Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

първи снимки на проектно E500...

• Please log in to reply
176 мнения по тази тема

Анкета: цвят за Торнадото (73 потребител(и) са гласували)

какъв цвят да са широките лайсни + броните ?

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.

Да има ли оригинални чистачки на фаровете?

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.
Глас Гостите не могат да гласуват

#31 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 25 януари 2013 - 01:15

бялото купе беше на Дани, той му направи калниците грижеше се перфектно за него, после го даде на един човек за 1 г, който го посъсипа, в резултат отвори работа на мен и още 12 човека (трима от които от форума-Наско, Рошен и Крум) които общо прекарахме 5 почти пълнии месеца за реставрацията (не казвам ремонт, а реставрация!!!)
Целта ми беше да спася тази уникална кола. Тук ползвам думата УНИКАЛНА в пълния и смисъл.
Най-лесно беше да се разхвърли на части...... идеята беше някой да я спаси, за да имаме какви снимки да пускаме в BENZWORLD форума.
А и ценна беше защото има сервизна история и малко километри-демек още няма никъде нито луфтове, нито омаслявания.
(...е и задните калници ми бяха нужни де, но и авантюрата-реставрация... :) )
Сега следващия след мен има ПЕРФЕКТНА база за силов тунинг. Даже като се продадат мотора и скоростите и парите са готови за един V8 М119.

Запалих се от идеята, че американците в youtube.com, Откачиха като написах че първото 2врато купе V8 custom пуснато на клип че работи, е ОТ БЪЛГАРИЯ!!
Много ми се искаше да им напиша същото и за белия мерц. Че първият пуснат в youtube 2врат чоч-мерц е от БГ!!! сега подготвям клипче с което да ги дразня.

Нека разберат че има и България :)

А сега и с черния и ще забиеме USA на 2ро място....

Относно частите от 5,6 -нищо няма да се продава от него.
  • 4

#32 saitov

saitov

Чирак

• Потребители на форума
  • 125 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2013 - 01:55

Не искам да се заяждам или нещо от сорта, но на бялото купе не трябва ли да се доработва задна броня. На чочонетата nяма такава разлика между калника и бронята или просто е бялото купе е раздуто доста отзад?
  • 0

#33 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 25 януари 2013 - 02:43

Е за това ,,Нека разберат че има и България :)'' не едно ами сто ПОЗДРАВЛЕНИЯ Lorinser и в тоя ред на мисли кво е по хубаво от един Мерцедес правилно сто Мерцедеса аиде няма да е пускам песента да не омазваме нещата. Иначе и тук при нас има едно двуврато Е500 на вид говоря и поне отдалече седи доста добре обаче миналото не му го знам дали раздувките са заводските размери не мога да кажа ако изявите желание при първа възможност ще го нащтракам да го разгледате.

Този пост е редактиран от Ванюша: 25 януари 2013 - 02:45

• 0

#34 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 25 януари 2013 - 03:04

Купето е превъзходно!Не се бях заглеждал във вашите снимки,помних го когато беше при Дани.Отлична работа!
  • 0

#35 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 25 януари 2013 - 11:30

мда на тези снимки има проблем със задната броня.
Наистина задните вежди са по-големи от чочонските. То и затова ми беше ценно да ги имам!! Не че неможех да ги изрежа с флекса когато дани го продаваше, но както казах исках да запазя цялата кола.

Задната броня вече съм я разчекнал още малко и и вече покрива веждите, но трябва да направя нови снимки....
  • 0

#36 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2013 - 11:34

Koй Дани? При Дани, за когото се сещам, имаше една 124ка купе без калници, но не ми приличаше на Танас-мобила :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#37 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 25 януари 2013 - 12:22

не Дани бояджията
Друг Даниел от форума
  • 0

#38 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 януари 2013 - 22:17

Супер е колата! .....дали обаче не трябва да поработи още малко по дъгите над миглите и наклона които идва от прага и продължава по калника.....може и светлината да ме лъже.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#39 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 26 януари 2013 - 00:17

мисля че говориш за мястото където е широката лайсна?
Широката лайсна изнася калника в долната част навън.
А прагът на е500 е друг и се слива с изнесената широка лайсна.
скоро ще има нови снимки с широките лайсни и след 2-3 месеца и с монтирани прагове и подкалници Е500
за черния ли говорим всъщност?
  • 0

#40 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2013 - 09:39

Toчно, точно за там, първият от темата. Интересува ме, имам намерение да поставя такива калници за бъдещ проект и затова се вглеждам.

Здраве!... и късмет в начинанието!
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#41 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 януари 2013 - 15:54

Боянски понеже и по нагоре един колега беше споменал за Г-га ,аз ти предлагам следващ проект. http://nfs.mobile.bg...ls&slink=1w3s6m тази е с насаден пуров мотор 5.6 и си я представям да стане 7,2 какъв звер ще да е.

Този пост е редактиран от mimo160: 26 януари 2013 - 15:55

• 0

#42 Sharky///AMG

Sharky///AMG

Напреднал

• Потребители на форума
  • 276 Мнения:

Публикувано 27 януари 2013 - 11:52

Интересно ми е колко тежи калника при тези 5мм. дебелина? И как сте избегнали затварянето на фугата, между калника и капака, при тази дебелина по сгъвките на ръбовете!
  • 0

#43 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 27 януари 2013 - 16:59

Правилен въпрос!
Точно заради това разработвахме калъпите 5 месеца и аз лично съм ги качвал и свалял над 100 пъти всеки калник за да стигнем до оканчателен вариант.
Имаме и 6 копия които бяха тестови докато стигна до финалния....

Не навсякъде е 5мм
Има някои ключови места които са по-тънки. Точно ръба който минава отвътрешната страна към мотора е 2мм. И допълнително изнесохме захватния ръб на калника с 1мм навътре, такаче калника да се отдалечи с още 1мм капака когато е монтиран.. Отделно самият ръб на колата, за който се захваща калника , може да наглася такаче калника да е на точно 2-3 мм от капака. Засега наложихме калниците на 4 коли и само на една, се наложи единият ръб да се напасва.
Същинският проблем е другаде.
Зоната около мигача се направи с още 2 калъпа и челни слепвания + усилване с 2 слоя допълнително.
Зоната на захват с 3 те болта към колонката за вратата беше най-голямия проблем. Оригиналният калник е 1мм, този трябва да е 3 до 5мм.
Съответно доработвахме калъпа за да компенсираме последващото изхвърляне навън на калника.
Имаше и още проблмени места за които също се погрижихме.

Както и да е, калнците вече са готови. Монтажът е сравнително лесен. Има доста снимки в сайта. И най-важното-монтирани и боядисани са неразличими от металните. ДОРИ когато ги чукаш с пръст издава същия глух звук на захваната ламарина!! :)

Определено мога да каже че са супер здрави! Градушка няма да може да ги огъне или спука.

Относно теглото. тежък е.Не съм го мерил. Не сме и гонили лекота, а форма.Ще го измеря, това е важен критерий за някои. Скоро ще го напиша.
НО е по-лек от ламаринения.

Ако някой иска лек-не е проблем да му го изработим тънък, 1 слой, и да тежи 700-800грамаи, само на възловите места ще го удебелим.

• 2

#44 pinokio1972

pinokio1972

Чирак

• Потребители на форума
  • 52 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes S430 2002-продаден
    Mercedes E320 Cupe W124
    Mercedes E500 W211
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 януари 2013 - 20:36

Супер са калниците!!! Ще чакам с нетърпение и задните да видя като станат. Имате ли снимки във вашя сайт. и защо той не се отваря от чужбина?
Да знаеш ,че се записвам за два броя такива за моето купе+предна броня и задни калници (като станат готови).
Открих един пич от Полша ,който също прави такива ,но мисля ,че вашите са по-добри. Поздрави
  • 0

W124 E320 -94г

026703530-thumb.jpg?r=0

#45 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 27 януари 2013 - 21:35

и защо той не се отваря от чужбина?

Това вече ме изненада неприятно! Утре започваме проверките с администратора. Може ли да ми кажете през всички браузъри ли не се отваря? За коя страна става въпрос?

Относно задните калници, ами те са готови, снимките на готовият продукт вероятно тази вече ще ги качим..
Задните калници са всъщност само веждите. Формата сме я копирали от белия мерцедес, такаче ще се получава същата вежда.

Държа да отбележа, ЧЕ предната броня и предните калници сме ги копирали от ОРИГИНАЛНИ такива!! Тоест копие 1:1
Но задните вежди не са копие на чочонските. Почти същите са, нооо малко по-големи, с около 1см. Всъщност точно това търсех. маалко по-изнесена вежда от чочонската.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни