Иво подкара ли го на бензин този двигател , обади се някой път да сравниме
Mercedes 190E 3.0От 2.6 автомат към 3.0 ръчак :)
Започната от IvoR1, 29 юли 2013 - 12:14:51
110 мнения по тази тема
Публикувано 25 ноември 2013 - 17:17
S-класите не правят мъжете - мъже , но ги правят гъзари, нали , Ехе хе-хе
Публикувано 25 ноември 2013 - 20:54
За сефте разрбирам , че м103 имат охлаждане на маслото.
Публикувано 25 ноември 2013 - 21:44
За сефте разрбирам , че м103 имат охлаждане на маслото.
Зааа тръбичката която излиза от плочката на масления филтър ли говориш? Защото странно но при мен няма такова нещо ... чак започвам да се замислям за доработка
Публикувано 25 ноември 2013 - 23:00
П.П.П. - Колеги, може ли да ми кажете от къде се взима сигнал за оборотомера при м103? откакто съм купил колата оборотомера не бачка, купих друго табло преди време но не се оправи и сега съм решил, че ще си прокарам нов кабел.
От комутатора - TD Кабела.
Най-вероятно затова не ти е работила и бензиновата помпа - "релето" за помпата съшо ползва TD сигнала.
Публикувано 25 ноември 2013 - 23:41
Най-вероятно затова не ти е работила и бензиновата помпа - "релето" за помпата съшо ползва TD сигнала.
Какво е ТД кабел т.к. аз имам същият проблем в момента и нямам представа кой е този ТД кабел?
Публикувано 26 ноември 2013 - 05:57
Зааа тръбичката която излиза от плочката на масления филтър ли говориш? Защото странно но при мен няма такова нещо ... чак започвам да се замислям за доработка
Е значи не съм пропуснал ,просто явно не при всички го има.
ТД мисля е правоъгълен импулс от датчик колянов вал,преобразуван на такъв от комутатора.
Този пост е редактиран от Dimitar m: 26 ноември 2013 - 07:28
Публикувано 26 ноември 2013 - 10:52
А не не, той оборотомера не си работи откакто съм взел колата, но помпата работеше, сега вече всичко е наред с помпата, но оборотомера не бачка. а някаква схемичка или картинка как изглежда този ТД кабел?
Иво подкара ли го на бензин този двигател , обади се някой път да сравниме
Да, вече работи, но ми се струва, че има нужда да се понастрои, може да замерим, само да си сложа голямата кутия за въздуха и да махна газовия котлон
Този пост е редактиран от IvoR1: 26 ноември 2013 - 10:53
M112.940 inside
Публикувано 26 ноември 2013 - 17:09
А не не, той оборотомера не си работи откакто съм взел колата, но помпата работеше, сега вече всичко е наред с помпата, но оборотомера не бачка. а някаква схемичка или картинка как изглежда този ТД кабел?
Малко на изуст говоря ама това не е ли така наречената активна маса на комутатора? Мисля че е кабела който отива към минуса на бобината.
Follow your own star...
Публикувано 26 ноември 2013 - 21:03
Малко на изуст говоря ама това не е ли така наречената активна маса на комутатора? Мисля че е кабела който отива към минуса на бобината.
Малка корекция - TD сигналът тръгва от единия от големите кръгли 4-пинови куплунзи на комутатора. Иначе има разклонение и към пин 1 на 9-пиновата кръгла букса с винтовото капаче /x11/.
Ето схема:
Прикачени файлове
Публикувано 26 ноември 2013 - 21:29
Иначе кабела който "клати" бобината е със същата честота, но има много големи отскоци в сигнала и не знам дали ще показва нормално оборотомера.
Публикувано 26 ноември 2013 - 21:34
От бобината даже може и да думне.
От първи пин е най-добре да вземеш.
На осцилоскоп сме ги сравнявали импулсите и има голяма разлика.
На бобината имаше доста смущения и ГИ не искаше да работи коректно с механичната инжекция,че от първи пин нещата се оправиха.
Публикувано 26 ноември 2013 - 23:34
Тогава първи пин от кръглата букса (Х11) за кой проводник трябва да го вържем за да ни тръгне заводския оборотомер?
Публикувано 27 ноември 2013 - 09:24
От инсталацията не знам за кой трябва да е,но на оборотомера пише ТД отзад(мисля кабела е зелен с жълто).Та за него.
Виж и дали хубаво са завити видиите по таблото,щото може и минус да няма като хората,понеже контактува оборотомера по една медна пластина с лявата страна на таблото (темп,налягане на маслото).
И от цялата работа ти ако прекъснеш датчик колянов вал за мегата,пак няма да имаш оборотомер.Мегата си има изход за управление на оборотомера.
Публикувано 15 февруари 2014 - 17:55
Момчета, да обновя малко темата, не съм бутал нищо по колата, че студено беше, сега да ви питам и вас мисля да си взимам нови джанти, ето сравнение старите амг моноблок реплики и новите амг-та не им знам модела точно, от слк са, кажете мнение:
горните са 7.5х17 ЕТ 35, долните са предни 7.5 с ЕТ 37, задните са 8.5 с ЕТ 30
M112.940 inside
Публикувано 15 февруари 2014 - 18:47
И двата модела и отиват,ама горните са си класика в жанра.
Не хапи този,който може да те изяде.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни