Купих 124 3000ТД 4 матик
Започната от zdravko_dimitrov, 15 дек 2011 - 20:42:52
133 мнения по тази тема
Публикувано 21 декември 2011 - 20:57
Информация има много в нета, рови се, чети.....
Публикувано 21 декември 2011 - 22:05
Като например къде.
Номер на скоростите къде мога да видя.
Номер на скоростите къде мога да видя.
Публикувано 21 декември 2011 - 22:49

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 29 декември 2011 - 18:46
Така малко развитие.
От онези дни реших да пробвам малко 4 матика на по екстремни ситуации и отидох в една местност известна като ридо и там една баничарка на предно се опитваше да изкачи едно изнанагорно но стигна до едно място и спря.
Тръгнах аз с мерцедеса и си минах покрай онзи а той извади егати физиономията. Минах покрай него почти без никаква газ без колата изобщо да пробуксува. След това катерих и други места без проблеми.
Като цяло обаче самата система работи по малко странен за мен начин - днес се качих на един тротоар с преспа снаг и предно ляво и задно ляво колело ми бяха на асфалта, но въпреки това излезнах с доста мъка.При положение, че има блокаж трябваше без мъка да излезе, но уви.Като цяло системата далеч не е перфектна, но за нормални зимни условия и при положение, че имаш хубави зимни гуми няма да имаш проблем.
Тепърва ще я пробвам още - стига да не се счупи де.
Успях да си счупя и кората под двигателят.
От онези дни реших да пробвам малко 4 матика на по екстремни ситуации и отидох в една местност известна като ридо и там една баничарка на предно се опитваше да изкачи едно изнанагорно но стигна до едно място и спря.
Тръгнах аз с мерцедеса и си минах покрай онзи а той извади егати физиономията. Минах покрай него почти без никаква газ без колата изобщо да пробуксува. След това катерих и други места без проблеми.
Като цяло обаче самата система работи по малко странен за мен начин - днес се качих на един тротоар с преспа снаг и предно ляво и задно ляво колело ми бяха на асфалта, но въпреки това излезнах с доста мъка.При положение, че има блокаж трябваше без мъка да излезе, но уви.Като цяло системата далеч не е перфектна, но за нормални зимни условия и при положение, че имаш хубави зимни гуми няма да имаш проблем.
Тепърва ще я пробвам още - стига да не се счупи де.
Успях да си счупя и кората под двигателят.
Публикувано 29 декември 2011 - 22:49
е значи си я севтосал вече. 
споко корите са по 40-70лв
Имаш проблем щом едното задно колело е било на асфалт и не си излязъл. Всъщност ти видя ли дали то превърта? щото от мокър до сух асфалт и от затъване до затъване има разлика.
Ако колето не е превъртало, има проблем с блокажа на задния диф

споко корите са по 40-70лв
Имаш проблем щом едното задно колело е било на асфалт и не си излязъл. Всъщност ти видя ли дали то превърта? щото от мокър до сух асфалт и от затъване до затъване има разлика.
Ако колето не е превъртало, има проблем с блокажа на задния диф
Публикувано 30 декември 2011 - 10:56
Не съм видял дали то превърта в този момент. То и самата кола беше така под наклон, почти я бах окантарил.
Давах доста газ и по едно време светна лампата за 4 матика.Туй какво значи.
Давах доста газ и по едно време светна лампата за 4 матика.Туй какво значи.
Публикувано 30 декември 2011 - 11:40
значи че трябва да се прочетат грешките. имаш дефектирала част по системата.
kombi124d може да ти обясни подробо как става четенето с диод
kombi124d може да ти обясни подробо как става четенето с диод
Публикувано 30 декември 2011 - 17:26
Като падне новият сняг пак ще я пробвам, но мисля, че си функционира системата съвсем нормално.
Публикувано 01 януари 2012 - 21:08
Вчера на прясно падналият сняг отново пробвах 4 матика и си работи без проблем. Малко му е странен начина на работа.
Порових се по интернет и ми се изясни доста принципа на работа - например има 3 режима на 4х4 задвижване, като компютър решава кой от тях да бъде задействан. Машината се справя идеално със снега и доста сериозни наклони на изкачване.
Сега друго - очертава ми се среден разход на горимо от около 14л нафта на 100километра, като съотношението градско извън градско е 50 на 50. Не я ръчкам излишно, даже доста си я кротя, но градското ми е палене студена и за по 2-3км, гасене, престой после пак палене студена и така.
Бях се приготвил за среден разход от около 10 л на 100, но този ми е прекалено висок и май ще се развеждам с мерджо.
Кажете това нормален разход ли е за тази кола с този мотор и автоматик и 4 матик. Трябва от някъде да се уреждам с ефтина нафта. Ако и за това може да помогнете.
Поздрави.
Порових се по интернет и ми се изясни доста принципа на работа - например има 3 режима на 4х4 задвижване, като компютър решава кой от тях да бъде задействан. Машината се справя идеално със снега и доста сериозни наклони на изкачване.
Сега друго - очертава ми се среден разход на горимо от около 14л нафта на 100километра, като съотношението градско извън градско е 50 на 50. Не я ръчкам излишно, даже доста си я кротя, но градското ми е палене студена и за по 2-3км, гасене, престой после пак палене студена и така.
Бях се приготвил за среден разход от около 10 л на 100, но този ми е прекалено висок и май ще се развеждам с мерджо.
Кажете това нормален разход ли е за тази кола с този мотор и автоматик и 4 матик. Трябва от някъде да се уреждам с ефтина нафта. Ако и за това може да помогнете.
Поздрави.
Публикувано 02 януари 2012 - 00:13
по-скоро я закарай някъде да погледнат помпата и центровката.
градско под 11-12 неможеш го свали.
извън 8-9 с леко галене
недей да пробваш със съмнителна нафта. ще правиш помпа и дюзи
градско под 11-12 неможеш го свали.
извън 8-9 с леко галене
недей да пробваш със съмнителна нафта. ще правиш помпа и дюзи
Публикувано 02 януари 2012 - 00:24
Аз пък си мисля, че този разход на колегата е нормален имайки предвид студените стартове, задвижването на 4-те колела, пък да не говорим ако бачка в хотел на Боровец и всеки ден да маа траповете с него 
Колега казаваш около 14.....замери го точно ( нали знаеш как резервоара пълен минаваш 100км и пак догоре) щото ако се окаже около 13 няма какво повече да искаш от него
Пацката е със същия мотор, белким догледа темата и от преки чепатления да каже колко си лапка неговия

Колега казаваш около 14.....замери го точно ( нали знаеш как резервоара пълен минаваш 100км и пак догоре) щото ако се окаже около 13 няма какво повече да искаш от него

Пацката е със същия мотор, белким догледа темата и от преки чепатления да каже колко си лапка неговия

By Batev
Публикувано 02 януари 2012 - 01:17
Светна ми резервата - заредих нафта на 2.30 от един камион - 50литра.
Минал съм 330км и има още малко до като светне резервата. Ще видя на колко километра пробег ще светне и ще сметна точният разход.
Имам друг въпрос - като купувах колата бившият собственик ми изтъкна, че като се подава рязко газ и тя изобщо не чади. Наистина е така.
Виждал съм при аудита как чадат като комини като се настъпят. Въпроса ми е - това нормално ли е за дизеловите мерджани от тези години - 90-91 или трябва да си чадят.
Минал съм 330км и има още малко до като светне резервата. Ще видя на колко километра пробег ще светне и ще сметна точният разход.
Имам друг въпрос - като купувах колата бившият собственик ми изтъкна, че като се подава рязко газ и тя изобщо не чади. Наистина е така.
Виждал съм при аудита как чадат като комини като се настъпят. Въпроса ми е - това нормално ли е за дизеловите мерджани от тези години - 90-91 или трябва да си чадят.
Публикувано 02 януари 2012 - 03:21
Злато ти е колата , и моята не пуши , карай си я нормално е , радвай се и тва е 
На баща ми 300тд , яката каде отзад , ама яката , не се притеснявай .

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 02 януари 2012 - 09:56
Злато ти е колата , и моята не пуши , карай си я нормално е , радвай се и тва е
А какъв разход му дава на баща ти Трифка знаеш ли сега зимата ?

By Batev
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни