ами иди и и направи една диагностика все пак
във варна има и други сервизи освен БС
така с писане трудно се дава диагноза
може да ти се шашка някой САМ може и друго да е
диагностиката не е толкова скъпа а ще ти даде
насоки къде да търсиш проблема
Публикувано 09 януари 2015 - 21:13
ами иди и и направи една диагностика все пак
във варна има и други сервизи освен БС
така с писане трудно се дава диагноза
може да ти се шашка някой САМ може и друго да е
диагностиката не е толкова скъпа а ще ти даде
насоки къде да търсиш проблема
Публикувано 09 януари 2015 - 21:40
Отре ще я карарам и ще пиша след това ![]()
Публикувано 10 януари 2015 - 22:51
Така колеги днес бях на СТАР диагностика. Имаше грешки на задния сам модул за изгорели крушки, които са били стари грешки и изтрихме и 2 грешки на предния сам модул които пак изтрихме, грешка на подгревателя, грешка на аудиото и грешка на ламда сондата. Всички грешки изтрихме но колата все още не може да се заключи. Навигацията се изключва когато си посика и после след 5 минути пак се включва абсолютно сама. От време на време изписва с червено Батери алтернатор визит уоркшоп. Замерихме акомулатора и покаа перфектни стойности 14.2 по спомени мисля че показа.Ако някой може да помогне с нещо да пише. Бях чел че може да е от студеното, така че подскажете какво да стопля за да проверя дали ще се оправи, но надали защото като ходих да я гледам беше -10градуса и се отключваше перфектно.
Публикувано 10 януари 2015 - 22:58
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 10 януари 2015 - 23:16
Няма никаква грешка по алтернатора. Тази грешка излиза 1 п1ът на ден при цял ден каране. и след следващото палене е изчезнала. Понякога като дам на контакт изписва че съм на дълги а те фактически не светят, също така понякога таблото леко губи светлината си , като жижукане се получава.Все едно има ниско напрежение. Другите неща не ме интересуват, просто сикам да си отключвам и заключвам колата!!!!!
Този пост е редактиран от iliqn87: 10 януари 2015 - 23:17
Публикувано 10 януари 2015 - 23:28
Някой ако знае къде във ВАРНА да закарам колата ще съм му благодарен. Моля без съвети за Балкан СТАР.
Публикувано 11 януари 2015 - 01:30
Иди при Гледачката Слава .
Приема само в събота но не всяка събота .
Ти на каква диагностика ходи, само да ти кажат и изтрият грешките ли,
поне датите им казаха ли ти .
Ако мислиш че гаражните майстори ще имат повече милост към теб от
Балкан Стар, леко не е така .
Успех в търсенето на човек който не само чете а и разбира Star Diagnosis .
Ако все пак стигнеш до Храма на обречените, демек Балкан Стар,
не им давай да ти говорят врели-некипели, на конкретните си въпроси искай
ясни и възможно най точни отговори .
Когато разбереш причините нататък ще ти е по лесно и евтино .
Имаше във Варна една фирма бог по възстановяването на модули,
не си спомням името и .
Успех .
Публикувано 11 януари 2015 - 07:12
Този пост е редактиран от drjivago: 11 януари 2015 - 07:16
Публикувано 11 януари 2015 - 08:20
под бушоните и релетата при двигателя (зад ABS в черна пластмасова продълговата кутия) имаш букси с много кабели особено в едната.Има вероятност ТЯ да не прави добър контакт.
Публикувано 11 януари 2015 - 10:03
Колега,
Когато ключа не работи, свети ли червения диод, когато натискаш копчетата?
Вземи един телефон с камера и я включи. Срещу нея постави ключа и натисни, някое от копчетата. Трябва да видиш лилава светлина (инфраред сигнала), който с човешко око не се вижда. Направи процедурата, когато ключа не работи и когато работи.
Съвет: направи си втори ключ в най-скоро време и си оправи патроните на ключалките на вратите, да ти работят, с металната заготовка.
Фирмата във Варна, която е много добра във възстановяването на ел. модули, можете да намерите ТУК
Този пост е редактиран от CarlBenz: 11 януари 2015 - 10:05
The Best or Nothing
Публикувано 11 януари 2015 - 10:15
Колега ,замерете напрежението на алтернатора не отпред в двигателя а отзад колко подава на акумулатора.Ако има пад под 13.8 светва всичко като коледна елха!
Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно
Публикувано 11 януари 2015 - 10:23
ДИстанциооното свети и през камерата се вийда лилавия инфраред. Той акомулатора е отпред него замервахмеи показа 14.2, Ще се опитам да изклщча подгревателя и да видя дали няма да има подобрение, направи ми впечетление обаче че предния сам модул е произведен 2003-а година, а колата е 2006.
Публикувано 11 януари 2015 - 10:25
Някой знае кой е предпазителя на нагревателя направо да го сваля. Имам книжка с предпазителите, но под какво им трябва да го търся?
automatic heater system или auxiliary heater?
Този пост е редактиран от iliqn87: 11 януари 2015 - 10:44
Публикувано 11 януари 2015 - 17:05
Днес както карах и ми излезе грешка : Display visit workshop, след което спряха да работят фаровете, мигачите, аварийните, чистачките. След като загасих и заплаих се оправи.
Публикувано 11 януари 2015 - 18:07
Не е ли очевидно, че проблемът е по електро инсталацията в колата - докато другите проблеми не те интересуват - няма да се оправи. Трябва ти истинска диагностика, не просто някой да изчете грешките и да ти ги издиктува, след което да ги изтрие... В стар диагнозата като излезе грешка си има препратка с описание - какво може да я поражда, как да се провери коя от причините се е проявила, как се отстранява и т.н.Другите неща не ме интересуват, просто сикам да си отключвам и заключвам колата!!!!!
Венци, не че нещо, ама стар диагнозата не може да ти каже дата, защото ECU-то няма нито календар, нито часовник (тоя на таблото не важи), дори и най-новите модели могат само да кажат дали проблемът е бил ЗАПИСАН или е ЗАПИСАН И НАЛИЧЕН. Записаните излизат с f, а записаните, които още ги има като проблем излизат като F в списъка с грешките.Ти на каква диагностика ходи, само да ти кажат и изтрият грешките ли,
поне датите им казаха ли ти .
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни