Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Налягане на маслото

• Please log in to reply
67 мнения по тази тема

#61 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 05 юли 2013 - 20:20

на контакт трябва да показва 0
ако показва различно от 0, това означава-повишено съпротивление във веригата. демек, окислена букса или недобър контакт на букса/кабел
0,7-0,8 не е критично.
0,5 е критично.
не изключвай от скорост по време на движение.

Ако става въпрос за ръчни скорости,интересно ми е защо не трябва да се изкл. от скорост?

• 0

#62 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 05 юли 2013 - 20:29

маслото е на около 4000-5000 км има масло не е черно а си е нормалния цвят. Разбира се че гори все пак е на 20 години около 1-1,5 на 10 000 км и то основно като се дава повече газ. Маслото е 15 40

Моята не гори,според мен не е от годините ;)

• 0

#63 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 05 юли 2013 - 20:33

Интересува ме като не се пуска на свободна по икономично ли е или само по-безопасно,което ми е ясно,но все пак човек се води и от джоба си и понякога пренебрегва безопасноста.Благодаря и се извинявам за прекалено късното вкл. в темата(около година) но сега я чета за първи път;)

На бензин съм само аз ;)За газовата знам че не е добре на свободна да се кара:)

• 0

#64 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 05 юли 2013 - 20:38

да като се замислих повечето от колите даже нямат такава явно не е от голямо значение и ми е странно те как разбират ако помпата им е заминала като нямат стрелка за налягане? май е най добре да се премери с манометър

Важното според мен е не че разбирам,но от опит знам,да не светне лампата на маслото,Дилянски е прав,че е формалност,Лампата ако светне тогава наистина масло няма от опит знам;)И все пак стария ми мержан съм го карал ден,два без дори масло по щеката(беше голяма трошка на новия никога няма да го направя)и пак нямаше проблем;)

• 0

#65 200E-16V

200E-16V

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 447 Мнения:
  • Град:Несебър
  • Интереси:Ел.инсталация за Мерцедес
  • Автомобил:
    W124 200E-16 (27.11.1992)
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 август 2013 - 02:19

Колеги и аз имам такъв проблем.само че при мен от както съм взел колата като дам на контакт показва 3 и като запаля се оправяше и не му обръщах внимание ама от вчера на загряла около 90 градуса на празен ход падна на 1 а преди това стоеше между 1 и 2 по средата.прочетох темата видях къде е датчика забелязах че кабелчето му е напукано утре ще го сменя и като го размърдах на контакт ми показжа почти 1.Но забелязах че на самия датчик има една пластмаска като тапичка и около нея има масло което ме навежда на мисалта че може и тои да е заминал.По знаещите да кажат ква е тая пластмаска на датчика Баи Васил е прикрепил снимка на датчика на която се вижда тая пласмаска.
  • 0

#66 topmoni

topmoni

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    Marcedes W124 - E200

Публикувано 28 ноември 2013 - 14:26

Здравейте, и аз с мой те Неволи... преди година съвсем леко ми падаше стрелката на налягането... сега когато загрее и е на празен ход пада до "0" когато подам газ се вдигаше до горе... вече не се, а се качва между "2" и "3" :(

въпроса ми е че освен това когато е загряла колата и примерно спра да заредя гориво после много трудно пали (въртя по 10 секунди и подавам газ)

• 0

#67 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2013 - 21:48

Какво е газовото?

На бензин пробва ли дали го прави?

Пуши ли, ако пуши какъв е цвета?

Сутрин пали ли добре?

Колко са оборотите като току що си я запалил?

Този пост е редактиран от Вай Басо: 28 ноември 2013 - 21:52

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#68 200E-16V

200E-16V

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 447 Мнения:
  • Град:Несебър
  • Интереси:Ел.инсталация за Мерцедес
  • Автомобил:
    W124 200E-16 (27.11.1992)
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 ноември 2013 - 02:43

Относно налягането смени датчика.Моя го смених и се оправи.10лв втора ръка,а нов е около 90 лв.Ако взимаш 2-ръка гледай да не е омаслен и мисля че нямаше значение от кой двигател само да е бензинов.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни