Здравейте, здравейте.
От италианки на газ, минах на германци на нафта. Всичко ми е ново, имам безброй въпроси. На някои от тях намерих отговори тук, а на други - не... а и ще съм благодарен на всякакви съвети.
1. Направих късите да ми се включват автоматично от бордовото меню. Но не намерих настройка габаритите и халогените да се включват при всяко отключване, а не само когато е тъмно. Има ли такава?
2. На врътката за фаровете имам две позиции в ляво от 0-та. Нещо за паркиране, кликах гледах и не разбрах какво правят?
3. Чистачките спират да работят, когато колата спре на място. Замръзват, независимо от това, къде са стигнали, дори и на средата на стъклото. Когато потегля с 10-тина км в час пак тръгват. На място и с принудителното бутонче не помръдват. Безумно е това да е направено нарочно, та някакви идеи какъв е проблема?
4. Нямам позиция "auto" на чистачките и предполагам нямам такава екстра, но на стъклото горе имам сензор за дъжд... или е нещо друго?
5. Има ли вградена аларма? Моята кола мълчи като пукал, има ли настройка или просто си няма?
6. Освен смяна на маслото на двигателя и скоростната кутия, както и филтри, има ли друго, което да сменя или проверя след покупката? Колко филтъра има това чудо? Някакви ориентировъчни цени за маслата?
7. При паркиране, освен на позиция паркинг, трябва ли да дърпам бутам всеки път ръчната?
8. Имам 2 грешки - Какво значи right tail lamp (предполагам светлината за задния фар за мъгла от дясно?)? И какво е right tail lamp back-up on ?
9. На колко помпите гумите?
10. В момента съм с 205/55/16. Какъв размер препоръчвате за зимни? Нещо по-тясно?
11. Четох тук за някакви скрити менюта и т.н. Има ли някакви благини, които могат да се активират по някакъв начин извън официалното меню. Видях, че има разни комбинации, контакт, 3 пъти ресет, палиш, гасиш, пак палиш и се случва незнам-си-какво си?
12. Този телефон с блуутут ли е или трябва да забода някаква слушалка?
Имам и още много ама това се сещам засега. Благодаря предварително за отговорите
Поздрави