Нагла кражба от Лукоил...
Започната от crush, 18 апр 2012 - 22:08:38
93 мнения по тази тема
Публикувано 19 април 2012 - 10:03
То точно там е работата, че когато бяха яките протести, основно се засегна темата за цените, а не за качеството и количеството на горивото, което се сипва. Ето там трябва да сме непримирими и постоянно, ежедневно, ако трябва и ежеминтутно да се излагат на показ измамниците - било по тв, било по интернет. Ако трябва и през ден ще ги замерват, дали отговарят на изискванияата. Когато се започне масово да се говори в медиите, че еди коя си бензиностанция лъже, да видим какво ще правят.
А на въпроса, коя медия би се отзовала, просто ако определена голяма откаже, се отваря тема с анкета във Фейсбук и започва да се коментира съответната верига бензиностанции и медия, която не е искала да отрази измамата.
Само да добавя, че до колкото знам, Лукойлски бензиностанции се дават и на нещо като франчайз, т.е. не самата управа на Лукойл стои зад това, тъй като не всяка бензиностанция под това име е директно управлявана от тях. Това са други лица/фирми, които се наемат да въртят бизнес от името/ под търговската марка и т.н. Не знам какъв вътрешен контрол упражняват Лукойл над веригите дадени по този начин, но не е невъзможно и да са изпуснали вече нещата, без да са имали тази идея, да лъжат.
А на въпроса, коя медия би се отзовала, просто ако определена голяма откаже, се отваря тема с анкета във Фейсбук и започва да се коментира съответната верига бензиностанции и медия, която не е искала да отрази измамата.
Само да добавя, че до колкото знам, Лукойлски бензиностанции се дават и на нещо като франчайз, т.е. не самата управа на Лукойл стои зад това, тъй като не всяка бензиностанция под това име е директно управлявана от тях. Това са други лица/фирми, които се наемат да въртят бизнес от името/ под търговската марка и т.н. Не знам какъв вътрешен контрол упражняват Лукойл над веригите дадени по този начин, но не е невъзможно и да са изпуснали вече нещата, без да са имали тази идея, да лъжат.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 19 април 2012 - 10:14
Аз лично отдавна съм се отказал от Лукойл. Както аз така и цялото ми семейство не наливаме в тази противна за нас бензиностанция. Преди около 5-6г. се прибираме от морето и в Бургас сипваме до горе нафта на почти празен резервоар и малко след Пловдив изпърдяха една или две дюзи, и едвам едвам с много пушек и с 60км.ч се прибрахме до София.
Вече зареждам само на Еко и Мерцедеса и Тикото. С тях нямам никакви проблеми, винаги колите си ми харчат еднакво, винаги сипвам до горе и никога не са ме лъгали с литрите.
Вече зареждам само на Еко и Мерцедеса и Тикото. С тях нямам никакви проблеми, винаги колите си ми харчат еднакво, винаги сипвам до горе и никога не са ме лъгали с литрите.
Публикувано 19 април 2012 - 11:29
Не е работа на хората да ходят да замерват с туби и да правят клипчета с телефони. Като няма нормален контролен орган така ще е. Дори да ги хванеш 1 път няма да се спре със злоупотребите.
Това, че са франчайз не значи, че Лукойл не носят отговорност - те след като са дали обекта са длъжни да го контролират и качеството да е еднакво на всякъде и да отговаря на съответните стандарти. И McDonalds е франчайз, но не може да си платиш лиценза, да отвориш ресторант и после да почнеш да си правиш твои сандвичи, за да ти излиза по на далавера.
От познат съм чувал, че негови роднини така били взели бензиностанция на OMV като франчайз и постоянно минават проверки от OMV и ги глобявали дори ако стъклата на бензиностанцията са мръсни.
Така че проблемът си е в Лукойл, че дават обекти на измекяри и после ги оставят да си правят каквото си искат.
И аз зареждам на Лукойл, защото е точно до нас, но винаги когато имам път по бул. Сливница например се отбивам да сипя на Ромпетрол.
Това, че са франчайз не значи, че Лукойл не носят отговорност - те след като са дали обекта са длъжни да го контролират и качеството да е еднакво на всякъде и да отговаря на съответните стандарти. И McDonalds е франчайз, но не може да си платиш лиценза, да отвориш ресторант и после да почнеш да си правиш твои сандвичи, за да ти излиза по на далавера.
От познат съм чувал, че негови роднини така били взели бензиностанция на OMV като франчайз и постоянно минават проверки от OMV и ги глобявали дори ако стъклата на бензиностанцията са мръсни.
Така че проблемът си е в Лукойл, че дават обекти на измекяри и после ги оставят да си правят каквото си искат.
И аз зареждам на Лукойл, защото е точно до нас, но винаги когато имам път по бул. Сливница например се отбивам да сипя на Ромпетрол.
It is nice to be important, but it is more important to be nice.
Публикувано 19 април 2012 - 13:33
краси 500, беше викал комисия по финансов надзор, и комисия за защита на потребеителите. и помня че май без пари муизлезе горивото. питай го него
Публикувано 19 април 2012 - 16:32
Публикувано 19 април 2012 - 18:14
На Лукойл не спирам дори и дъвки да си взема, камо ли да зареждам.
Защо може да прочетете тук http://forums.mbclub...B8%D0%B2%D0%B0/
пп Има даже и снимков материал, да се види нагледно "горивото" им
Защо може да прочетете тук http://forums.mbclub...B8%D0%B2%D0%B0/
пп Има даже и снимков материал, да се види нагледно "горивото" им
Този пост е редактиран от Алфонсо: 19 април 2012 - 22:54
Публикувано 19 април 2012 - 19:43
КЗП е спасението братле.
Сезирай ги и гледай как ще ги подгонят.
http://www.kzp.bg/
Там съм се жалвал 5-6 пъти по различни поводи. Нито веднъж, забележи - НИТО ВЕДНЪЖ не са защитили моя интерес като потребител. А основание е имало, вярвай ми! Те са просто едни държавни хрантутяци, симулират някаква дейност и всъщност са едни ЛАКЕИ, истината за тях е там, където плащат!
Публикувано 19 април 2012 - 23:07
човек,с който работих ми разказа как на омв с чисто нова фабиа ,докарана на репатрак заредил в резервоар по книжка 40лв - ...... забележете ...... 53 литра. любезно помолил да му дадат фактура.след като му набили печата казал да си викат управителя.дал му сервизната си книжка,и всички книжки на новата си кола,и след като му показал за какво става въпрос започнала тази позната история " замервали са ги скоро " еди кво си.той най-спокойно им казал,че след няколко дни ще се върне с много хора,които ще разтръбят,ще гърми от репортери и такива неща.тогава този льохман му казал да почака.провел няколко телефонни разговора,дал му някаква бележка,с която можел да зарежда безплатно цял месец от това ОМВ.и наистина зареждал цял месец без пари.ако бях на негово място щях след този месец да ги изтипосам пак...
Публикувано 19 април 2012 - 23:16
Малко градски легенди ми се струва това с бележката за безплатно зареждане, ама... дано да е така, поне някой да е успял да ги накаже.
пп На ОМВ наистина много лъжат с количеството, преди години 124-ката ми която си харчеше нормално 12-13 газ, при зареждане от ОМВ харчеше 17, та зимата и до 20/100 газ със стигал, само при зареждане от ОМВ обаче.
Тъй като са уж на някакъв франчайз, ще спомена и конкретните ОМВ-та, не казвам че всички са така. Едното е над УНСС, другото е голямото на Г.М Димитров, третото е на ул. Слатинска. От тогава ОМВ съм ги отписал, доста дълго време не бях стъпвал, докато не сипах скоро за 10лв колкото да стигна до друга бензиностанция
пп На ОМВ наистина много лъжат с количеството, преди години 124-ката ми която си харчеше нормално 12-13 газ, при зареждане от ОМВ харчеше 17, та зимата и до 20/100 газ със стигал, само при зареждане от ОМВ обаче.
Тъй като са уж на някакъв франчайз, ще спомена и конкретните ОМВ-та, не казвам че всички са така. Едното е над УНСС, другото е голямото на Г.М Димитров, третото е на ул. Слатинска. От тогава ОМВ съм ги отписал, доста дълго време не бях стъпвал, докато не сипах скоро за 10лв колкото да стигна до друга бензиностанция
Публикувано 19 април 2012 - 23:43
Аз съм изтупвал(тая зима) ОМВ на ул.Слатинкса поради лошо качество на горивото(замръзна нафтата наедна от служебните коли) да дадат два резервоара гориво компенсация, ама цял месец да зареждаш безплатно си е направо градска легенда. Имайте предвид, че служебната кола беше на няма и месец употреба, демек втори резервоар и имаше екпертиза от гаранционния сервиз и БДС, която струваше малко над 300 лева. Експертизата също беше платена от ОМВ, след като фирмата плати първоначално и излязоха резултатите, ОМВ омекнаха много и платиха всички разходи плюс двата резервоара ЗИМНО гориво плюс подмяна на некачественото гориво.
На Лукоил не съм зареждал никога и нямам намерение да зареждам, но на ОМВ(на Самоковксо и Оковръстното) често си зареждам моята кола и нямам оплаквания. Виж от ОМВ Бургас имам подобни спомени, като коелгата от Лукоил.
На Лукоил не съм зареждал никога и нямам намерение да зареждам, но на ОМВ(на Самоковксо и Оковръстното) често си зареждам моята кола и нямам оплаквания. Виж от ОМВ Бургас имам подобни спомени, като коелгата от Лукоил.
Този пост е редактиран от mradulov: 19 април 2012 - 23:46
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 19 април 2012 - 23:52
Toчно на Г.М.Дим. зареждах години на ОМВ-то и е една от най-добрите бензиностанции, които съм ползвал.
Петролът с/у КАТ също е добър, но по-скъпо гориво.
Лукойл до Бизнес Парк-а нямам оплаквания.
Сега сипвам на ЕКО - Шипченски (както и преди доста години и все още са си добре) Даже известна част от персонала е същият. Ще взема да бодна едни 100ина лв. на ОМВ на Г.М.Дим. да видим дали ще има разлика.
Петролът с/у КАТ също е добър, но по-скъпо гориво.
Лукойл до Бизнес Парк-а нямам оплаквания.
Сега сипвам на ЕКО - Шипченски (както и преди доста години и все още са си добре) Даже известна част от персонала е същият. Ще взема да бодна едни 100ина лв. на ОМВ на Г.М.Дим. да видим дали ще има разлика.
Публикувано 20 април 2012 - 08:33
От ОМВ на бул. България аз нямам оплаквания, даже ако го сравним с ЕКО-то (отново на бул. България), не съм замервал точно, но имам по-нисък разход, не знам може и в ЕКО-то да удрят в количеството....
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано 20 април 2012 - 08:34
Там съм се жалвал 5-6 пъти по различни поводи. Нито веднъж, забележи - НИТО ВЕДНЪЖ не са защитили моя интерес като потребител. А основание е имало, вярвай ми! Те са просто едни държавни хрантутяци, симулират някаква дейност и всъщност са едни ЛАКЕИ, истината за тях е там, където плащат!
Наложи ми се да се свържа с тях, понеже ме имаше на запис и нямаше как да се оправя по мой начин, и трябва да кажа, че си свършиха работата перфектно!
Не знам дали е било от жокера, но съм доволен
Пак бих го направил...
Публикувано 20 април 2012 - 09:10
Чета ви мненията и направо се плаша! То да не смее човек да зареди по възловите обекти и на изходите на града, независимо от фирмата...! Аз си пазя кас. бележки от празниците, но едва ли сега мога да докажа нещо, а сигурно вече са си пренастроили колонките. Просто от тук нататък записвам си телефоните на разните там комиисии и започвам дебненето! Ще си вземя един мерителен съд и камерата с мен винаги, когато зареждам! Така че при някакво констатирано нарушение очаквайте да публикувам сеирите
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Публикувано 20 април 2012 - 09:41
Аз пък точно от това ОМВ имам оплаквания. За обикновен дизел става дума. Точно по отношение на количеството. И на няколко пъти и качеството. Явно положението е под всякаква навсякъде.От ОМВ на бул. България аз нямам оплаквания, даже ако го сравним с ЕКО-то (отново на бул. България), не съм замервал точно, но имам по-нисък разход, не знам може и в ЕКО-то да удрят в количеството....
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни