Та да мина на въпроса. На връщане по някое време ми свърши газта и реших да изкарам останалите 150-тина километра на бензин, че не я бях карал за дълго отдавна. Като оставим на страна, че настройката на газ се оказа, че наистина не струва, то при изпреварване забелязах на няколко пъти странно явление. Когато свали предавка (предполагам от 3 на втора или от 4-та на 2-ра, все още не съм сигурен кога на коя предавка е), понякога колата рязко почва да набира, но за секунда, след което веднага моменто се появява придърпване, все едно сменя предавка пак рязко, ама реално не го прави (подобно придърпване на това което понякога се случва при смяна на предавки от ниска към по-висока, при мен най-често от 2-ра към 3-та). Това го направи няколко пъти, но не винаги и не знам как се постига и за какво е. Всичките пъти е нормално натискане на педала, не кикдаун.
Въпроса е да търся ли проблем в скоростната кутия или по софтуера, като попринцип колата си сменя много мазно на бензин и само докато е студена първите предавки се сменят с някакво придърпване/подскачане. Когато е на газ обаче (при тази настройка) си подскача отвреме на време и на топло. Също така някой има ли опит с Балкан стар и преглед на скоростна кутия при тях. Общо взето знам, че пълен ремонт за довеждане в отличен вид е 600-700лв, което към края на лятото бих отделил, ако се наложи.
То се подразбира, ама все пак става дума за автоматична кутия
![:)](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/smile.png)