Питане за автоматични скорости в снега
Започната от mechoka 77, 07 фев 2012 - 10:49:23
44 мнения по тази тема
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:38
722.3/4 Taм режимите са Е и S Е-Еconomy , S-standart както казах по-горе разлика 200 об/мин.
722.6 Режими W- winter и S - summer - На зимния режим тръгва от втора предвка и превключва на по-ниски обороти , при летния режим тръгва винаги от първа предавка и преевключва на по-високи обороти.
При някой автомобили (w220) съм забелязал ,че на икономичния режим превключват по-меко ,но от друга страна не е толкова полезно за автомата ,затова се препоръчва каране на стандартен режим.
722.6 Режими W- winter и S - summer - На зимния режим тръгва от втора предвка и превключва на по-ниски обороти , при летния режим тръгва винаги от първа предавка и преевключва на по-високи обороти.
При някой автомобили (w220) съм забелязал ,че на икономичния режим превключват по-меко ,но от друга страна не е толкова полезно за автомата ,затова се препоръчва каране на стандартен режим.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 08 февруари 2012 - 20:45
Имаш плюсче от мен
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 08 февруари 2012 - 21:44
В по-новите варианти на 722.6
W е заменено със С (comfort) , а S се води стандарт или спорт, иначе другото е същото
W е заменено със С (comfort) , а S се води стандарт или спорт, иначе другото е същото
Публикувано 08 февруари 2012 - 22:26
Колеги нека убобщим че доста ги поумотахме:
- W = E = C , както и да ги наричаме селта им е една да се исползват в есенно зимния сезон както се саветва в книжката и от производителя.
- C = S , комфорт или стандарт целта е да се се исползват само в топло и сухо време .
- M , за тези които имат steering wheel shifters е за включване на ръчен режим или по точно воланен )) , като при типтроника но при стигане на максимални обороти на определена предавка не превключва сам и обратното при минимални обороти сащо не превключва а чака да превключите.
За разхода между W и S няма съществена разлика а всичко зависи от начина на каране, а именно модула се самонастройва на всеки 1000км а иммено ако карате спокойно и галите педала е едно а ако ви тежи крака и натискате яко е друго.
За да нулирате настройките просто давате на контакт, три четири пъти рязко натискате газта до край и изключвате. Това нулира така наречения тротъл респонд.
При мен след каране по двата начина на спорт за 1000км разликата е около 1 литър на 100км , повторено на зимен или комфорт пак за 1000км пак е малко над 1литър. За справка колата ми е бензин и при дизела може да е по малко.
- W = E = C , както и да ги наричаме селта им е една да се исползват в есенно зимния сезон както се саветва в книжката и от производителя.
- C = S , комфорт или стандарт целта е да се се исползват само в топло и сухо време .
- M , за тези които имат steering wheel shifters е за включване на ръчен режим или по точно воланен )) , като при типтроника но при стигане на максимални обороти на определена предавка не превключва сам и обратното при минимални обороти сащо не превключва а чака да превключите.
За разхода между W и S няма съществена разлика а всичко зависи от начина на каране, а именно модула се самонастройва на всеки 1000км а иммено ако карате спокойно и галите педала е едно а ако ви тежи крака и натискате яко е друго.
За да нулирате настройките просто давате на контакт, три четири пъти рязко натискате газта до край и изключвате. Това нулира така наречения тротъл респонд.
При мен след каране по двата начина на спорт за 1000км разликата е около 1 литър на 100км , повторено на зимен или комфорт пак за 1000км пак е малко над 1литър. За справка колата ми е бензин и при дизела може да е по малко.
Публикувано 08 февруари 2012 - 22:33
и това го има на W140За да нулирате настроиките просто даватв на контакт три четири пати ряско натискате гаста до краи и исключвате , това нулира таи наречения тротъл респонд.
Мен ми се струва че го няма, но аз съм лаик нека някои спец каже.
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 08 февруари 2012 - 22:46
Е, за по-старичките по-различно стоят нещата. В твоя случай не бих могал да ти отговоря точно, тъй като в тия години не са мислили за такова усложняване на електрониката на автомобила. А и то е само при подаване на газ - електронно, посредством кабел, което е от 1997-1998, а в твоя случаи е с жило.
Този пост е редактиран от Subsonic: 15 февруари 2012 - 15:33
Колега, туряй по някоя точка-запетая. Гледам и че буквите "ъ" и "й ги нямаш за нищо :)
Публикувано 09 февруари 2012 - 10:56
Много интересна и полезна темичка се заформи.Научих неща, за които винаги съм се питал.Благодаря за мненията.
Да отговоря на въпросите на ХаРu.Като пробвах колата копчето покриваше S натисках педала настоятелно но явно не съм превключил кика и затова предавка не свали.Сега няма сняг по улиците за да пробвам и да отговоря на Стани и бай Васил.
Да отговоря на въпросите на ХаРu.Като пробвах колата копчето покриваше S натисках педала настоятелно но явно не съм превключил кика и затова предавка не свали.Сега няма сняг по улиците за да пробвам и да отговоря на Стани и бай Васил.
Публикувано 09 февруари 2012 - 14:29
Това е истината!Имаш плюсче от мен.В по-новите варианти на 722.6
Публикувано 10 февруари 2012 - 09:28
Здравейте
И аз може ли да попитам нещо макар кутията да ми е от по старите автоматици 722.434 без копчета за зима и спорт економия и други споменати по горе в темата двигателя е дизел ОМ 605.911.Въпросът ми е как се превключва от Д на 3 или 2 трябва ли автомобила да е в пълен покой или може и в движение с ниска скорост да се превключва към понижаващите предавки.
Благодаря Ви предварително.
И аз може ли да попитам нещо макар кутията да ми е от по старите автоматици 722.434 без копчета за зима и спорт економия и други споменати по горе в темата двигателя е дизел ОМ 605.911.Въпросът ми е как се превключва от Д на 3 или 2 трябва ли автомобила да е в пълен покой или може и в движение с ниска скорост да се превключва към понижаващите предавки.
Благодаря Ви предварително.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
Публикувано 10 февруари 2012 - 09:33
Косио, може и в движение.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 10 февруари 2012 - 10:05
Можеш да го правиш, както го правиш и с ръчни скорости...
Например при изпреварване, когато за кратко ти трябва повече мощност, за да набереш скорост - дърпаш на 3 или на 2, зависи от баира и като задминеш - връщаш на D.
Например при изпреварване, когато за кратко ти трябва повече мощност, за да набереш скорост - дърпаш на 3 или на 2, зависи от баира и като задминеш - връщаш на D.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 10 февруари 2012 - 13:07
Благодаря за отговорите на въпроса ми.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
Публикувано 10 февруари 2012 - 15:18
Извън темата.
Косе,преди години имал ли си проблем със жило на скоростите?
Косе,преди години имал ли си проблем със жило на скоростите?
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 10 февруари 2012 - 15:56
Е аз откъде да знам че скоро е купил колата от някой си......не следя нещата толкова горещо.
Преди години помогнах на колега от Добрич с автоматик, подарих му нещо което тогава го нямаше в района им.... беше възпитан и приятен човек.... реших че може да е той и питам.
Преди години помогнах на колега от Добрич с автоматик, подарих му нещо което тогава го нямаше в района им.... беше възпитан и приятен човек.... реших че може да е той и питам.
Публикувано 13 февруари 2012 - 10:49
Все пак при +130 км/час не опитвай да включваш от D на 2, пък макар и да минава първо през 3.......Благодаря за отговорите на въпроса ми.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни