Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Хилядите въпроси на един нов собственик :)

• Please log in to reply
70 replies to this topic

#46 CHILIEV

CHILIEV

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes C220 CDI - вагонетка

Posted 29 December 2014 - 13:57

Ей ме нА пак  :) Честита Коледа първо  :)

Сега, чета из темите, че някои модели имат печка, други имат нагревател. Как мога да проверя дали имам нещо такова?

И друго - това бутонче АС off, когато го цъкна и светне - означава, че климатика е изключен нали?

Питам, защото доколкото разбрах нагревателя не работи при изключен климатик та се запитах дали разбирам правилно светенето на АС off :)

п.п.

аааааа... И още нещо - имам ли отделно казанче за задната пръскалка, че нещо не иска да пръска... ?

• 0

#47 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2,695 Posts:
  • Автомобил:
    ATV

User's Awards

2
52
7
3
5
Garage View Garage

Posted 29 December 2014 - 14:06

Като си отвориш багажника, отляво има една отваряща се част на кората(тапицерията) като я отвориш ще видиш на дъното казанчето за течност. Можеш ли да си снимаш средната конзола на колата и да я качиш за да видим,но мисля ,че си с печка. Това за нагревателя и климатика нещо не ми се връзва ,я дай една снимка на конзолата и климатика и ще ти напишем всяко копче за какво е!

• 2
NO PAIN - NO GAIN!

#48 CHILIEV

CHILIEV

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Автомобил:

Posted 29 December 2014 - 14:17

Като си отвориш багажника, отляво има една отваряща се част на кората(тапицерията) като я отвориш ще видиш на дъното казанчето за течност. Можеш ли да си снимаш средната конзола на колата и да я качиш за да видим,но мисля ,че си с печка. Това за нагревателя и климатика нещо не ми се връзва ,я дай една снимка на конзолата и климатика и ще ти напишем всяко копче за какво е!

Ето го таблото.

WP_20141215_13_42_16_Pro.jpg Размер: 174,41K, Сваляния: 7WP_20141215_13_42_16_Pro.jpg

Като цяло нямам проблем с разчитането на бутоните, но реших да питам за всеки случай. На закритото от лоста място има два бутона - за подгряване на задното стъкло и AC OFF. Всички бутончета имат лампичка отгоре. Когато свети - работи. Та, когато свети лампичката на д AC OFF би трябвало климатика да е изключен по моята логика.

Бутончето е същото като на това табло (снимката е от интернет)

192712d1285565251-where-get-replacement-

Attached Files

• 0

#49 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2,695 Posts:
  • Автомобил:
    ATV

User's Awards

2
52
7
3
5
Garage View Garage

Posted 29 December 2014 - 14:45

С първия бутон включваш климатроника за обдухване на ПРЕДНОТО стъкло (тогава компресора на климатика се включва (за по-добро изсушаване на въздуха) и вентилатора започва да духа на най-силната степен) с бутона АС ОФФ изключваш компресора на климатика (при нормална зимна употреба) а с последния бутон се включва електрическия реотан на задното стъкло.

• 1
NO PAIN - NO GAIN!

#50 CHILIEV

CHILIEV

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Автомобил:

Posted 29 December 2014 - 14:50

Ясно. Значи зимата спокойно мога да си карам на изключен климатик. Сега погледнах темата от която четох, че при изключен климатик не работи и подгряване (на горивото май или антифриза), но тя е за Е класа. Мерси  :)

• 0

#51 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,881 Posts:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
Garage View Garage

Posted 29 December 2014 - 15:23

Няма второ казанче за чистачките. Свали кората на задната пета врата (нали е комби, да не бъркам нещо) и виж да няма нещо разкачено по маркучите. Нагревателя не е свързан с климатика. Сигурно си чел нещо за REST функция при е-класата.
  • 1

#52 CHILIEV

CHILIEV

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Автомобил:

Posted 29 December 2014 - 15:52

Ясно. Мерси :)

• 0

#53 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2,695 Posts:
  • Автомобил:
    ATV

User's Awards

2
52
7
3
5
Garage View Garage

Posted 29 December 2014 - 18:09

Няма второ казанче за чистачките. Свали кората на задната пета врата (нали е комби, да не бъркам нещо) и виж да няма нещо разкачено по маркучите. Нагревателя не е свързан с климатика. Сигурно си чел нещо за REST функция при е-класата.

На 202-ката има ,а не бях видял ,преди това ,че става дума за 203.
  • 1
NO PAIN - NO GAIN!

#54 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,713 Posts:
  • Град:114445

Posted 30 December 2014 - 09:58

На тези минуси по колко пъти е добре да се подгрее дизела преди палене?

Колата ми е CDI.

• 0

#55 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,183 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

User's Awards

43
2
2

Posted 31 December 2014 - 15:32

На тези минуси по колко пъти е добре да се подгрее дизела преди палене?
Колата ми е CDI.

Един път.
  • 0

#56 CHILIEV

CHILIEV

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Автомобил:

Posted 02 January 2015 - 00:04

Първо - за много години. Живи и здрави да сте всички :)

Хора, имам някаква драма с разбирането на темпомат-а. Понякога, когато дръпна лостчето към мен се включва, понякога - не. Ако бутна лостчето нагоре - за повишаване на скоростта се включва веднага. Ако изключа темпомат-а с бутване на лостчето напред след това се включва от лоста-назад, но ако го изключа със спирачката след това не се включва при дръпване на лостчето към мен. Това се случва понякога, но сякаш има някаква такава зависимост.

Друго което ми хрумва - ако скоростта е настроена на 120км/ч например и след това се опитам да го включа при 100км/ч с дръпване на лостчето не иска. Ако го задействам с лостчето - нагоре се включва и ускорява до 120. Има някаква логика, но нещо не я виждам изцяло. Ако може малко помощ :)

едит: мога ли сам да направя диагностика на термостатите. Днес на дълъг път си държеше 40 градуса, че и отдолу  :(

Edited by CHILIEV, 02 January 2015 - 00:05 .

• 0

#57 CHILIEV

CHILIEV

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Автомобил:

Posted 04 January 2015 - 23:20

Телефон на Бай Васо- 0877 577 566. То е интервал, но като тръгнеш и ако вали започва да ускорява или ако няма дъжт ще спре.

Щом не писка, значи няма

И още неща... все пак съм обещал хиляди въпроси, нали  :)

Този интервал не иска да ми работи. Оправихме проблема с отворения капак, но когато е на позиция 1 интервала си е постоянен. Ако не вали - пак работят ако заливам сензора с вода - пак интервала е същия. Има ли вероятност да нямам такава благина?

• 0

#58 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 05 January 2015 - 23:21

Ето ти снимки на двата вида сензори. Предполагам, че си само с датчик за светлина, така че няма как да имаш автоматично включване на чистачки. Ако все пак го имаш, то трябва да е на първото цъкане на врътката, там къде е позицията за избърсване през интервал.

От това което прочетох до тук трябва обезателно да си смениш термостата. И аз имах подобен проблем, който реших с нов термостат. не разбрах коя година е колата, с кой двигател, 143 или 150 коня?

Поведението на чистачките ти не е адекватно, надявам се да си го оправил. Чистачките не тръгват ако е отворен преден капак, както и при отворен шофьорска шофьорска врата.

Ако се виждаш в Бай Васил, моля да му предадеш "Честита нова година" от мен и му кажи, че скоро ще го търся да постегнем скоростите на каляската.

така изглежда сензор само за светлина(две лещи):

LightSensor.jpg Размер: 33,91K, Сваляния: 9LightSensor.jpg

така изглежда сензор за светлина и дъжд(много лещи):

LightRainSensor.jpg Размер: 32,07K, Сваляния: 9LightRainSensor.jpg

Attached Files

• 1
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#59 CHILIEV

CHILIEV

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Автомобил:

Posted 05 January 2015 - 23:55

Благодаря за отговора mradulov.

Май нямам такова с много сензори. Утре ще проверя.

Иначе чистачките работят вече, понеже Бай Васил оправи датчика за отворен преден капак.

Живот и здраве ще се виждаме и ще му предам. Като гледам обаче как вървят нещата с моята заетост, може и да ме превариш :)

Колата е 2004та 150к.с.

А някаква идея за въпроса за темпомата по-горе?

• 0

#60 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 06 January 2015 - 00:09

Ами при мен си работи нормално. При теб изглежда нещо странно. При мен работи по следния начин:

За да задам желана скорост бутвам лостчето нагоре.

За да намаля или увелича зададената скорост, при активиран круиз контрол, нагоре увеличавам(с 1 ли е с 5 км/ч на цъкнане не можах да разбера), надолу намалява, ако задържиш в съответната посока намалява или увеличава докато държиш.

При активиран круиз контрол ако натисна спирачка(аз съм с автомат и нямам съединител) круиз контрола се деактивира. За да го активирам отново на последната зададена скорост дърпам лоста към мен, за да го активирам с нова скорост бутам нагоре.

Бутане на лоста към предния капак деактивира круиз контрола, ама не помня дали занулява избраната скорост, щото го деактивирам само със спирачка.

Круиз контрола не се активира при скорост под 60 км/ч.

Ако още не си забелязал имаш и ограничител на скоростта, включва се като натиснеш лоста на круизконтрола по същия начин по който пръскаш вода на предното стъкло и после нагоре увеличаваш лимита надолу намаляваш. На централния дисплей трябва да видиш заданието. Ако си с автоматик, кикдоуна прескача ограничението, с ръчни не го знам как се държи.

• 2
Mercedes-Benz - Unlike any other!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users