На мен ми я слагаха в Тотал 12, не в Маргел, Само дето не можеха да я настроят и затова отидох в Маргел. Засега съм доволен от вървежа, ама за разход ще споделя, като стигна до зареждане
Голям разход на колата - clk 200 автоматик
Започната от Itzkata, 25 авг 2012 - 23:23:06
clk 200 w 208 разход газ
336 мнения по тази тема
Публикувано 12 април 2013 - 13:24
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Публикувано 12 април 2013 - 15:37
Ландито на Маргел го знам, там правих и моята. Майстора - Христо - е голям селямсъз Разбира той, другите са монтажници. Огледай си хубаво монтажа, че на мен ми продупчиха ламарината до капачката за бензин, за да монтират въртока на сондата за зареждане на газ. Е проблили го, и въобще не помислили да го грундират или поне да го пръснат със спрей и след година вече почна да се появява лека ръжда там.
Абе тия ще дойдат големи мърльовци, май само репутацията им е голяма, излишно прехвалени, така ми се струва.
Публикувано 14 април 2013 - 22:00
Знам че е само предварителен резултат, ама пак е нещо. Настроих колата с изминати 70км преди настройката. След нея газта свърши на 240, което значи 18/100. Като покарах на бензин усетих сериозна разлика, така че само съм си въобразил че возията се е оправила малко. Основно губи мощност при ускорение след намаляване. Смсиъл газ - спирачка - газ се усеща сериозна разлика. Ускорението след включване на по-ниска предавка също става осезаемо по-бавно, т.е. трудно стига високите обороти. Веднъж мине ли на тях, разлика няма.
Засега реших, че ще взема нова ламба сонда и ще комбинирам смяната ѝ със смяна на катализатора. Направо като го махнат да я сменят и нея, а после най-вероятно ще отида до вилата и ще си поиграя с настройките по безлюдните междуселси пътища. Ако не се справя, ще върна маргелската карта и пак ще им я закарам.
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Публикувано 14 април 2013 - 22:42
Е дано да е от ламбдата. Че иначе излагацията за Ланди и представителите му в София ще е пълна. Дори и преди да знам резултата не бих препоръчал на никой да си сложи такава уредба.
пп. Не си махай катализаторите, сериозна грешка е това, ще ти се пръсне мозъка от пернишкия звук на колата. 99.9% съм сигурен, че не са запушени, махането им само ще навреди.
Публикувано 15 април 2013 - 07:49
Дрънчат ужасно вече, за запушени... не мисля че са стигнали дотам, но като ходих да ги гледам преди 4-5 месеца, казаха че са за махане. Така че времето им дойде. Тази седмица ще ходя до пичовете които kdl предложи и ще видим какво ще ми кажат.
Публикувано 21 април 2013 - 23:14
Тъй като сега уикенда навърят 1150км, мога да ъпдейта как е и извънградско, след маргелската намеса... Ами резултата е 12.5-13/100, т.е. с 2 литра над положението при старата настройка. Другия месец се разбрах с extreme-tuning да махаме катализатора и да сложим новата ламбда и ще дам пак резултати.
Явно обаче нещо са настроили, защото пък сега се справяше по-добре във високите скорости, за сметка на пъргавината при втора и трета предавка, така че успях да си подобря рекорда и да я засиля с 250 (по километраж, 237 по gps) с 4 човека на борда С предишната настройка на 230 (по километраж) се предаваше вече, а сега ако ми беше стигнала правата щях и да изляза от километража .
Да се върна обратно на темата. Някой има ли си на идея, ако е включена опцията на ландито, да впръсква бензин при по-високи обороти, ако газта не е достатъчна, е включена, колко горе долу впръсква. На мен уж не трябва да ми е включена (освен ако маргел не са я пускали, но се съмнявам), но в същото време нещо ми яде бензина. За 500км шофиране без спиране (освен на бензиностанциите), от малко под стрелката за половин резултат, беше отишла на малко над стрелката преди резервата. Съмнявам се да е допустима грешка в измерването, а и си ми се струва че доливам бензин прекалено честом въпреки покачването на температурите. Бившия собственик я е проверявал за течове, защото му е миришела на бензин като я е купувал, ама е нямало нищо.
Публикувано 22 април 2013 - 08:51
И на мене ми е много интересно защо като карам на газ лекичко и спокойно из града и понякога ми светва резервата
Немеца го е измислил !
Публикувано 22 април 2013 - 20:19
Баси ландитата, баси филма.... харчи много газ, че харчи и бензин освен това... нямам думи.
пп Друг е въпроса, ако извънградското ти е било в постоянно пържене, разход от 12.5-13/100 газ е съвсем нормален.
Публикувано 22 април 2013 - 20:57
Да не си кривим душата... не е от Ландито така като чета темата
Публикувано 22 април 2013 - 21:10
Нека не се сметя като реклама, но аз лично от БРЦ съм много доволен. Разхода е перфектен. При положение,че свещи не са сменяни от сигурно 50 хил.км. , и че ел. инсталацията на двигателя е дроб разхода градско ми е около 15-22лв. на 100км. Варира толкова заради цената на газта и разхода през зимата и лятото. Лятото при 1.13 газ ми е давала 15лв на 100км. Около 13-14-15-16 литра на 100 км. харчи. Върви повече от прилично почти 1 към 1 с бензина - разликата е едва доловима. Единствената забележка, която по компетентни от мен направиха е, че маркучите от рейката до инжекторите са с различна дължина, а някой са прекалено дълги, което не е болка за умиране де.
Немеца го е измислил !
Публикувано 22 април 2013 - 21:29
Убеден съм че проблема не е в ландито. Това че не могат да го настроят е друга бира. По колата единствените известни проблеми са катализатора и ламба сондата. И двете ще ги оправя щом минат празниците и вече ще търсим други проблеми. Идеята беше дали харча на бензин е нормален, ако опцията е включена, или да търся проблем и там, несвързан с газовата система.
Иначе не съм карал по-различно от досега и разхода е с 2 на 100 отгоре на този от последните 2 месеца.
Този пост е редактиран от Kainy: 22 април 2013 - 21:30
Публикувано 22 април 2013 - 21:36
За какво продължаваш да ходиш при тия майстори след като не могат да ти направят центровката?
Явно толкова си могат.Тия пари които спестяваш от майсторите ги сипваш за газ,по добре отиди при друг майстор дай му едни пари и да ти центрова газовата като хората и приключваш с тоя филм.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 22 април 2013 - 21:45
Kainy, не съм ти виждал грозната физиономия от години...
Ела да пием едно кафе уикенда някъде, да я покарам колата ти. Може да ми дойде някоя идея какво да смениш.
Стига ходи по майстори.
Не ти е до настройките на газовата, убеден съм. Т.е. те ще трябва да се пипнат, но след като се види какво ти е на колата.
Някак много разхвърляно подхождаш към проблема.
Публикувано 22 април 2013 - 22:50
За какво продължаваш да ходиш при тия майстори след като не могат да ти направят центровката?
Явно толкова си могат.Тия пари които спестяваш от майсторите ги сипваш за газ,по добре отиди при друг майстор дай му едни пари и да ти центрова газовата като хората и приключваш с тоя филм.
Е нали точно това се ядосвам, че ги смених и по-лошо стана
Kainy, не съм ти виждал грозната физиономия от години...
Ела да пием едно кафе уикенда някъде, да я покарам колата ти. Може да ми дойде някоя идея какво да смениш.
Стига ходи по майстори.
Не ти е до настройките на газовата, убеден съм. Т.е. те ще трябва да се пипнат, но след като се види какво ти е на колата.
Някак много разхвърляно подхождаш към проблема.
Нямаш грижи. Съботата ми е свободна, така че може да уредим нещо.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни