Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Нагла кражба от Лукоил...

• Please log in to reply
93 replies to this topic

#31 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 12:05

Наложи ми се да се свържа с тях, понеже ме имаше на запис и нямаше как да се оправя по мой начин, и трябва да кажа, че си свършиха работата перфектно!
Не знам дали е било от жокера, но съм доволен ;)
Пак бих го направил...

Да си кажа и аз колкото пъти съм се свързвал с тях (без жокер) винаги са си вършили работата...
Тия от метрологията имат някакъв странен регламент, че ако подадеш сигнал и отидат да правят на някого проверка (сиреч си вършат работата) и няма засечено нарушение (а бъди сигурен, че когато ходят от метрологията, нарушение няма) - проверката е за сметка на жалбоподателя. Това била някаква мярка срещу фалшивите сигнали. Пълна идиотщина.

За мен по-интересен е не феноменът, че по бензиностанциите лъжат, а че хората знаят, че ги лъжат и въпреки това продължават да зареждат на същите бензиностанции.

Аз от 2006 г. зареждам само на една марка бензиностанции и сипвам на други, само ако има риск да ми свърши бензина някъде на път (не е като да не се е случвало). Освен това обърнете внимание, че има проблеми на конкретни места, с конкретни горива. Единия казва - излъгаха ме с нафта, другия го оборва с бензин, третия говори за друг обект и за газ.

Аз за 6 години с БЕНЗИН на ОМВ Корабчето не съм имал проблеми нито веднъж - нито с качество, нито с количество. Имах един единствен проблем с обслужването - оплаках се (ама не на управителя, а в централата) и предприеха мерки МОМЕНТАЛНО.

На ЕКО не зареждам по лични причини, които съм изреждал многократно... на Лукоил не зареждам никога, защото не познавам доволен от тяхна бензиностанция...

Но наистина, за мен е загадка, защо всички плюят срещу Лукоил, но въпреки това повечето продължават да зареждат там, че дори и продължавам да чувам да ги хвалят, дори и хора, които не са доволни...
  • 1

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#32 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Posts:
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 12:14

Аз пък точно от това ОМВ имам оплаквания. За обикновен дизел става дума. Точно по отношение на количеството. И на няколко пъти и качеството. Явно положението е под всякаква навсякъде.

..........
Аз за 6 години с БЕНЗИН на ОМВ Корабчето не съм имал проблеми нито веднъж - нито с качество, нито с количество. Имах един единствен проблем с обслужването - оплаках се (ама не на управителя, а в централата) и предприеха мерки МОМЕНТАЛНО.
.....................

За това ОМВ моите наблюдения са за бензин, въпреки че предишната ми кола беше дизел и пак от там съм зареждал и не съм имал оплаквания, за разлика от нафтата на Шел и Лукойл.
  • 0
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

#33 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 12:15

Напълно съм съгласен с теб за хората недоволни от някоя бензиностанция и продължаващи да зареждат на нея.
Аз примерно бях опарен от Лукойл и вече не зареждам на тази бензиностанция освен ако нямам друг избор.
От ОМВ също останах недоволен 2-3 пъти на различни бензиностанции и при тях не стъпвам вече.
От 1г. сипвам само на Еко и ако и те се издънят и тях ще ги сменя! :)
  • 0
Публикувано изображение

#34 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 12:17

То ще стане страшно, като няма с кого да ги сменяме вече...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#35 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 12:18

Е тогава сигурно ще се вдигнем на стачка :)
  • 0
Публикувано изображение

#36 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1,682 Posts:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Posted 20 April 2012 - 13:04

Колеги, виждам, че като че ли от Ромпетрол сте/сме най-доволни.

Не можем ли да си издействаме някаква отстъпка там като клуб?

Кофти е единствено, че нямат много бензиностанции.
  • 0

#37 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,768 Posts:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 13:22

А как разбра че сме доволни??
Това, че никой не се е оплакал не означава че сме доволни. Аз лично нямам спомен да съм зареждал на такава бензиностанция т.е. това не ме прави ДОВОЛЕН :blink
  • 0

#38 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 20 April 2012 - 13:46

Абе има си цяла тема с доволни-чети малко
Поздрави
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#39 M23J

M23J

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Posts:

Posted 20 April 2012 - 13:54

Но наистина, за мен е загадка, защо всички плюят срещу Лукоил, но въпреки това повечето продължават да зареждат там, че дори и продължавам да чувам да ги хвалят, дори и хора, които не са доволни...

Според мен заради вълшебната карта за 5ст. намаление, които събота и неделя са 7ст. На Г.М. Димитров на Лукойл-а в неделя има по 4-5 коли опашка на всяка колонка.
  • 0
It is nice to be important, but it is more important to be nice.

#40 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Posts:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Posted 20 April 2012 - 15:33

Явно при всеки е различно, тъй като аз от която и да е определена бензиностанция към съответната верига, не мога да кажа, че е имало някакъв проблем. Единствено, когато заредих на две различни Еко и тогава колата беше малко по-спъната. И на Шел сипвам, и на ОМВ, и на Ромпетрол и само на Петрол (при София Ленд) на Яворов. Не съм усетил разлика или просто не ми е направило впечатление. А ако някъде те думкат в литража или има разни боклуци, това не знам.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#41 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 15:37

Колеги, виждам, че като че ли от Ромпетрол сте/сме най-доволни.

Не можем ли да си издействаме някаква отстъпка там като клуб?

Кофти е единствено, че нямат много бензиностанции.

Някой беше споменал, че взима отстъпка от ромпетрол, но не спомена на какво основание.
  • 0
Публикувано изображение

#42 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 16:30

Според мен заради вълшебната карта за 5ст. намаление, които събота и неделя са 7ст. На Г.М. Димитров на Лукойл-а в неделя има по 4-5 коли опашка на всяка колонка.

Е това са 5 лв. на резервоар, ако сипваш по три резервоара на месец са ти 15 лв. Иначе е 2% отстъпка... Ако на 10 литра те лъжат с 2 (както се писа в тая тема) те цакат с 20% за да ти дадат отстъпка от 2%. Така или иначе продължава да е загадка?!

Имахме едни преговори с Ромпетрол, които не стигнаха до карти... явно ще трябва да ги подновим. За съжаление наистина имат доста малко бензиностанции.
  • 0

#43 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 16:48

Картите са хубаво нещо, ЕКО също издават карти и то при много улеснена процедура ;) Имам тяхна карта и си я ползвам с кеф всеки път, няма значение в брой ли плащаш или безкасово, няма значение и кога за последно е използвана картата. Имам и Лукойлска карта, която е хванала прах не съм я барал от много време, важи само за плащане в брой, еднократно в рамките на 10 часа ли беше, абе пълен таш@к.
Карти от Ромпетрол няма да е лошо да се вземат, стига да е възможно :)
  • 0

#44 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 20 April 2012 - 17:40

Карти от Ромпетрол няма да е лошо да се вземат, стига да е възможно :)

Аз също бих си взел!
  • 0
Публикувано изображение

#45 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Posted 20 April 2012 - 20:19

Има недоволни от всички бензиностанции, днес явно на дневен ред е Лукойл. Аз до скоро зареждах на Еко, заедно с всички служебни коли в холдинга ни, но от месец някъде сме на Лукойл и за сега не мога да се оплача, имам доста извънградски пътувания в този период и не ми е направило впечатление за някаква разлика. Екото първо ме ядосаха като намалиха отстъпките, в последствие си имахме и фирмен конфликт, но това е на местно ниво, което няма значение. Да кажа и че не сипвам на всеки Лукойл, в района ми има 5, зареждам само на 3 от тях, като знам другите какви бяха и сега какви са... И на Шел съм зареждал дълги години, но там бензина в един момент почна да скапва някои от колите и се отказах. Всичко зависи на коя бензиностанция ще попаднеш, без значение от името, основните горива са едни и същи, поддръжката на колонки и т.н. пак са едни и същи, всеки да си прави изводите, няма къде да избягаш от качество и т.н., явно всичко опира до късмет.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users