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W203 не се отключва

• Please log in to reply
47 мнения по тази тема

#46 iliqn87

iliqn87

Чирак

• Потребители на форума
  • 98 Мнения:
  • Град:Попово

Публикувано 08 февруари 2015 - 16:36

Днес ми излезе съобщение Display faulty visit workshop. Излязоха ми 2 такива едновременно, като едното беше със знак на високо напрежение(светкавичката). След като рестартирах се оправи. Миналата седмица сменях заден сам модул че ми изкарваше 9 грешки от задния ляв стоп и самия модул беше се поразпоил и имаше нагар по него. Опитах се да намеря инфо за тази грешка, но не намерих нище. Ако на някой се е случвали да помага.

• 0

#47 dimhab

dimhab

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    w203 2001г. C220CDI - Sold
    w124 1994г. Е200С

Публикувано 12 февруари 2015 - 16:31

Днес ми излезе съобщение Display faulty visit workshop. Излязоха ми 2 такива едновременно, като едното беше със знак на високо напрежение(светкавичката). След като рестартирах се оправи. Миналата седмица сменях заден сам модул че ми изкарваше 9 грешки от задния ляв стоп и самия модул беше се поразпоил и имаше нагар по него. Опитах се да намеря инфо за тази грешка, но не намерих нище. Ако на някой се е случвали да помага

Прочети тук за съобщенията на дисплея - http://mercedes-w203...u/html/2_17.htm

При мен излезе този надпис преди години, когато след обилен дъжд, мокри се навлякохме в колата - гумените стелки заплуваха във вода, пуснах отоплението, след около 60-70км. водата вече се беше изпарила...но явно някъде беше кондензирала и ми излезе това съобщение и дисплея светеше целия в червено. След като изсъхна колата съобщението изчезна, но остана да свети SRS-а, който изчистихме на последвалата диагностика.

Описаните от тебе проблеми ме навяват на мисълта за проблем в комуникацията по CAN поради лоши(клеясали) връзки или дефектен заден модул.

Успех при разрешаването на проблема.

• 0

#48 iliqn87

iliqn87

Чирак

• Потребители на форума
  • 98 Мнения:
  • Град:Попово

Публикувано 18 февруари 2015 - 19:59

Задния сам модул го смених  и нещата със грешките които даваше за задните стопове( бяха 9 грешки) се оправиха. Сега от време на време някви такива луди грешки дава, ама го прави много рядко. Както карам и ми светва лампа че съм на дълги, губят ми са мигачите и чистачките, спира ми навигацията и такива му работи. Ще му хвана аз спатиите ама да видим кога. Имам един въпрос. На кое викате преден сам модул. На този отстрани волана или на този под предния капак, за да го извадя и да го огледам да не е клеясал нещо, че задния беше окъсявал поради наводняване.

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни