Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Загиналият таксиметров шофьорДискусия

• Заключена тема Тази тема е заключена
79 мнения по тази тема

#31 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 11 февруари 2007 - 23:10

ми аз навъртях ебати километража през центъра пеша и после от горубляне до ОК си избирах разни палави маршрути.
Ама те искат държавна кола, държвно оборудване, държавно гориво и те само да въртят геврека и да прибират парата. Не става - сега е капитализъм, целта е всички да се мъчат, да са затънали в дългове, да живеят на кредит (както е в САЩ) и дори и това да не знаят и да ни се рамазва пред очите колко ни било добре.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#32 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 11 февруари 2007 - 23:10

те самите компании си ги дерат яко,ебати лизингите им вкарват.имаше идея преди време да им вкарат на 21 21 четириочки(автоматици) ама шоферите казаха че не ги искат,първо че ще са им дебели и второ плашат се от подръжката .а и ако карат автоматици нема да се прибират с отекли ръце и крака след смяна
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#33 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2007 - 23:54

Няма да коментирам исканията им, защото те сами си вкараха автогол
Замислете се защо го сториха, има проблеми и то големи, в Държавата,или не го виждате!?
Убийства, грабежи, катастрофи и ДРОГА навсякъде
На Фънки ще отговоря: Да има всеки ден убити по пътищата.
И защо: Защото същите тези пътища са от 70 -те години конструирани и строени, а хората вече карат мощни автомобили и трафика е несравним.

ама не мисля че това е начина като преебеш деня на 2 милионна София а и нещо не разбрах за кво протестираха

Да май не си ме разбрал "Целта оправдава средствата това не съм го казал аз.
Те постигнаха това което искаха първоначално. Но са твърде ограничени за да доведат нещата до край.

А и друго- за "ПОМПИ" доста от таксикарите пари ще дадат, а за ЖПС се стискат.
Бунтуват се че им поставят ограничения за възрастта на автомобилите - е извинявай ама като даваш пари за превоз, то поне нека е по-луксозно от градския транспорт. Трябва да въведат и изисквания за състоянието на автомобилите- да са чисти вътре и вън, да са им изправни коланите и на задните седалки, да имат използваем багажник. И тези проверки да не се правят веднъж в годината а целогодишно и на случаен принцип.

Кога за последно си се возил на помпа Асене? или ми говориш сказки? А когато започнеш да си плащащ по 1 евро на км. можеш, да изискваш, колани, чист багажник, че "облекчителка- руса на задната седалка" зад бронирано съкло.
Да не повдигаме повече темата, защото съм доста вещ в нещата и доста мога да изпиша :nono:

Нека погледнем и другата протестна акция!
За Българите в Либия!
Какво става!? Какво направи државата за нашите сънародници? Къде бяхме ниеq гражданското общество цели осем години?
Да може би Асен е прав. По добре да се наведеш и, да си чоплиш нивата от колкото да отидеш пред парламента , или министерски съвет за, да си потърсиш правата, или да защитиш сънародник, приятел или колега!?
И докато мислим така:"Кой не скача е Червен" или "Всички таксикари са Буклуци" или "Пенсионерите се броят на Пролет"няма да има оправия.
Докато Администрацията ни мачка като "Валяк цинкова кофа" ще страдаме и децата ни ще бягат на запад.
И ще хрупаме Турски домати по 4.20 килото и колците вместо краставици.
  • 0

#34 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 12 февруари 2007 - 00:04

Как да имам добро мнение за такситата?!?!?! Всеки път като отида в Сф. задължително ще ме засечат няколко пъти 80% ще са таксита. Когато съм на светофар и още не е светнало зелено отзад някой почва да ми свири - такси естествено... Опитват се да изпреварят всички, минават в погрешната лента само и само да идат по-напред а после за да има направиш място така почват да се навират с колите си че ако не искаш да смачкате някоя ламарина - отсъпваш - той минава на теб ти светва червено... като се возиш пак те прецакват... Примери БЕЗБРОЙ !!! Може и ИМА 10% свестни хора между тях и това щото ми се е случвало изключително рядкото явление такси да ми направи път - винаги се учудвам с радост че има и такива. Ама другите 90% са..... Само ще цитирам приятел таксиджия на един мой познат също такси - " Преценяваш колко пари има клиента и гледаш да му ги вземеш всичките" -????!!!!??????? Е като го чух това :madcroud: :madcroud: :madcroud:
...................
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#35 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2007 - 00:13

Дискусията не беше какви са таксикарите, добри или лоши.
А за пролемите който, ги доведоха до тази реакция.
  • 0

#36 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2007 - 00:15

УТРЕ ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА - кой какво го сърби , ще ни чешат на версия! Някои депутати и министри, други полицаи, но чесане без пари ще има.

към Сашо- избяхвам да ползвам таксиметрови услуги, защото ми излиза скъпо, а ако усетя помпа, мислиш ли че не бих подал жалба с/у фирмата превозвач. +- 1-2 лв за средни разстояния не са проблем, даже оставям и от горе, но 20 кинта от плиска до цум или от БНБ до горубляне нормално ли е? при липса на трафик. Как едни плащат 4.50 от цум до ОК, а други 10 от св.Неделя до красно село?
Не ми е проблем засичането, стига да не е опасно, не ми е проблем че някой ще ме предреди на светофара, даже и на среден пръст не обръщам внимание, ама не става само със блокиране на центъра.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#37 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2007 - 00:25

Асенко авала ти правя батко, за спокойствието.
Карай си Капата а нека 124-ката си седи в гаража, все някой ден може и да я подкараш отново, когато ти осигурят съдеиствие от МС или Президенството.
А кое колко срува?
Така е пич, пазарна икономика. На Витошка парцалките са скъпи за теб за това купувай от Илиенци.
В БалканСтар сервиза бил скъп, за това ходим в ХобиСшоп.
  • 0

#38 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2007 - 00:29

...А когато започнеш да си плащащ по 1 евро на км. можеш, да изискваш, колани, чист багажник...

Значи Сашо не се заяждам,ама извинявай цените на който карат в момента не са ли дастатъчни за да получавам добро отношение,багажник без 3 бутилки за метан и газ,широко място на задната седалка а не да се сгъвам понеже на някой шофьор му е удобно да си опъне краката...
Ами нека го сметнем...за 10 км си плащам 10х0.60=6лв + 60ст първоначална = 6,60лв.
При положение че колата е на газ или метан разхода за гориво е 1-1,50лв.
10% амортизация са още 60ст,и се получава 1,50-2,00 лв.
...
Това е само от 10км без престой,а особенно при вас като направи 20 минути престой на някакви странни цени?!
Ами че то си отиваш спокойно в София на малко по малко от 10 лева за 10 колометра.
А колко върти на ден един таксиметров щофьор?!
Така че айде да не си говорим че са им малко парите.
Просто културата им е на много ниско ниво.
Какво му пречи на таксиметъра да слезне от колата и да ти сложи чантите в багажника,да ти отвори вратата,да ти се усмихне,да ти пожелае приятен ден...
И за това просто ще получи 5,9,12 или 15 лева.Но не го правят...
Когато го видя на живо ще си променя мнението за тях.
Таман тук е мястото tito04... да обясни кое колко струва и какво е отношението на шофьорите в цивилизованата част на континента ни.
  • 0

#39 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2007 - 09:43

Асенко авала ти правя батко, за спокойствието.
Карай си Капата а нека 124-ката си седи в гаража, все някой ден може и да я подкараш отново, когато ти осигурят съдеиствие от МС или Президенството.

Асене, извинявам ти се най- искрено, че те настъпих по болното място :friends:

Значи Сашо не се заяждам,ама извинявай цените на който карат в момента не са ли дастатъчни за да получавам добро отношение,багажник без 3 бутилки за метан и газ,широко място на задната седалка а не да се сгъвам понеже на някой шофьор му е удобно да си опъне краката...
Ами нека го сметнем...за 10 км си плащам 10х0.60=6лв + 60ст първоначална = 6,60лв.
При положение че колата е на газ или метан разхода за гориво е 1-1,50лв.
10% амортизация са още 60ст,и се получава 1,50-2,00 лв.
Таман тук е мястото tito04... да обясни кое колко струва и какво е отношението на шофьорите в цивилизованата част на континента ни.

Така е лесно да се смята, но това е далеч от реалноста, Вервай ми.
Каква е истината бих ти обяснил на Националния събор на Клуба :beer:
  • 0

#40 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 12 февруари 2007 - 09:56

Никога не съм обичал таксиджиите-и за напред няма да ги заобичам!..Но... Подкрепям изцяло мнението на Алекс!!!... Темата е наистина сериозна и излезе от рамките на конкретния случай.. Най-важното в случая е ,че "бакшишите" за пореден път се доказаха,че са по-организирани и по-солидарни от която и да е друга група и за пореден път доказаха,че могат да бъдат сериозен коректив за обществено мнение или явление!..НЕ МИСЛИТЕ ЛЕ,ЧЕ Е ДОБРЕ,ВСИЧКИ НИЕ ДА РЕАГИРАМЕ КАТО ТЯХ,КОГАТО НЕЩО ЗАСТРАШИ ИНТЕРЕСИТЕ НИ /било то:цени,жизнен стандарт,АЕЦ,медиците ни.../ !?!..Все пак е по-достойно като реакция,отколкото да си стоим на "топло" и да псуваме по форумите!!!
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#41 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2007 - 10:52

За мен лично това не беше никакъв протест а ТЕРОР спрямо жителите на София :0_evil:
и съм напълно обеден, че не повече от 20% от присъстващите са знаели защо са там и какво искат да постигнат, освен може би както каза ЕСПЕР - че искат Държавата да им купи нови коли, държавата да им осигури предпазни средства, държавата да им плаща застраховки и осигуровки и т.н.

и сега аз да попитам: на мен Държавата кога ще ми купи кола????Кога ще ми осигури предпазни средства???? Кога държавата ще ми плаща застраховки и осигуровки и т.н.

и съм абсолютно сигурен, че утре когато се гласува закон който да предвижда някакви мерки тия наши хубостници пак ще са на площада и ще протестират че им е скъпо :censored:

и накрая - "който за каквото и учил". На който не му изнася да се преквалифицира, който не може към ВОЛФ - там квалификация не искат. Аз когато съм си скъсал задника от зубкане 5 годинки в ТУ, някой е обикалял кафенца и дискотечки.

хейде и леката. Ако има Бакшиши (било то и бивши ;) ) да не се засягат все пак има 10-20% нормални, но са на изчерпване. Цялата ни държава е гнила и затова макар и в ЕС никога няма да станем европейци.

и един въпрос чисто информативен към тито или който е в час: в ЕВРОПАТА как им викат на галено на таксиметровите шофьори????? :D
  • 0

#42 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 12 февруари 2007 - 11:19

Смятам, че е правилно възмущението на хората от така наречения протест на такситата. Това наистина не беше протест а необуздана тълпа. Безмислено е да се крещи по улиците - трябва всеки да си гледа работата и то добре. Само тогава ще се пооправят нещата. Защото наистина повода е адски гаден, но убийства стават всеки ден и навсякъде. В същото време няма никакво значение колко изкарват таксиметровите - те са длъжни да са учтиви, услужливи и усмихнати. Както това важи за всички други които работят с хора. И понеже стана на въпрос за цени... кои взимат 60 стотинки? Аз миналата седмица се возих на един древен "Москвич", който смърдеше (и колата и шофьора) и едва вървеше и беше направо опасен за движение. Той взимаше 1.50 лв. на км!!! И твърдеше че взима евтино, защото колегите му взимали между 2 и 5 лв. А някои даже по 7!!! Изобщо много може да се говори за такситата, но има няколко неоспорими неща:
- длъжни са да карат нормално (даже да дават пример);
- длъжни са да са учтиви с клиентите;
- длъжни са ВСЕКИ ПЪТ когато взимат пари да дават касова бележка.
Когато започнат да изпълняват поне тези три неща, тогава може би ще започне да се променя мнението на хората за тях.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#43 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2007 - 11:19

За мен лично това не беше никакъв протест а ТЕРОР спрямо жителите на София :0_evil:
и съм напълно обеден, че не повече от 20% от присъстващите са знаели защо са там и какво искат да постигнат, освен може би както каза ЕСПЕР - че искат Държавата да им купи нови коли, държавата да им осигури предпазни средства, държавата да им плаща застраховки и осигуровки и т.н.

и сега аз да попитам: на мен Държавата кога ще ми купи кола????Кога ще ми осигури предпазни средства???? Кога държавата ще ми плаща застраховки и осигуровки и т.н.

и съм абсолютно сигурен, че утре когато се гласува закон който да предвижда някакви мерки тия наши хубостници пак ще са на площада и ще протестират че им е скъпо :censored:

и накрая - "който за каквото и учил". На който не му изнася да се преквалифицира, който не може към ВОЛФ - там квалификация не искат. Аз когато съм си скъсал задника от зубкане 5 годинки в ТУ, някой е обикалял кафенца и дискотечки.

хейде и леката. Ако има Бакшиши (било то и бивши ;) ) да не се засягат все пак има 10-20% нормални, но са на изчерпване. Цялата ни държава е гнила и затова макар и в ЕС никога няма да станем европейци.

и един въпрос чисто информативен към тито или който е в час: в ЕВРОПАТА как им викат на галено на таксиметровите шофьори????? :D

Айдееееее сега и Терористи станаха :blink:
Адаш, знаеш ли колко индивида в този бранш са с по ДВЕ виши ?
  • 0

#44 rabbitt

rabbitt

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    280SE
    E200K

Публикувано 12 февруари 2007 - 11:24

Жалко за човека дето си е отишъл за нема нищо! Това си е нещастие!
Но, и аз се присъединавам към DJ Funky! Не понасям бакшишите, ползвам ги в крайни случаи. Мнението ми за онзи ден е че както се бяха събрали трябваше да ги закопчаят. Не искам да обиждам всички таксиметрови шофьори, защото има 20-30% хора дето са коректни и си изкарват прехраната с това. Тях ги уважавам! Но повечето са наркодилъри, крадци и сутеньори. Коплексирани пишман бабаитчета, дето оцеляват само на групички. Мизерни копеленца, които само рИват как кинтите не стигат и колко са нещастни, а като ги питаш как е на метан се Фалят че минават 100км. за 7-8лв. В копторите им смърди на цигари, пот и мизерия... Абе немам думи... А и говорят на "ти" и на "бе"...

И последно - за държавата и медиците! Не подлагам на съмнение че тези хора са невинни, но все пак сами са избрали да работят за тарамбуките, където човешкият живот (особено този на чужденците) няма стойност! Дали са ги призовали (от послоството) да напуснат по-рано или не - не знам, но доколкото знам е че в момента има около 5000-6000 българи работещи там. Тези хора работят там, въпреки случващото се с медиците ни! И съм 100% убеден че не смеят и думичка да обелят по случая... Така че не са ни виновни управниците, защото вски народ си заслужава управниците!
  • 0

#45 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2007 - 11:28

Аз миналата седмица се возих на един древен "Москвич", който смърдеше (и колата и шофьора) и едва вървеше и беше направо опасен за движение. Той взимаше 1.50 лв. на км!!! И твърдеше че взима евтино, защото колегите му взимали между 2 и 5 лв. А някои даже по 7!!! Изобщо много може да се говори за такситата, но има няколко неоспорими неща:
- длъжни са да карат нормално (даже да дават пример);
- длъжни са да са учтиви с клиентите;
- длъжни са ВСЕКИ ПЪТ когато взимат пари да дават касова бележка.
Когато започнат да изпълняват поне тези три неща, тогава може би ще започне да се променя мнението на хората за тях.

Стига сте ги слагали под общ знаменател!
Все едно да кажем, че всички DJ са "Алкохолици"
Че, всички водачи на трамвай са "Амбриажи" (ДЛП)!?
И се отклоняваме от темата.
Къде беше КАТ да организира движението а не само да затваря улиците!?
Защо не пуснаха Витошка да обекчат трафика!?
Защо Кмета Борисов не се договори да не се спира Градския транспорт!?
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни