Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Голям разход на колата - clk 200 автоматик

clk 200 w 208 разход газ

• Please log in to reply
336 мнения по тази тема

#211 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 31 май 2013 - 08:17

Ето малко статистика  :dry 

mercedes_f87c3_30655222.jpg

• 0

#212 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 май 2013 - 10:03

Mитко, страхотна е колата. Всички така говорят само...

В интерес на истината, ако бях намерил много хубава 240ка, вероятно и аз щях да си взема.

Просто разходът ти не ми се струва нормален, може би имаш някакви неща за обслужване по горивната система.

Един приятел с 320ка сега сменя свещи, датчик на колянов вал и сондите профилактично. Ще те държа в течение, ако има разлика в разхода. Неговата гори нормално, но автоматите си папат... каквото и да си говорим.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#213 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 31 май 2013 - 10:21

Е папат,ама може ли да папа като за V8 500?

• 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#214 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:

Публикувано 31 май 2013 - 11:51

Разхода пада до 12/100 но аз го карам на много къси разстояния и за това гълта като ламя. Иначе в нета излязоха  видимо много добри машини 1:1 с моята.

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=33f4jk

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=33f4jk

Този пост е редактиран от dimitar stoichev: 31 май 2013 - 11:51

• 0

#215 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 май 2013 - 12:23

Швейцарката е по-хубава, другата ми изглежда доста... намазана някак си. Трябва да се погледнат.

Сменяна решетка, уморена шоф. седалка, но и двете са доста хубави.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#216 zare

zare

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 48 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 31 май 2013 - 20:37

Здравей колега, аз карам с този двигател само, че е на Ц- класа + 4-матик (автомат) .  Моята дава разход  бензин 9 извън, 13 град, ; газ 10-11 извън, 14-15 град.

• 0

#217 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 юни 2013 - 00:05

Аз да попитам, някой проверявал ли е колко му харчи колата бензин, когато кара на газ? Последния месец си поиграх малко и засякох точно какви са ми разходите на колицата, като за протокола, това е преди да си ремонтирам изпускателната система (имаше пукнатини по колекторната тръба, които оправих) и да сменя ламбда сондата. Та разхода чисто на бензин беше твърдо 17/100 градско, без тежък крак. Доста спокойно каране (2-4к оборота) и гледах да намаля ползването на спирачката :). На газ продължава да си ми дава 19/100 след Маргелците, но успях да засега, че ми гълта и 5/100 бензин. Накрая чистата сметка излиза 80лв на 200км и в двата случая :D

И двете замервания са правени с по 3 теста и каране с изключен ASR през цялото време.

Тъй като на 10-ти я мятам за пребоядисване, веднага щом си я взема ще я нося на диагностика първо да се уверя в разхода на бензина и да го нормализирам, а после май пак ще пробвам да я дам на Маргелци.

И все пак се чудя дали някой е засичал, колко му точи бензин за паленето общо взето.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#218 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 юни 2013 - 21:43

Не съм го засичал, но със сигурност не е 5/100 бензин. Като и сипа бензин за 30лв. си карам доста с него, сигурно изпразвам мин. 10 бутилки газ и тогава сипвам бензин.

Този пост е редактиран от rado32: 01 юни 2013 - 21:45

• 0
Публикувано изображение

#219 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 02 юни 2013 - 10:22

зависи как ти е настроена газовата

може при високо натоварване или при високи обороти

да включва и по малко бензин

и тогава харчи бензин на само при палене

освен това повечето газови като засекат проблем

в цилиндър минават кратковременно на бензин

без да изпиукват или индикират

и после пак

връщат на газ и ако проблема е останал чак тогава остават на бензин

така че ако имаш проблеми в запалването може

доста често да прехвърля на бензин

• 0

#220 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2013 - 00:10

За съжаление, не е от това. Днес се вързах към компютъра на газовата и видях, че опцията за превключване към бензин при високи обороти, не е включена. Освен това не е отчел никакви грешки по инжекторите. Това което ме издрасни е, че не мога да намаля температурата на прехвърляне под 40 градуса, което заради външния датчик, реално прехвърля при 60 градуса. Но дори с тази 1 минута повече на бензин, 5 на 100 си е много. Сега със сменената ламба сонда може и да се подобри положението, но за всеки случай след като я пребоядисам, ще я дам някъде да ѝ прегледат горивната и запалителната система по-обстойно, да видим откъде идва високия разход на бензин, а явно и от там на газ.

Чудя се дали има начин да вкарам температурния датчик на ландито вътре в тръбите.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#221 zare

zare

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 48 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 03 юни 2013 - 00:15

При Ланди можеш да вържеш жицата за температура  на Г.И.  към оригиналния датчик на колата за температура и когато колата загрее до 40 градуса прехвърля.

• 0

#222 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юли 2013 - 11:24

Пореден ъпдейт да дам на ситуацията :)

След като смених ламбда сондата, отидох пак при Маргел (колата се тормозеше на газ след смяната на сондата и гасеше цилиндър при натоварване). След опита им за настройка, колата изобщо не работеше на газ, а обяснението беше, че не можел да я настрои защото този път дебитометъра бил заминал... (ама не бил сигурен!) За сведение миналата настройка беше месец по-рано. Освен това за пореден път отношението на "майстора" в Маргел ме отблъсна от този сервиз (буквално), след като за всичко за което го попитах (освен настройката), той съвсем директно ми каза да ходя да си ги правя нещата при хората дето са ми слагали газовата... Газовата е в гаранция (която и Маргел могат да обслужват), а и аз нямам нищо против, ако за нещо трябва да се доплаща и тем подобни, но даже и това не поиска :)

Та в резултат, тъй като дебитомера ми е бил сменян с втора ръка от миналия собственик, реших профилактично да сменя датчика. След това си хванах таблетчето и почнах да си настройвам картата сам. Резултата е че след 20 минути ровене, колата вече вървеше на газ. Тъй като нямам много време, успях да си поиграя с картата само още веднъж, което като краен резултат дава 19/100 газ в момента (градско) при непестеливо каране.

И все пак има още часове работа преди да настроя газовата като хората (важното е че ѝ хванах цаката). Когато успея да я настроя напълно ще кажа крайнят резултат.

Но от цялата работа остава един много важен въпрос, на който в Маргел изобщо не си направиха труда да ми отговорят, а именно защо докато карам на газ, колата харчи бензин? Общо взето на 200-250км каране на газ отиват от 5 до 10 литра бензин!!! Това дори и лятото, когато прехвърлянето става изключително бързо. Това което забелязах в софтуера на газовата е, че когато колата е на бензин, е показано само времето на впръскване на бензиновите инжектори. Когато обаче превключа на газ, софтуера показва времената на инжекторите, както на газ, така и на бензин, което логически не ми се струва нормално (отделно, че все още времената на газ са почти двойни на тези на бензина... ама това с настройката ще го оправим).

Този пост е редактиран от Kainy: 19 юли 2013 - 11:25

• 0

#223 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 19 юли 2013 - 18:08

показва ти бензиновите щото от тях газовата взима

информация за да знае колко да впръсква

това ,че времената са двойни може и да е нормално

зависи при монтажа как са ти разпробили дюзите

и на какво налягане ти е изпарителя

по добре гледай корекциите и адаптациите

по тях ще се ориентираш каква ти е сместа

• 0

#224 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юли 2013 - 23:44

И пак, за пореден път да го кажа- Ланди Ренцо може да са много хубава марка, ама в България са пълен таш@к!!!

Даваш сума ти пари за уредба, колата ти не върви, харчи 20/100 (ужасно много за 2000куб. мотор) получаваш "вежливо" отношение от майстора при поредната N-брой настройка и за капак се търси оправдание в колата, тя не е наред, а не боклука който са ти монтирали срещу немалката сума. Когато прибираха парите всичко беше наред нали ;)

Тия хора процедират все едно са единствени на пазара. Ама не знаят, че не са.  Пожелавам им обаче много скоро да го разберат, и то по трудния начин, защото изгониш ли си веднъж клиентите, после връщане няма.

Кажи честно Кайни, ще си сложиш ли пак Ланди на някоя от следващите коли? А ще го препоръчаш ли на приятел/познат?

• 0

#225 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юли 2013 - 08:20

Мога да ти кажа, че със сигурност няма да препоръчам двата сервиза... Що се отнася до системата, то бих я отписал, чак като се уверя че не става :) Ще ѝ дам шанс да я настроя както трябва и ще видим. Но все пак при следваща кола, най-вероятно ще пробвам BRC...

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни