Да проблема е ясно че е по ел. системата на колата, но някой компетентен може да каже къде са свързани всички тези прибори, които са бъгват и дали може този преден сам модул да е сменян от такава 2003-та година и затова да се шашка. Първия път когато стара се опита да се свърже с предния сам модул не успя, след което се свърза но не си спомням какви грешки беше запаметил. Ще я карам на друго място. Знам за едни добри момчета във Варна, но диагностиката им не е Стар, проблем ли е това?
W203 не се отключва
Започната от iliqn87, 07 яну 2015 - 21:02:54
47 мнения по тази тема
Публикувано 11 януари 2015 - 19:42
Публикувано 11 януари 2015 - 19:45
Само да кажа че днес когато замервах акомулатора на включени фарове показваше 13.9. Това нормално ли е или е ниско и може алтернатора да ебава цялата електроника?
Този пост е редактиран от iliqn87: 11 януари 2015 - 19:46
Публикувано 11 януари 2015 - 19:52
И днес когато всичко се бъгна перката на раздиатора работеше с пълна мощ а беше загряла на 70 градуса
Публикувано 11 януари 2015 - 20:00
Повече от ясно е че имаш проблем с електрониката. За съжеления тези проблеми не могат да се хванат, нито онлайн чрез форуми, нито по телефона, а единствено в сервиз. За това поразпитай за добри ел. монтьори и им се доверявай, да ти оправят колата.
Може да е преден SAM модул, може да е заден SAM модул, може и ECU-то да прави бели.
Зареждането между 13,8V - 14,2V се счита за нормално.
The Best or Nothing
Публикувано 11 януари 2015 - 20:33
Добре ясно е ще се ходи в сервиз. Кажете някой добър във Варна, но наистина да са наясно какво правят.
Публикувано 11 януари 2015 - 23:11
Koлега пусни подгрев задно стъкло ,отопление седалки(Ако имаш) ,климатроник на AUTO с включен компресор,фарове,и тогава измери напрежението при акумулатора.Ако е по малко от 13.8 както ти писах светва всичко,трябва профилактика на алтернатора.При мен беше около 120 лв(Четки,лагери,регулатор напрежение).Имах такъв проблем и се реши след ходене в БС.Хората ми казаха от първия път това е проблема,преди това ходих на 3 майстори и то не бяха датчици за странично отклонение,спирали на волана ,компове и т.н.Добре че отидох в Б.С ,казаха ми че е заради алтернатора ,оправих го и оттогава нямам никакви проблеми.Не знам само твоя с водно охлаждане ли е ,че там филма е по голям.
Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно
Публикувано 11 януари 2015 - 23:34
Не е с водно охлаждане
Публикувано 12 януари 2015 - 10:01
Koлега пусни подгрев задно стъкло ,отопление седалки(Ако имаш) ,климатроник на AUTO с включен компресор,фарове,и тогава измери напрежението при акумулатора.Ако е по малко от 13.8 както ти писах светва всичко,трябва профилактика на алтернатора.При мен беше около 120 лв(Четки,лагери,регулатор напрежение).Имах такъв проблем и се реши след ходене в БС.Хората ми казаха от първия път това е проблема,преди това ходих на 3 майстори и то не бяха датчици за странично отклонение,спирали на волана ,компове и т.н.Добре че отидох в Б.С ,казаха ми че е заради алтернатора ,оправих го и оттогава нямам никакви проблеми.Не знам само твоя с водно охлаждане ли е ,че там филма е по голям.
Колега днес ще го замеря след работа и ще пиша колко е било. Ти имаше ли проблем с централното или само се шашкаше таблото?
Публикувано 12 януари 2015 - 18:07
Не ,с централното нямаше проблем,ама святкаха ESP, BAS, и други такива.
Публикувано 12 януари 2015 - 18:28
На мен не ми светкат никакви лампи, просто се шашка днес нивомера на нафтата не ми работеше, след като загасих се оправи, изваждам ключа, а на таблото светят дългите фарове. Замерих я на светнати фарове, на пусната навигация, на включен климатик и на отопление на задния джам и светеща грешка Batery alternator workshop и показваше 13,85. Това нормални стойности ли са?
Публикувано 13 януари 2015 - 08:38
Не ,мисля че е на границата или малко под нея!
Този пост е редактиран от doich: 13 януари 2015 - 08:39
Публикувано 13 януари 2015 - 10:33
Нормални стойности ти показва .
Публикувано 13 януари 2015 - 21:54
Запазил съм час в понеделник при едни добри момчета във Варна. Ще пиша каква диагноза са дали.
Публикувано 15 януари 2015 - 21:52
Така колеги малко развитие по темата. Взех да разглеждам сам модулите и забелязох че в задния сам модул единия предпазител е леко излязал. Вкарах го и централното се появи. Извадих книжката и разбрах че липсват 6 предпазителя. Наредих ги по схемата и 2 дена вече не ми е правила абсолютно никакви проблеми. Карам я на къси разстояния и малко но досега нищо не е светнало. Утре ще я покарам още малко и ако всичко е наред ще отменя часът в сервиза за понеделник. Извинявам се че ви занимавах а проблема е бил толкова нелеп, но по думите на предния собственик я е карал къде ли не и не са му я оправили.
Публикувано 16 януари 2015 - 09:46
Да, понякога елементарните неща не са видими от големите корифеи
Браво!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни