Ха сега кажете как се държат W124 на сняг?!
Започната от valyon, 21 дек 2012 - 16:44:20
116 мнения по тази тема
Публикувано 31 декември 2012 - 02:19
Някак си сега зимата предното като си карам като поднесе и изтръпвам
Задното като го карах 1ва зима и при поднасяне си ми беше много по скойно
Та с 2 думи в 124ката ми е по спокойно някак си
За протокола
Млад и неопитен шофер съм
Задното като го карах 1ва зима и при поднасяне си ми беше много по скойно
Та с 2 думи в 124ката ми е по спокойно някак си
За протокола
Млад и неопитен шофер съм
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 31 декември 2012 - 08:40
Заблуда не заблуда oня ден се качвах на Витоша и положението е трагично. Вална малко сняг и добре че не се позабавих че 190-ката трябваше на пролет да я свалям
....
И стига с тея опитни и неопитни шофьори това го слушам вече за енти път, изтърка се
Имам над 10 зимни сезона по този път (ежедневно, понякога и повече от един цикъл) - мога да кажа, че простотиите там са следствие на други неща, а не на задно-предно... най-често тези цървули "я сам с джипо, штар по штар, че минем!!!" правят ситуацията непроходима... Толкова мога да разказвам, че ще остареете, ако преди това не умрете от смях
А за последното ти изречение - задкормилното устройство и гумите са 80% от работата - имах колеги, които се качваха с Фиат Аржента автомат (без блокажи и подобни) и такива, които не можеха с БМВ 325ix или Витара (гумите обикновено си купувахме от едно и също място - в зависимост от вноса в онези години).
Публикувано 31 декември 2012 - 08:49
Първа зима на задно -124 комби 2.2 автомат с 4 чисто нови зимни гуми Нокиан WR3 195/65/15. Не съм закъсвал никъде все още. Излизах нарочно в поледицата преди 2 седмици и нямах проблем с тръгването с изключение при спиране само и след това потегляне за момент ми бута предницата (говорим за чист лед и пълен ляв с волана например). Предишната кола ми беше с предно (Хонда Сивик) и с нея съм нямал проблеми като цяло. С мерцедеса също .. Усещам го доста по стабилен и устойчив от хондата определено . Определено задното не става да се кара като предното със " 'сичката газ". Нарочно съм влизал с мерцедеса в сняг до бронята за да се убедя в тия твърдения, че задното било умрела работа зимата - еми не е .. Много си е добре даже. Естествено заради новите гуми, но и на предно със пластмасови гуми 7-ми сезон ще е същото като задно със същите.
Публикувано 31 декември 2012 - 11:05
Станиоле,към Алеко или към Златни мостове се качва на Витоша,питам щото онзи ден като бях на дежурство колегите се качваха до Дендрариума с 131-то(Джогана) и казаха че било много тегаво щом на горе са карали на бавни и с три включени моста.Имало е много лед снежец и много еба.и де.На връщане е било страшна пързалка едвам са свалили камиона.Както каза колегата по бързо се качихме от колкото слезнахме.
Явно в такъв момент щом на 6х6 му е тегаво било явно не е имало значение на предно или задно си като се качваш в тази посока.
Явно в такъв момент щом на 6х6 му е тегаво било явно не е имало значение на предно или задно си като се качваш в тази посока.
Публикувано 31 декември 2012 - 12:03
Първа зима на задно -124 комби 2.2 автомат с 4 чисто нови зимни гуми Нокиан WR3 195/65/15.
Тия гуми , са ненормално добри на сняг , просто са нещо страховито.... както и на лед с много лека газ , кишата и е слаба страна
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 31 декември 2012 - 13:43
Дидо да остави форда а да покара задното повечко, да си отговори на въпроса защо най-великите марки слагат предимно задно и чак тогава да влиза в срамни съпоставки.
Бай Васо, не става дума за съпоставки, камо ли срамни, а просто изводът от написаното от мен е, че предното е по-лесно за каране зимата. В това спор не мисля, че може да има, защото ако някой твърди обратното (че предното се кара по-трудно), все едно да твърди, че по-голям майсторлък се изисква при предно В никакъв случай не споря, че задното не може да се кара перфектно при опитен водач и в повече сняг дори. Форд отдавна нямам, а и като се замисля поне половината от стажа ми като шофер (вече над 20 г.) е бил на коли със задно. Ако става дума, цедката първата зима я карах с летни гуми и то галоши. Не съм мърдал извън София и определено се държеше при повишено внимание, ама........ Също така никой не е оспорвал качествата на легендата 124-возия, шумоизолация, управление и т.н. и т.н.
С две думи, като гледам повечето дават отговор на темата, че при хубави зимни гуми проблем с поведението на 124 на сняг, нямат.
Този пост е редактиран от Dydo: 31 декември 2012 - 13:44
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 31 декември 2012 - 17:21
Само ви лепвам другарско наздраве и започвам да мързелувам, до ся полагах бетон.
Предно, средно, без значка. За мен не се управлява лесно, напротив!
....в поста от когото си извадил цитата съм споменал достатъчно какво мисля за управлението........
Весело посрещане приятели!!!
Радвам се че сме заедно!
Предно, средно, без значка. За мен не се управлява лесно, напротив!
....в поста от когото си извадил цитата съм споменал достатъчно какво мисля за управлението........
Весело посрещане приятели!!!
Радвам се че сме заедно!
Този пост е редактиран от Вай Басо: 31 декември 2012 - 17:30
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 09 януари 2013 - 18:15
Не мърда от пътя! И съм без допълнителни тежести,просто едни чисто нови гуми и не мърда !
Публикувано 09 януари 2013 - 18:59
хахахаахахахаха!!!!!! оххх аз днес отново се кефих на "неустойчивоста" на задното предаване....цял ден при това
" самозадоволяването е за удоволствие-
еването за престиж"
Публикувано 09 януари 2013 - 20:38
Ей голям спор бе... Различни условия,различни гуми,различни шофьори...... Всичко е много относително,както виждате за това дали държат колите ни на сняг.Някои са доволни,други не са.Една е истината за зимата - само 4x4,особено за балканските райони,където има много стъмни участъци.Еб....м ти и предното,еб...м ти и задното предаване и двете си имат слабости.4x4 осигурява спокойствие и сигурност зимата,което другите две задвижвания недават.Задното е по-кофти зимата определено,но пък лятото предното пасти да яде пред него.Иска се майсторлък и опит за да караш зимата задно,но дори и те в доста случаи не помагат. Винаги трябва да се съобразяваш от къде и как ще минеш,как и къде ще спреш за да можеш да потеглиш,ма дали някой няма да ти отнеме засилката и т.н.... Все мислене и напрежение за това и онова,което двойното спестява.На всички,които мислите,че мерцедесите или точно 124-ка са толкова проходими зимата мога да ви докажа обратното и то при съвсем нормални зимни условия.Не казвам,че задното за нищо нестава зимата,но просто това не е неговия сезон.Предното се представя по-добре,но и то си има недъзи зимата.Два дена имах удоволствието да карам Toyota Hilux 2008г. и това бяха най-спокойните два дена зимно шофиране.Но незабравяйте,че на спускане двойното неспира по-добре от другите.
Публикувано 09 януари 2013 - 23:20
ПОСТАНОВЛЕНИЕ
Значи, всички които оплюхте задното през зимата,независимо че сте прави,ви се отнема лиценза за шофиране на Мерцедес.Ще си го карате без лиценз,кво толкоз .Нов лиценз се получава в магазина за гуми и ако тогава не стане,запомнете,Трабанта никога не закъсва,просто един Трабант.
Значи, всички които оплюхте задното през зимата,независимо че сте прави,ви се отнема лиценза за шофиране на Мерцедес.Ще си го карате без лиценз,кво толкоз .Нов лиценз се получава в магазина за гуми и ако тогава не стане,запомнете,Трабанта никога не закъсва,просто един Трабант.
Този пост е редактиран от dilqnski: 09 януари 2013 - 23:20
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 09 януари 2013 - 23:37
Четейки тази тема започвам вече да се убеждавам че повечето хора си купуват МЕРЦЕДЕС за гъзария и като дойде зимата хайде У гаражО и ше джиткам с грацкиО или с Таютата тя нали е с предно.
Мерцедес се купува с мерак и се кара без значение от сезона ,метрологичните условия и най вече хорските приказки.
Мерцедес се купува с мерак и се кара без значение от сезона ,метрологичните условия и най вече хорските приказки.
Публикувано 09 януари 2013 - 23:56
Хах... стана интересно. Колегите DeoDriver и dilqnski получават плюсче
Мимо, аз пък бих се кефил на такъв стандарт- да имам поне две коли, един джип (може и мерцедес) за зимата и едно бързо купе (може пак да е мерцедес) за останалата част от годината. Така гъзарията с МЕРЦЕДЕС ще е целогодишна
Ако можеш да си го позволиш, защо да си тормозиш колата зимата, като имаш джип в гаража??
Обаче пусти G класи не им паднаха цените.
Мимо, аз пък бих се кефил на такъв стандарт- да имам поне две коли, един джип (може и мерцедес) за зимата и едно бързо купе (може пак да е мерцедес) за останалата част от годината. Така гъзарията с МЕРЦЕДЕС ще е целогодишна
Ако можеш да си го позволиш, защо да си тормозиш колата зимата, като имаш джип в гаража??
Обаче пусти G класи не им паднаха цените.
Този пост е редактиран от Алфонсо: 09 януари 2013 - 23:57
Публикувано 10 януари 2013 - 00:11
Ама никой не говори за Г-ги тука(то е ясно 4х4 за кво иде реч), а за некви нужници на предно колко били убави и колко далече стигали ,а иначе всички имаме мерници и ни седят Ъ у гаражО.
Иначе сме страшни фенове и мераклий.
Евалата праим на хората които не се притесняват да палнат бенца и зиме и лете да за на пътя и да се гордеят с това.
Иначе сме страшни фенове и мераклий.
Евалата праим на хората които не се притесняват да палнат бенца и зиме и лете да за на пътя и да се гордеят с това.
Публикувано 10 януари 2013 - 09:11
аз джипа ми не съм го палил и в най големия сняг дори...въпреки, че е в бойна готовност....и не мисля че тези с по удобните мерцедеси ще си ги оставят в гаража и ще се качат в джипки само и само да не вземе да им поднесе ако толкова е зора мятат едни вериги в багажника и където не може със нови зимни гуми с вериги винаги ще издрапат....ама винаги! ...и то без да носи
" самозадоволяването е за удоволствие-
еването за престиж"
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни