Малка добавка към спора в темата 'бензин дизел'. Заключена е, писах залудо и не ми се ще да пропилявам поста.
kdl: А не е залудо... нещо темата изби в посока "средна скорост" 170, така се връща в правият път.
---------------
Много сметки, много нещо ама както и да го смятаме, изправна ли е колата, сметката винаги ще е в полза на газта!
Не познавам човек, който след монтирането на газов инжекцион да не е имал един половингодишен кризисен период на настройване и проблеми, изразяващ се в безброй посещения в сервизи, диагностики, триене на кодове, смяна на дюзи и т.н.
Не е така Стани поставил съм над 30 уредби и нито един не се е върнал с проблеми! Само едни единствени дефектни 4 бр газови дюзи съм сменил. Е, никога не е късно де!
Проблема е в това че в газо сървис се мятат и ти я плесват без да се уверят в бензиновата работа а ЧАК после обвиняват колата.
Колите не са първа младост, имат си проблеми, никой не си прави труда да я оправи първо на бензин, па след това спокойно да подходи към монтаж на другото гориво. Те тогава идва онази споменатата половин година за доизкусуряване!
Решението за монтаж на ГУ тръгва от това че на бензин колата харчи повечко нали, сметката за бензина е тлъста а изминатите километри малко. Какво толкова му смятаме?
Да допуснем че на бензин изминава 13 в града, на газ с ГИ макс 15!
13л. по цената на бензина = около 34лв
15л. по цената на газта = около 21
Е кое момчета е по добре?
Ще кажете, ама да, ама на бензин докато отиде на газ, пак пари. Ами пак разбира се, ама пак няма да са толкова като на бензин и пак ще е по-евтино!
-------------------
Момчето което е пуснало темата казва че изминава, по спомен 6000, ами изминава ги 6000 ама на бензин. Като сложи газ и като сметне че до Банско ще стигне с около 40% по-малко кеш от това което ще даде на за бензин, ще започне да изминава и по 10000. Тая сметка май я забравяме?
Да престанем с тия сметки, много е относително и всичко зависи от различни гледни точки!
Ако сметката му е да кара тая кола повече от 2/3 години, с кое гориво ще плати по-малко?
Поздрави Успех и Късмет! ...няма заяждане! ...онли лаф и другаруване!
Този пост е редактиран от Вай Басо: 08 януари 2014 - 19:11