Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Голям разход на колата - clk 200 автоматик

clk 200 w 208 разход газ

• Please log in to reply
336 мнения по тази тема

#166 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 април 2013 - 20:31

А уж трябваше да сме колеги :D Що не ме подкрепяте бе :D За убиване сте. А ако колата е читава не вярвам да ти трябват много хиляди левове на месец доходи за да й наливаш бензин за да върви...

Блаженни са вярващите :D :D :D

Не познавам случай с W220, при който единствените месечни разходи да са за бензин, то това да не е 124 или 126 ;)

• 0

#167 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 02 април 2013 - 20:51

вземай 220ката и да не ти пука

въобще не слушаи че е по скъпа от другите (то че е по скъпа така е, ама кефа цена няма)

цените на консумативите са ти същите, разликата е че имаш 3л. масло повече и няколко свещи,

гумите зависят от цолажа на джантите, то и на цлк-то можеш да сложиш 19ки или 20ки по 600лв броя

само гледаш да е добре колата и по възможност да е след 2002, за да нямаш грижи с електрониката и си ти, а и ако я уцелиш с abc...

• 0

#168 rado_ss

rado_ss

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    '08 W221 S320CDI 4Matic
    '04 W220 S320CDI
    '03 W211 E200 kompressor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 април 2013 - 09:50

Те тия тука са ЦЛК фенове :P  Благодаря на колегата Vencislav за инфото. Да имам човек тука,заради който най-вече мога да си взема С-ката. Разчитам много на него и даже предполагам,че говорим за един и същ човек. Справя се идеално с електрониката и с другите неща. 2000г е колата,S500L. Покарах я и като усещане е мноогоо различна от ЦЛК-то,има си стандартните екстри,подгряване,обдухване на седалките,задни ел.седалки с подгряване,двоен стъклопакет,вакум на вратите,ксенон,парктроник,дистроник,Keyless Go,ел щора,чейнджър,телефон,навигация която не успях да подкарам. Има малко счупени пластмаси на шофьорската седалка,люка не се отваря,чува се "цък" само.  Кутията е добре сменя без да се усеща изобщо,ако нямах автоматик трудно щях да разбера кога ги сменя. Двигателя си работи равномерно,вдига 140 за нула време,не се запъва или да забива. Джантите са АМГ 16" с гуми 225/60 както ги дават по каталог. Airmatic-a работи,макар че колата видимо се вдига и сваля с около 3-4см с бутона от купето,четох че по толкова се вдигали по принцип. Както казах има си леки поправими забележки,но мисля,че ще се справя с тях с времето. Знам,че е по-скъпа за поддръжка,но качете се вие вътре,покарайте и кажете честно...не е ли прекрасна кола :)

• 0

#169 rado_ss

rado_ss

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    '08 W221 S320CDI 4Matic
    '04 W220 S320CDI
    '03 W211 E200 kompressor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 април 2013 - 22:04

Още не съм я купил,може би ще реша другата седмица... чакам собственика да си оправи проблема с еърбеците,че светят и решавам. За да не говоря празни приказки ето малко снимки:

П.С. За да не питате дали само табелката отзад е на AMG...на ауспусите също пише амг и на всяка седалка също. Двигателя не е пипан.

Прикачени файлове

• 0

#170 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 април 2013 - 17:40

Честно... не ми харесва.

• 1

#171 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2013 - 17:23

Да върна малко темата в газова посока :P

Сутринта оставих колата на Маргел и вече са готови, та утре ще видя какво са направили (т.е. на следващотот зареждане ще знам числата, ама мощностна ще я усетя още утре).

Това обаче което искам да питам е за превключването на газ. Помолих момчето да види как е вързана системата, защото знам че е настроена да загрява на 40 градуса, а ми превключва чак когато стрелката на таблото удари 60. Той нещо измърмори, че датчика бил отвънка и че си било така, ама не останах много убеден. Ако някой знае точно как трябва да е схемата, нека сподели, че утре да мога да питам по настойчиво :)

От друга страна, настройката я минаха по гаранцията на системата, нищо че не е инсталирана при тях, което е яко.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#172 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2013 - 17:27

Landi ползват външен датчик, поне на системите които съм виждал. Т.е. термодатчика не е на редуктора. Зависи къде са го боднали първите монтажници.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#173 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2013 - 17:30

Следователно, ако сметките ми са коректни, без да се мести датчика е достатъчно да го настроя на 20 градуса, ако искам да обръща на 30 реални или на 30, ако искам да обръща на 45. Това е ако съотношението от 40 към 60 се запазва естествено :)

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#174 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2013 - 17:35

Не можеш под 30.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#175 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2013 - 19:10

Ми значи 30.

• 0

#176 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2013 - 13:17

Резултата от настройката при Маргел е... еми колата се движи нормално, поне там няма издънка. Като имам инфо за разхода ще кажа. Иначе единственото което ми казаха е, че ламбда сондата дава 1.5 волта, което било много (поне и аз знам така), така че най-вероятно като я сменя, тогава ще видя вече разхода как е.

• 0

#177 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2013 - 13:29

Ще трябва да се пренастрои газовата по новата сонда.

Други коментари имаше ли?

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#178 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2013 - 15:02

Стандартното... "То нали колата си може и затова харчи много..." Писна ми да ми го повтарят... Естествено че съм наясно, че като я настъпя харчи повече. Разликата от 4 литра обаче си се запазва незавимо дали натискам или не... Но иначе нищо друго. То това е щото ми я предаде тоя "майстор" дето най го мразя там. Мисля че се води гуруто в сервиза, ама няма никаква способност да говори с хората. 

Но както и да е. Сигурно началото на Май, като дойдат паричките, ще бодна една нова сонда и пак ще я дам да я настроят.

• 0

#179 Boby

Boby

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 COMPRESSOR 2000г.

Публикувано 10 април 2013 - 17:37

Аз на мойто CLK ходих до Кюстендил да си монтирам газовата.Сервиза ми го препоръча приятел, който си беше монтирал там и съм доста доволен от резултата. Почти година вече карам на газ и нямам никакви проблеми. Разхода в София ми е 11-12 л./100км., а извънградско 8-9 в зависимост дали съм на магистрала или не.

• 0

#180 rado_penev

rado_penev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 324 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 350, 2003
    CL203 C220 CDI, 2001
    CLK 200 Kompressor Cabriolet, 2000

Публикувано 12 април 2013 - 12:43

Ландито на Маргел го знам, там правих и моята. Майстора - Христо - е голям селямсъз :D Разбира той, другите са монтажници. Огледай си хубаво монтажа, че на мен ми продупчиха ламарината до капачката за бензин, за да монтират въртока на сондата за зареждане на газ. Е проблили го, и въобще не помислили да го грундират или поне да го пръснат със спрей и след година вече почна да се появява лека ръжда там.

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни